Trabzonspor’da rekabet tavan yaptı

Geçtiğimiz sezondan beri yapılan transferlere yaz döneminde Burak Yılmaz, Kucka, Sosa, Bongonda, Hubocan, Volkan Şen ve Kamil Ahmet Çörekçi’nin eklenm...

Geçtiğimiz sezondan beri yapılan transferlere yaz döneminde Burak Yılmaz, Kucka, Sosa, Bongonda, Hubocan, Volkan Şen ve Kamil Ahmet Çörekçi’nin eklenmesiyle kadro derinliği yakalayan Trabzonspor’da rekabet tavan yaptı.

Yeni sezonda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olmayı hedefleyen Trabzonspor'da, geçtiğimiz sezondan beri yapılan transferlere, yaz döneminde yıldız isimlerin eklemesi rekabeti de beraberinde getirdi. Son iki sezon içinde kadroda yaşanan büyük değişim uzun bir aradan sonra Karadeniz ekibinin alternatifli bir kadroya sahip olmasını sağlarken, takım içinde yaşanan forma savaşı Teknik Direktör Ersun Yanal’ın da elini güçlendirdi.

Her mevkide rekabet var

Trabzonspor’da yeni sezon her mevkide forma savaşı yaşanıyor. Oyuncular ilk on bire girebilmek için tatlı bir rekabetin içine girerken, takımın yükselen performansı ise en çok Yanal’ı sevindiriyor. Bu sezon tercih noktasında tatlı bir sıkıntı yaşayacak olan deneyimli teknik adam kenar müdahalelerini daha rahat yapmış olacak. Son yıllarda kısıtlı bir kadro ile mücadele etmek zorunda kalan ve sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibi artık kalede, savunmada, orta sahada ve forvet hattında oldukça alternatifli bir kadro derinliğine sahip olmasıyla üst düzey rekabet yaşıyor.

Yanal'ın tatlı sıkıntısı

Bordo-mavili takımın başına geldiği günden beri iskelet bir kadro oluşturmayı hedefleyen Teknik Direktör Ersun Yanal'ı, tatlı bir sıkıntı sardı. Kadroda bulunan her oyuncusunun 11'e aday kalitede olması deneyimli teknik adamı sevindiriyor. Kale Onur'a emanet olurken Esteban ise kaleyi devralacağı günü bekliyor. Hubocan'ın transferiyle savunmadaki rekabet de arttı. Hem stoper hem sağ bek hem de sol bek bölgelerinde oynayabilen oyuncu bu bölgede rekabeti artırdı. Durica, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş ve Okay Yokuşlu da bu bölgelerde Yanal'ın kullanabileceği isimler. Pereira'yı, Kamil Ahmet Çörekçi izlerken, Mas'ın yerine ise Hubocan ve Abdurrahim'de alternatif olarak duruyor. Orta sahada ise Sosa, Kucka, Yusuf Yazıcı, Okay ve Olcay ilk tercih olarak değerlendirilirken, Onazi, Abdulkadir, Bero, Castillo, Volkan Şen, Bongonda gibi isimler de Yanal'ın alternatifleri arasında yer alıyor. Forvet hattında ise Burak Yılmaz, Rodallega ve N'Doye, uzun yıllar Trabzonspor'un sıkıntı yaşadığı bu bölgeye önemli bir güç katıyor.

13 Eyl 2017 - 12:11 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.