Trabzonspor ve Celil Hekimoğlu'nun hareketi!...

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’nun bugün için etrafında topladığı insanların ortak noktasının Tayyip Erdoğan ka...

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’nun bugün için etrafında topladığı insanların ortak noktasının Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve hatta kimileri için düşmanlıkta buluşma boyutunda olduğunu iddia eden bir yazı kaleme aldık. Hekimoğlu’nun muhalefet stratejisine ilişkin yazımızda farklı yerden ancak Celil Bey’i de içine katan bir cevap geldi. Yazımıza cevabın uzun süredir muhatap almadığımız Hasan Kurt’tan gelmesi manidar. Bize sataşmadığı müddetçe Hasan Kurt’a cevap vermeme yönünde bir kararımız vardı. Ancak Celil Hekimoğlu’nun ağzından ve şahsımıza yönelik bazı iddialara yer verince cevap verme zarureti doğdu.

Celil Bey, etrafındaki buluşmaya ilişkin analizimiz için “Bu ne adi bir söylem.” ifadesini kullanmış. Analizimize karşı çıksa bile yazımızla ilgili Celil Bey’in böyle bir ifade kullanmayacağını düşünüyoruz. Biz iddiamızı ispat edecek noktadayız. Evet, bugünkü tabloya bakıldığında Celil Hekimoğlu’nun etrafını saran ve Muharrem Usta’ya karşı ortak mücadelenin ana mihengini yukarıda kaydettiğimiz keyfiyet oluşturuyor. Kendisinin niyet ve düşüncesi bu olmayabilir. Celil Bey ya dışarıdaki algının farkında değil ya da bizi saf zannediyor. Etrafını kuşatan Tayyip Erdoğan karşıtlarıyla ortak muhalefet yürüttüğü yönündeki tespitimizden rahatsız olmasına gerek yok! Biz bir tercihe ayna tuttuk.

İkincisi Celil Bey’in bizimle ilgili bir anekdotuna cevap vermeliyiz. Yani para ile yönlendirilen gazeteci olmak iddiası. Önce olayı nakledelim. Trabzonspor’un bir önceki kongresinde Muharrem Bey’in listesinde yer alan Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta adına tüm yerel basınla reklam görüşmesi yaptı. Herkese otuzar bin lira reklam ödemesi yapılacağını söyledi. Kendilerinin belirlediği rakamın yetersiz olduğunu söyleyerek itiraz ettik. “Muharrem Bey’in bilgisi dâhilinde herkese aynı veriyoruz.” dedi. Daha fazla bir şey söylemedik. Ertesi gün Muharrem Bey’i arayarak verilecek reklamlara göre reklam bedelinin biraz daha yükseltilmesini istedik. Muharrem Usta, herkese aynı reklam bedelini verdiklerini belirterek 5 bin lira daha artırabileceklerini ifade etti. Biz de daha fazla itiraz etmedik ve konu kapandı. Daha sonra Celil Bey arayıp 5 bin lira daha yollayacağını söyledi ve yolladı. Böylece konu kapandı. Şimdi aynı Celil Hekimoğlu, reklam bedeli olarak aldığımız 5 bin lirayı malzeme yaparak bakın ne diyor: “Muharrem Usta o zaman bana ‘Ali Öztürk’e daha fazla ver ve onu koru.’ demişti. Bu koruma ve kollama işi demek ki karşılıklı devam ediyor.” Bir reklamın pazarlığının unsurlarından hareketle bunları söyleyebiliyor.

Ne hazindir ki bu tablo Celil Hekimoğlu’nun gazetecilere bakışını gösterir. 5 bin lira için bir gazete sahibiyle ilgili böylesi bir yorum yapabilen bir iş adamının dünyasını gösterir! Bu ifadeler bir iş adamının gazetecilerle ilişkisini ve parasal şımarıklığını gösterir. Bütün bu vasıfları yan yana koyduğunuzda seyirliktir. Aynı zamanda Celil Bey’in kifayetsiz muhterislerle ittifakının temel gerekçelerini göstermesi bakımından ibretliktir. Bütün bunlara rağmen yukarıdaki iki söylemin de Celil Bey’e ait olmadığına inanmak istiyoruz.

Gelelim Muharrem Usta’ya yönelik keyfiyetsiz ihtirasın makul sayılabileceğine ve daha önce de bazı kulüp başkanlarına karşıda yürütüldüğü örneklerine... 2000 yılı sezonunda ki muhalefet Trabzonspor’dan uzaklaştırılan bir başkan ve grubunun tüm camiaya karşı muhalefetiydi. Bugünkü tabloyla mukayese edilemez. Hem amacı farklıydı hem de niteliği. Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu’nu yönetimden uzaklaştırmadı ki… Ona karşı bir mücadele başlatmadı ki… Hasan Kurt’un örnek olarak bahsettiği 2011-2012 sezonundaki muhalefet ise Sadri Şener’e karşı yürütülen muhalefettir. Evet 2011-2012 döneminde Sadri Şener ağır bir muhalefetle karşı karşıya kalmıştır. 1.’si, bu dönem Şener’in kaçıncı yılıdır. 2.’si, şikeye karşı yürütülen pasif girişimler nedeniyledir. 3.’sü, borcun 40 milyon liralardan180 milyon liralara yükselmesi nedeniyledir. Söylemek istediğimiz tam da böyle bir şeydir. Muharrem Usta, bu tür hiçbir başarısızlıkla henüz yüzleşmemiştir. Buna rağmen böylesi bir muhalefet neyin nesidir. Biz bunun en önemli sebeplerinden bir diğerini ise “Muharrem Usta’nın çok muhtemel bir başarısı hâlinde birilerinin bir daha Trabzonspor’u oyuncağı gibi kullanamayacak” olmasına bağlıyoruz. Bu kanaat bizim kanaatimiz. Yani Celil Hekimoğlu’nun, etrafında oluşturduğu muhalefeti iki ana esasa oturttuğumuzu tekrar kaydediyoruz. İlerleyen dönemlerde farklı verilerle yine analizler yapacağız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler