Trabzon'daki gençlik kuruluşları ve Halep eylemleri...

TRABZON’DA önceki gün bazı gençlik örgütleri, Halep için yürüdü. KTÜ Öğrenci Derneği, Genç Nizam Hareketi, MTTB’li gençler birlikte ‘Terörist Rusya, S...

TRABZON’DA önceki gün bazı gençlik örgütleri, Halep için yürüdü. KTÜ Öğrenci Derneği, Genç Nizam Hareketi, MTTB’li gençler birlikte ‘Terörist Rusya, Suriye’den defol’ pankartı açarak Rus Konsolosluğunun önüne gitti.

Rusya, tarihinden bugüne Müslümanlar için hep zalimdir. Tarih, ‘Moskof Mezalimi’ni kitaplara işlemiştir. Kırım’dan tutunuz da Çeçenistan’a ve Dağıstan’a uzanan coğrafyada hep Rusları görürsünüz. Yok edilen ırklara üzülürsünüz. Ruslar için zulüm bir nevi yaşam biçimidir. Çeçenistan direnişinin nasıl kırıldığını hepimiz biliyoruz. Rusya, Çeçenistan zulmünün bir benzerini Suriye’de Müslümanların üzerine bomba yağdırarak gerçekleştirdi. Müslüman kanı akıtmak Rusya’nın âdeta gıdası hâline geldi.

***

Rusya’nın Müslüman düşmanlığını anlayabiliyoruz. Peki ya İran?.. İran bugün Rusya’dan daha beter konumdadır. Rusya, Halep’i havadan bombalayarak taş üstünde taş bırakmazken İranlı milisler karada insan avı yürütüyor. İşkence yapıyor, çocukları öldürüp kadınların ırzına geçiyor.

12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından İran’a giden ve yıllarca İran’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen yazar ve düşünür Selahattin Çakırgil, her gün okuduğu İran basınından şu notları aktarıyor: “İran, yok edilen Halep karşısında zafer çığlıkları atıyor. 12-13 Aralık tarihlerinde İran gazeteleri büyük başlıklarla ‘Halep kurtarıldı’ müjdesiyle çıktı. İran’ın en üst düzey yetkililerinden Khamenei ise ‘Suriye’de Hz. Zeynep’in türbesini korumak için bulunuyoruz’ diyor.”

İran için İslam değil, Şia önemli. Binlerce Zeynep’i öldürüp ırzına geçerek Hz. Zeynep’in türbesini korumak... Binlerce Ali’yi şehit edip Ali’ci olmak!.. İran için anlayışın ulaştığı noktayı kavrayabiliyor musunuz? Nasıl bir İslam anlayışına sahip olduklarını anlayabiliyor musunuz?

Gençler size söylüyoruz… Üniversiteli, MTTB’li, Nizam Hareketi ve ÜniAk sempatizanı gençler... Rusya’dan daha beterini İran yapıyor. Halep’e yol açmak için bütün dünya ayakta... Rusya bile bombardımanı durdurdu. Ama İran çocuk-kadın, genç-ihtiyar demeden hepsini katletmek istiyor.

Suriye’de böyle de Irak’ta farklı mı? Suriye’de Rusya ile iş birliği yapan İran, Irak’ta PKK üzerinden yürüyor. Haşdi Şabisiyle, Kasım Süleymanisiyle insanlara zulmediyor. Onun için diyoruz ki Rus Konsolosluğundan önce İran Konsolosluğu önünde protesto yapsaydınız. ‘Yaptıklarınızın farkındayız ve unutmayacağız’ pankartlarıyla...

***

Kaç gündür yazacaktık ama atladık. Şimdi zemini geldi yazalım. Geçtiğimiz hafta Halep şehitleri için İskenderpaşa Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazına iştirak ettik. Namaz öncesi Anadolu Gençlik Derneğinin basın açıklaması oldu. Hükûmetin Suriye politikası eleştirilerek sorunun Tahran-Bağdat ve Şam ile oturularak çözülebileceği vurgulandı. Evet, hükûmetin Suriye’de bir sürü yanlışları oldu. Onları konuşacak çok zamanımız olacak. Lakin çözüm için Tahran-Bağdat-Şam üçgenini gösteren anlayış bugünkü tablodan memnun olmalı!

Zira onca insanın, çocuğun katilleri bu üçgenin zaferi adına naralar atıyor! Yoksa AGD önerdiği işbirliği bu mu?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler