Trabzon’da geçtiğimiz hafta

Geçtiğimiz hafta gündemin ana maddesi yerel seçim sonuçlarıydı. 31 Mart seçim sonuçları 1 Nisan Pazartesi günü tüm medyada manşetlerden duyuruldu. Gün...

Geçtiğimiz hafta gündemin ana maddesi yerel seçim sonuçlarıydı. 31 Mart seçim sonuçları 1 Nisan Pazartesi günü tüm medyada manşetlerden duyuruldu. Günebakış gazetesi bölgedeki başkanlıkları Cumhur İttifakı’nın kazandığını içeren başlık attı. Trabzon Büyükşehir Belediyesini Murat Zorluoğlu kazanırken, Giresun, Gümüşhane ve Rize’de başkanlıkları AK Parti kazandı. Yine Ortahisar’da A.Metin Genç farklı kazandı. Cumhur İttifakı Trabzon’da 3 belediye alamadı. Yomra, Beşikdüzü ve Hayrat. Rize’de ise yalnızca Fındıklı CHP’ye kaydı. Gümüşhane’nin tamamını Cumhur İttifakı kazandı.

***

31 Mart seçimlerinin analizini yapan Salı günkü günebakış gazetesi Trabzon yerel seçim analizini “Trabzon başarıyla başarısızlık arasında” başlığı altında verdi. Trabzon, Büyükşehirdeki oy oranıyla ülke genelinde ilk 10’a girmesine rağmen ilçelerde büyük oy kayıpları yaşadı. Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Of, Çarşıbaşı ilçelerinde oy kaybeden AK Parti, en çok oyu ise Akçaabat ve Of’ta kaybetti.

***

Geçtiğimiz hafta en çok konuşulan konulardan biri de İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır’ın yaptığı açıklamaydı. Mısır, Akçaabat’ta Millet İttifakı olarak önemli bir oy artışı sağladıklarını, 24 Haziran seçimlerinde %22 olan oy oranını %35’e çıkardıklarını ancak CHP tabanının özellikle Akçaabat’ın kıyı bölgesinde İYİ Parti’ye oy vermediğini söyledi. Mısır, “CHP tabanının bu anlaşılmaz tutumu bizi oran olarak beklentimizin altında tutmuştur. Buna rağmen Cumhur İttifakı’nı %72 bandından %60 oranlarına çektik” ifadelerine yer verdi.

***

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri 4 Nisan 2015 tarihinde Sürmene’de Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse yönelik düzenlenen silahlı saldırı için hazırlanan dosyanın tozlu raflarda kaldığının gündeme getirilmesiydi. Günebakış gazetesi “Üzerinden 4 yıl geçti, failler hala bulunamadı” başlığı ile duyurduğu haberde dosyanın sonuçlanmamasını gündeme taşıdı.

***

Yine geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri de Ortahisar Belediyesi’nin aldığı oy oranıyla Türkiye genelinde ilkler sıralamasında yer almasıydı. günebakış gazetesinin “İlklerin başkanı oldu” başlığı altında verdiği haberde Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’in Türkiye genelinde nüfusu 100 bini aşan belediyeler arasında oyunu en çok artıran 2.belediye olduğu belirtildi. Türkiye genelinde oyunu en çok artıran ve birinci olan belediye ise Antalya Kepez Belediyesi idi. Başkan Genç’in yine Türkiye genelinde bir diğer özelliği ise belediye meclisinden daha fazla oy alan belediye başkanı olmasıydı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler