Trabzon ve Aynadakiler

Bu kentte yatırım yapmanın zorluğunu hep kaydettik. Yatırımın nasıl eteğinden aşağı çekildiğini, yatırım yapmak için bile dışardan gelmek gerektiğini...

Bu kentte yatırım yapmanın zorluğunu hep kaydettik. Yatırımın nasıl eteğinden aşağı çekildiğini, yatırım yapmak için bile dışardan gelmek gerektiğini hep ifade ettik. Hadise yalnızca İl Genel Meclisi veya STKlarla ilgili değil. Bürokrasi de seçilmiştir de benzer tavrı sergiliyor.

Avrasya Üniversitesi Mütevellisi geçtiğimiz hafta, bir dekanını kaybetti. Trabzonda okumuş, sağlık alanında yetişmiş Albay olmuş Prof. Dr. Mutaassım vefat etti. Cenaze törenine ne Belediye Başkanı, ne vekili ne KTÜ Rektörü veya KTÜden bir temsilci iştirak etmedi. Daha önce GATAda hizmet veren Prof. Dr. Mutaassım Süngün son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı. GATAdan tam 12 general cenazeye katıldı. İskenderpaşada askeri bir tören yapıldı. Ama kentin önde gelenleri katılmadı. Sanki bu kente yabancı birisi, kentle ilgisiz biri uğurlandı. Ne kadar acıklı değil mi?

1- Mutaassım Süngün Trabzonda yaşayan ve Avrasyada dekan olarak görev yapan bir akademisyendi.

2- Kentin bir değeri olan (Kişiye göre değişiyormuş demek) Avrasyanın hatırına son yolculuğuna iştirak edilebilirdi. Hele KTÜnün duyarsızlığı...

3- Siyasiler bir oy için dünyanın yolunu gidip cenaze törenlerine katılıyorlar. Acaba Avrasyadakilerin oyları geçersiz mi?

4- Yeri geldiğinde Avrasya ile övünülüyorsa ve kamuoyu önünde bunun bir anlamı varsa Avrasyanın acısı ve mutluluğu da paylaşılmalı.

Elbetteki önce Avrasyanın bu kentin ortak bir değeri olduğuna inanılıyorsa...

Avrasya 10 fabrikaya bedel yaklaşımı lafta kalmıyorsa... Biz bu kente çivi çakanın ayağına tek bir diken bile batmasını kabullenmeyeceğiz sözünün bir karşılığı varsa...

Kurum ve kuruluşlara kente sağladıkları katkı oranında kıymet yükleniyorsa ve sahiplenme duygusu samimi ise...

***

Dün Avrasya Üniversitesine başta eski Yerel Parlamento olmak üzere kent katmanlarının nasıl baktığını yazdık. Bugün de benzer bir yaklaşımın kenti idare edenlerde olduğunu anlatmaya çalıştık. Aslında Avrasya önümüzde müşahhas bir örnek olarak duruyor. Yoksa meselelerin yalnızca Avrasya ile sınırlı olmadığına inanıyoruz.

Bize göre, Trabzonun en tepesindekiler kenti tabandakiler kadar düşünmüyor. Düşünür gibi gözükerek tabandakileri idare ediyor. Trabzonda yöneten ve yönetilen arasındaki mesafe açılıyor.

En tepedekiler önce insan... Önce şehir, derken bile insana ve şehire katkıyı gerçekte önemsemiyor. Yalnızca kurdukları aynalarda kendilerini görüyor ve kentin kendi yaptıklarına muhtaç olduğunu zannediyor.

Trabzon sahteci bir anlayış sorununun aşamıyor. Avrasya vakası yalnızca bir örnek. Ancak gerçeğin üzerindeki şalı kaldıran önemli bir örnek.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler