Transferi kotaya takıldı!

Yusuf’un Ada yolunu tutabilmesi için Türk milli takımında FIFA sıralamasındaki yerine göre belli oranda forma giymesi gerekiyor. Buna göre Yusuf’un 42. sırada bulunan A Millilerde karşılaşmaların yüzde 70’inde forma giymesi gerekiyor

Trabzonspor’un 20 yaşındaki yıldızı Yusuf Yazıcı’nın İngiliz devleri Manchester United, Tottenham, Arsenal ve Manchester City tarafından takip edildiği ve oyuncunun İngiltere’ye transfer olacağı konuşuluyordu. Ancak Yusuf Yazıcı’nın, İngiltere Futbol Federasyonu'nun uyguladığı, ''Yabancı futbolcu kotasına'' takıldığı belirtildi. Premier Lig'de uygulanan kural sebebiyle yabancı futbolcular, ülke milli takımlarında yer almak zorunda ancak bu durum bile transfer için yeterli olmuyor. Bir oyuncunun, Ada yolunu tutabilmesi için ülkesinin milli takımında FIFA sıralamasındaki yerine göre belli oranda forma giymesi gerekiyor. FIFA sıralamasında 11-20 arasındaki ülkelerin futbolcuları milli maçların yüzde 45’inde, 21-30 arasındaki ülkelerin futbolcuları yüzde 60’ında ve 31-50 arasındaki ülkelerin futbolcuları ise yüzde 70’inde oynamak zorunda. Türk Milli Takımı da FIFA sıralamasında 42. Sırada bulunuyor. Uygulanan bu kuralla Yusuf Yazıcı’nın İngiltere’ye transferi zor gibi gözükse de ancak şartlı olarak gerçekleşebilir. Şu anda herhangi bir İngiliz kulübünün yapabileceği Yusuf Yazıcı’yı bonservisiyle alıp İngiltere dışından bir takıma yeniden kiralamak olabilir.

07 Ara 2017 - 11:16 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.