Süleyman Soylu ve Trabzon

Bugün Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu ve Trabzon ilişkisi üzerine bir analiz yapacağız. 1) Makam vardır, sahibine güç verir. O makam, talip...

Bugün Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu ve Trabzon ilişkisi üzerine bir analiz yapacağız.

1) Makam vardır, sahibine güç verir. O makam, taliplisinden güçlü demektir. 2) Makam vardır, taliplisinden güç alır. O makam da, taliplisi de güçlü demektir.

Trabzon Milletvekili olmak önemli bir keyfiyettir. Ancak vekil olmak demek ‘Trabzon markasını temsil ediyor’ anlamına gelmemelidir. Yukarıda sıraladığımız 2 şıkkın birincisinden çok örnekler gördük. Trabzon markasından güç alan milletvekilleri, bakanlar gördük, geçirdik. Pek azı Trabzon markasına artı değer kazandırdı. Çoğu markadan yararlandı. Vekillik bitince onlar da unutuldu gitti.

Trabzon Milletvekili ve bakanlık vizyonu bambaşka bir keyfiyettir. İsme güç veren ve isimle güçlenen Trabzon... Yukarıdaki sıralamamızın ikinci şıkkı... Sayın Süleyman Soylu’yu da bu kategoride değerlendireceğiz.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Genel Başkanlığa... Hem vizyon hem birikimini en üst seviyeye çıkardıktan sonra anlayış yeniliği... AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve zirvedeki 10 kişiden biri... Şimdi mega kentlerden birini sürüklemek istiyor. İzmir, Antalya, Bursa... Trabzon’un zor bir şehir olduğunu biliyor. Ama o kendi vilayetinde değil İzmir, Antalya veya Bursa’da esmek istiyor. Kader Trabzon’a gönderiyor.

***

Şimdi Trabzon’u nasıl tarif ettiğine bakalım... “Kendisini çok iyi konumlandırmış bir şehir. Gününü yaşayan ve kendi gündemini oluşturabilen bir şehir. Dünyayı anında yaşıyor, anında hissediyor. Dünyadaki bütün değişimleri anında fark ediyor. Fertleri yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın her yanına yayılmış vaziyette. Trabzon’un çıkarları için siyasi görüşü ne olursa olsun bir araya geliniyor. Trabzon’un turizmde nasıl olacağı, ticaret kenti noktasında limanın hangi noktaya ne denli etki edeceği, demiryolunun önemi, turizmde nasıl bir rota çizilmesi gerektiği...Trabzon, ayağını bastığı yeri ve nereye gideceğini biliyor. Suudi Arabistan’dan, Kuveyt’ten haftada üç uçak direkt Trabzon’a iniyor.”

Süleyman Soylu iki günlüğüne gittiği İstanbul’da 3 TV kanalında Trabzon’u böyle anlatıyor. Bizim ancak kendi kendimize yaptığımız propagandayı Soylu dışarıya, tüm Türkiye’ye anlatıyor. Çizdiği vizyonun önüne doğal olarak kendisini koyarak büyük hedefleri amaçlıyor.

Biz daha önce de ulusal TV’lerde bakanlar gördük. Onlar hep kendilerini anlattılar. Trabzon Milletvekili olmayı, Trabzon üzerinden bakanlık almayı hep kendi güçlerine bağladılar!.. Arkalarında yâd edilecek hiçbir eser bırakmadan gittiler.

Soylu’nun çizgisi, güçlü bir marka kentten güç alıp güç vermek. Kendini kentten büyük görmemek ve altında da ezilmemek... Sanki Trabzon yıllardır biriken sorunlarını taşıyacak ismi buldu. “Başbakanın vereceği müjdeleri bekleyin. Bakın Trabzon nasıl şahlanacak?” diyor ve bu haftayı işaret ediyor. Biz de bu iddiayı bekliyoruz efendim. Şenlenen Trabzon’la neşelenmeyi...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler