Trabzonspor, Tolunay Kafkas'a 7 milyon TL ödeyecek

Tolunay Kafkas'ın Trabzonspor'a açtığı dava sonuçlandı. Yargıtay, bordo-mavili kulübü 1,3 milyon dolar (7 milyon TL) ödemeye mahkum etti.

Trabzonspor'da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde görevine son verilerek sözleşmesi tek taraflı fesh edilen teknik direktör Tolunay Kafkas'ın yaklaşık 5.5 yıl önce açtığı davada Yargıtay son sözü söyledi.

Sporx'in haberine göre; Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, Trabzon 1.İş Mahkemesi'nde görülen dava ile ilgili 1 milyon 260 bin dolarlık tazminatın faizi ve masraflarıyla birlikte teknik direktör Tolunay Kafkas'a ödenmesine karar verdi.

Tecrübeli teknik adamın 29.1.2013 tarihinde imzaladığı 2016 yılı mayıs ayında sona erecek olan sözleşmeyle ilgili avukatı Ersin Hamarat tarafından bordo-mavili kulüp alehyine açtığı tazminat davasında mahkeme emsal nitelikle bir karara imza atmış oldu.

1 milyon 800 bin dolar tazminat talebiyle açılan ve yaklışık 5.5 yıl süren davada mahkemenin kısmi bir indirim yaparak davalı Trabzonspor'u tüm masraflarıyla birlikte yaklaşık 1.3 milyon dolarlık bir faturaya mahkum etmesi dikkat çekti.

TRANSFER İÇİN ÖDEME ŞART

Trabzonspor Kulübü'nün Tolunay Kafkas davasının Yargıtay tarafından kesinleşmesinden dolayı ligin devre arasında transfer yapabilmesi için bu kesinleşmiş borcu ödeme zorunluluğu bulunduğu belirtildi.

tolunay_5140.jpg

tolunay_9121.jpg

(sporx)

12 Ara 2018 - 15:40 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

kemal asan - beceriksiz yöneticiler futbolcuyla,teknik adamlarla sözleşme yapıyor.şartlara bağlıyor.ondan sonrada gereğini yapmayarak sözleşmeyi feshediyor. bu parayı sözleşmede imzası olan kişilerin ödemesi gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 15:40
03

baksoy - bu kulübün geleceğini yaptıkları yanlış uygulamalalarla perişan eden haciosmanoğlu ile ustadan bunun hesabı sorulmalı ? yeni yönetim neye uğradığını şaşırtı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 15:40
02

TEMEL DOGRU - kafkasi severim kendisi haklidir onu gönderen eski yönetim. bence ts onunla anlasip alacagi tazminadi di biraz makul bir seviyeye cekip kendisi ile anlasmali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 15:40