Trabzon’da geçen hafta

Trabzon’un özellikle son iki haftadır en önemli gündem maddelerinden biri Trabzonspor’da yaşananlar. Durup dururken Burak Yılmaz krizi yaratan Teknik...

Trabzon’un özellikle son iki haftadır en önemli gündem maddelerinden biri Trabzonspor’da yaşananlar. Durup dururken Burak Yılmaz krizi yaratan Teknik Direktör Ünal Karaman hem takımı gerdi hem Trabzon’u üzdü. Buradaki temel sorun, Ünal Hoca’nın kendi iradesiyle hareket edip etmediği iddiasıdır. Dahası bir gazeteci arkadaşımızın yazdığı ilginç iddianın “acaba?” dedirtmesidir. Enis Yıldırım “Burak Yılmaz Beşiktaş’a gitmediği için cezalandırılıyor. Bilinçli bir biçimde takımdan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Zira Burak Beşiktaş’a gitseydi Beşiktaş bugünkü durumlara düşmeyecekti. Trabzonspor’da birileri Şenol Güneş’in yasını tutuyor.” diye yazıyor.

Bir diğer iddia ise “Burak ile bir yönetici arasında yaşanan krizin son aşaması hayata geçiyor!.. Ünal Hoca talimatla iş yapıyor.”

Ünal Karaman’ın bu iddiaları reddedeceğini ve tepki göstereceğini biliyoruz. Ama tablo ortada. Başarısızlık kendi iradesiyse yolu açık olsun. Fenerbahçe maçının son şansı olduğunu sanırız söylemeye gerek yok. Hakikaten bu Trabzonspor’un Buraksız başarılı olacağına inanıyorsa Fenerbahçe müsabakasını Buraksız almalı ve camiayı inandırmalıdır.

***

Geçtiğimiz hafta belki çoğunuzun dikkatinden kaçan bir haber yayımladık. Trabzon Milletvekili Muhammet Balta gelecek ay Trabzon’da “Trabzon-Katar İş Forumu” düzenleneceğini açıkladı. Bir süre önce Katar Büyükelçisi ile Trabzon’a geldiklerini ve bir iş forumu konusunda görüş birliğine vardıklarını kaydeden Balta “Gelecek yıl Katar’dan Trabzon’a direkt uçak seferleri başlayacak. Ayrıca ihracatçılarımızla Katarlı iş adamları gelecek ay Trabzon’da bir iş forumu yapacak” dedi.

Trabzon’un bu zor süreçte bu tür etkinliklere ihtiyacı var. İnşallah kent ve bölge yararına önemli kararlar alınır. Emeği geçen başta sayın vekiller olmak üzere herkese teşekkür ediyor ve “Trabzon-Katar İş Forumu”nu bekliyoruz.

***

Trabzon’un Yeni Valisi İsmail Ustaoğlu geçtiğimiz hafta görevine başladı. Vali Ustaoğlu hemen hiçbir konuda mesaj vermedi. Yalnızca kendisini bu göreve atayanlara teşekkür etmekle yetindi.

Trabzon’un kâh bürokrasiden kaynaklı kâh daha üst seviyede hayli sorunu var. Sorunların bazıları sorumluluk istiyor. Bakalım yeni valimiz hakikaten arkasında izler bırakacak adımlar atabilecek mi? Kendilerine tekrar başarılar diliyoruz.

***

Türkiye’nin ve Trabzon’un son dönemlerde en önemli sorunlarından biri de günübirlik evler. Kayıt altına alınamayan, hiçbir bildirim yapılmadan kullandırılan evler hem ahlâkî hem güvenlik açısından ciddi zafiyet oluşturuyor. Vergi ödemeyen ve hiçbir sorumluluk almadan para kazanan bu sektör daha sıkı takip altına alınmalı.

Trabzon Emniyeti geçtiğimiz hafta 669 adrese operasyon düzenledi. Rakamlara bakınca işin hangi boyuta vardığını da anlıyorsunuz. Bize göre yalnız asayiş açısından değil, maliye de kent ekonomisi ve vergi ödeyen müesseseleri sahiplenme açısından olayın üzerine gitmeli.

***

Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz hafta yine itfaiye gündeme geldi. Tam 5 yıldır itfaiye bekleyen ilçeler bu kez “KPSS” engeline havale edildi. Ne yazık ki yangın gibi bir hadise bile çözümsüz bırakılabiliyor. Günebakış olarak bizler de “Yangınların KPSS beklemediğini” hatırlattık.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler