Trabzon'da ittifak ve adaylar üzerine

Yerel seçimlerde geri sayımlar başladı. Zaman gittikçe daralıyor. “Seçim için son 24 saat çok önemli.” derler. Seçimin favori partisi AK Parti’de aday...

Yerel seçimlerde geri sayımlar başladı. Zaman gittikçe daralıyor. “Seçim için son 24 saat çok önemli.” derler. Seçimin favori partisi AK Parti’de aday adayları için son 5 ay önemli. Yavaş yavaş sürpriz aday adayları meydana çıkmaya başlayacaktır. Büyükşehirde Asım Aykan, Mazhar Yıldırımhan, Oktay Saral, Erdoğan Bayraktar, Haydar Revi, Ahmet Metin Genç gibi isimler ön plana çıksa da bir başka sürpriz güçlü bir isim daha gündemde. Bizzat Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gelebilecek bir isim bu. O isim şimdilik sessizliğini koruyor. Yakın zamanda proje adamı diyebileceğimiz bir isimle tanışabiliriz. Siyaset bu, her an her şey olabilir elbette ama sular yeni yeni ısınmaya başladı onu belirtelim. Bana göre AK Parti, MHP ile Trabzon'da ittifak yapabilir.

***

Ortak aday çıkar mı?

CHP'de Volkan Canalioğlu ismi ön plana çıksa da sürpriz isimler de gelebilir. Canalioğlu, başkanlığı dönemindeki halkla olan ilişkilerine güveniyor. Bu yüzden de CHP hem seçimi alma hem de Canalioğlu'nun gönlünü alma siyaseti güdebilir.

***

Ortak aday Canalioğlu mu?

Öte yandan İYİ Parti, CHP ile aynı isim üzerinde anlaşabilir mi? Anlaşma sağlanırsa bu isim kim olabiliri düşündük biraz. Aldığımız duyumlara göre Canalioğlu üzerinde çalışmalar sürüyormuş. Mutabakat sağlanır mı ne kadar başarılı olunur zamanla hep birlikte göreceğiz.

*

Saadet teşkilatlara sinyal verdi

Trabzon'un güçlü isimlerinden Saadet Partisi ittifaka katılır mı derseniz bence katılmaz. Saadet Partisinin genel prensiplerine bakacak olursak her il ve ilçeden adayını çıkarır. İşte bu kapsamda Saadet Partisi Genel Merkezi, tüm teşkilatları uyararak aday olabilecek isimlerin listelerini il ve ilçe başkanlarından istedi.

*

Yatırımlar yerinde yapılmadı!

Trabzon'a yapılan yanlış yatırımlar sorunların çözümüne katkı sağlamadı. Yapılan milyarlarca lira tutarındaki harcamalar Trabzon'a nefes aldırmadı. Sadece Trabzonspor trafiğini düşünüp proje yapanlar, Çömlekçi-Kaşüstü trafiğinde sınıfta kaldı. Maalesef uzun soluklu olmayan projeler bir yerden sonra yürümüyor. Bana göre Trabzon çok daha güzel projeleri hayata geçirebilirdi vesselam…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler