Tebrik ve teşekkürle Zaman heba etmeyecek…

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu OSB toplantısında dinledik. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve sanayicilerle buluşan Zorlu...

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu OSB toplantısında dinledik. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve sanayicilerle buluşan Zorluoğlu, sorunları tek tek dinleyip not aldı.

Trabzon’a ilk gelişinde en önce TTSO’yu ziyaret etmişti. Kentin sorunlarını dinlemiş, meseleye o perspektiften bakmıştı. Van’dan gelen heyeti de dinleyince bunun bir tecrübe olduğu kanaatine vardık. OSB toplantısı bunu doğrulayan yeni keyfiyet oldu. Zorluoğlu, OSB’nin sorunlarını çözme sözü verirken olaya Yatırım Adası ile bir bütün içinde baktığını da kaydetti. Üç husus dikkatimizi çekti.

1- Kentsel Dönüşüm vizyonu… Gayrimenkul ve Yatırım AŞ. isimli yeni kurulacak belediye şirketi ile yürütülecek…

2- Raylı sistem önceliği…

3- Görev nasip olduğunda zamanı iyi kullanma…

Kentsel Dönüşüm konusunda Trabzon’da yeni bir dönem başlayacak. Artık ‘Tek başına TOKİ yapacak, belediyeler önünü açacak’ anlayışı yok. Belediyeler kendi önünü açacak, TOKİ’yi de işin içine katacak. Yani sorumluluğu alırken projeye sahipliği de belediyeler yapacak. Başkan Zorluoğlu bunu yalnızca Ortahisar’da yapmayacak. İsteyen her ilçe belediyesiyle aynı ölçülerde çalışacak. Tek başına Kentsel Dönüşüm’le alakalı olması beklenen Gayrimenkul ve Yatırım AŞ. bunun için kurulacak. Zira mevcut Büyükşehir kadrolarında bu yükü taşıyacak personel mevcut değil.

***

Raylı Sistem, Başkan Zorluoğlu’nun önceliği… Zorluoğlu hiç gecikmeden konuyu ele alacak. Hatta Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan’ın Trabzon ziyaretinde de bu konuyu şimdiden ele alacağını ifade etti.

Zorluoğlu bu konuda şimdiye kadar iki proje hazırlandığını ve hepsinin de ele alınarak yararlanacağını söyledi. Bizim hatırladığımız kadarıyla ilk projeyi 12 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu İstanbul Ulaşım A.Ş’ye ihale etmiş ve projelendirmişti. O proje Beşirli-Havalimanı arasıydı.

Hafif Raylı sisteme 8 yıl karşı çıkan başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu ise görev süresinin dolmasına son iki yıl kala konuyu ela almış, bir proje hazırlatmış ve Ulaştırma Bakanlığı’na sunmuştu. O projeye mimar-mühendis odaları ‘tutarsızlıklarla dolu’ değerlendirmesi yapmıştı. Zorluoğlu şimdi iki projeyi de ele alıp yeni bir yol haritası çizecek.

***

Üçüncü husus ise zamanı doğru kullanma keyfiyeti… Zorluoğlu, seçimi kazanması halinde göreve hemen başlamak istiyor. Burada tebrik ve teşekkür vakalarıyla zaman geçirmek istemiyor. Yani, haftalarca odasında tebrikleri kabul etmek ve teşekkür ziyaretleri yapmak istemiyor. Başkan Zorluoğlu şunları söylüyor: “Belediyelerin en verimli ve yatırımları Nisan ayı ile başlar. Yılı heba etmemek lazım. Nisan –Mayıs’ı tebrik ve teşekkürler geçirirsek 1 yılı heba ederiz. Bunu vatandaşa anlatmak lazım”… Bize göre de doğru düşünüyor. İnşallah kazandığında bir balkon konuşmasıyla meseleyi sonlandırabilir. İnsanlar bunu anlayacak ve doğru bir karar olduğunu bilecektir. Yoksa ilçe ilçe gezmek bir yana kapılarını tebrik ve teşekkürlere açarsa ne Nisan kalır ne Mayıs… Halbuki Trabzon’da 3 aydır her şey durmuş vaziyette. Kentin yeni bir üç aya tahammülü yok. 1 Nisanı tebrikleri kabul etmek için değil, işe başlamak için sabırsızlıkla bekliyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler