SURİYE’YE BARIŞ PINARI HAREKÂTI BAŞLADI

9 Ekim 2019 günü saat 16,00 gibi Harekât başladı.. Cumhurbaşkanı harekâtı şu sözleriyle başlattı.’’ ’Fırat’ın doğusuna yönelik harekât başlatıldı gaza...

9 Ekim 2019 günü saat 16,00 gibi Harekât başladı.. Cumhurbaşkanı harekâtı şu sözleriyle başlattı.’’ ’Fırat’ın doğusuna yönelik harekât başlatıldı gazamız mübarek olsun Askerimizi ALLAH korusun’

Başlamadan hemen önce. Cumhurbaşkanı’ ’ABD’ye, İran’a, Rusya’ya, BM, NATO’ya, Almanya’ya, İngiltere’ye bilgi verdi.

‘’Şu sözlerle devam etti. ’PKK, YPG, DEAŞ terör örgütüne karşı barış harekâtı başladı. Bu harekâtın amacı Güvenli bir bölge oluşturmak, Türkiye’ye karşı terör örgütünü kontrol altına almak, Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönmesini sağlamak, Suriye’nin ve Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak hem ülkemizi hem Suriye deki göçmenleri terör belasından kurtarmak’’

‘’Tayip Erdoğan niyetimiz ilk etapta 30 km. Derinliğinde ve 480 km uzunluğunda bir barış koridoru tesis ederek uluslararası toplumun desteğiyle 2 milyon Suriyelinin iskânını sağlamaktır.” dedi.

“Niçin 9 Ekim olarak belirlendi?” diye tartışmalar var ‘niçin olmasın?’ belki Afganistan’ın işgalidir belki Öcalan’ının Suriye’den kaçışıdır, 9 Eylül 1998 de kaçmıştı. Mutlaka bir sebebi vardır. Niçin bu kadar üstünde duruluyor? Asıl durulması gereken şu olmalı. Ne kadar kapsamlı bir harekâta geçildi, bizler neler yapmalıyız? Bütün siyasiler bütün muhalefet kaygılarını bir tarafa bırakmalı ve önce Vatan demeli.

Siyasi hesapları siyasi görüşleri bir tarafa bırakıp vatandaşlık bilinciyle her türlü desteği vermeliler ve tek yürek olmalılar. Türkiye Cumhuriyetinin güvenliği için bunu yapmalılar.

1974 yılında Kıbrıs’a asker çıkardığımızda ben genç kızdım çok iyi hatırlıyorum her tarafta karartmalar olmuş Hasan Mutlucan Estergon Kalesi türkülerini söylemişti. Şimdi bir bakın Kıbrıs’tan daha büyük bir çıkarma oluyor birçok kişi etkilenmemiş görünüyor. O zamandan bu zamana çok şey değişmiş o dönemde biz Yunanlı ve Kıbrıs Rumlara karşı savaş verdik. Şimdi bütün dünyaya karşı savaş veriyoruz bütün dünya bize muhalif olmasına rağmen biz bu barış pınarı harekâtını yapıyoruz. Şimdi muhalif ya da ilgisiz olanların bir kısmı PKK yanlılarıdır onları anlıyorum da öyle olmayanları anlayamıyorum.

Harekâta başlamadan bütün sivilleri geri çekilmeleri için anonslar yapıldı camilerden durmadan anonslar yapıldı sivillere zarar gelmesin diye ona rağmen Avrupası Amerika’sı durmadan kara propaganda yapıyorlar, Hocalı katliamından resimler alıp “Türkler sivilleri vuruyorlar” diye karalamalar yapılıyor. Onlar birlik oluyorlar da niçin biz birlik olamıyoruz? Çünkü orada İsrail lobisi var. FETÖ’nün lobisi var. Amerikan medyası Türkler için linç girişimi başlattı. Bu da Türkiye açısından çok rahatsızlık verici oluyor…

PKK Kürtlerin temsilcisi değil ama bunu anlatamıyoruz. 100 yıldır bir kavga var büyük Israil projesi var hiçbir zaman rahat durmadılar ki sanki cadı kazanı gibi kaynıyor. Suriye topraklarına yapılan bu harekât doğru bir harekâttır bu topraklardan terörü temizlemektir 911 km. sınırı korumak Suriyelileri geri döndürmek toprak bütünlüğümüzü korumaktır. Suriyelileri topraklarına geri döndürmek güvenli bölgede yerleştirmektir.

Türkiye’ye 40 yıldır yapılan bir saldırı vardı. Son bulması için bu harekât gerekliydi. Türkiye bu terör belasından çok çekti çok şehitler verdi inşallah bu son olur bunca senedir kınalı kuzularımızı hep terör belasına kurban verdik 40-50 bin kadar şehit verdik harekat Türkiye’nin bekası için gerekliydi güvenli bölge oluşturmak sınırlarımızı daha iyi korumak adına teröristleri sınırımızdan uzaklaştırmalı idik yapılan budur. Hiç olmazsa bu konuda siyasi tercihlerimizi gerçeklerin önüne geçirmeyelim.

‘’NATO genel sekreteri Stoltenberg Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları var korkunç terör saldırılarına maruz kaldı’ ’dedi bunları onlar biliyor da niçin bizimkiler dillendiremiyor? Niçin? Her şeyi bir tarafa koyup, Türkiye ve vatan için birlik olamıyor? Şimdi birlik beraberlik zamanı. Bütün kin ve nefretleri kaprisleri siyasi çıkarları bir tarafa bırakıp bütün siyasiler “Bizde bu oluşumun içinde Türkiye çıkarları ve güvenli bölgenin oluşmasında barış pınarı harekâtını yanındayız destekliyoruz” demeli. Bu siyasiler bu kaprisleri bırakın eleştirmeyi bırakıp bu savaşın içinde yer almalılar. Fırat’ın doğusu ve kuzeyi arık güvenli olmalı güvenli bir koridor bulunmalı. Türkiye için bu şart.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Cemile Keskin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler