Sonuna kadar savaşacağız

Karaman, “Benim ağzımdan şampiyonluk sözünü duyamazsınız” dedi, kulüp olarak bir mücadele verdiklerinin altını çizdi…

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçının iki takım açısından da zor olacağını söyledi. Karaman, düzenlediği basın toplantısında hayatının mücadele ile geçtiğinin altını çizerken, “Malatya maçını sansasyonel bir skorla kaybettik ancak umutlarımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Ben her türlü fitneyle, fesatla, zorla, yetersizlikle yeterince mücadele ettim. Bizde farklı hiçbir şey olmadı. Ama oyuncularımız da bu soncu hazmedemediler ki ortaya bir duruş koydular ve o duruşun sonunda da kazanılan üç maç var” dedi.

Karaman, hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçını diğer maçlardan farklı görmediğini belirtirken, “Belki Rizespor maçı Beşiktaş maçından çok daha zor olabilir bizim açımızdan. Sizin bir hazırlığınız olmazsa fiyaskosunuz. Sonuçta her maç 3 puan üzerinden oynanıyor ve değerlendiriliyor. Beşiktaş bu ülkede son derece saygı duyduğumuz bir camia. Başında da içimizden biri var. Son derece saygı duyduğumuz, değer verdiğimiz bir hocamız var. Onlar açısından da bizler açısından da zor bir müsabaka olacak. Hedefimiz iyi futbol oynayıp, iyi temsil etmek” diye konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren şampiyonluk sözünü hiçbir zaman dillendirmediğini belirten Karaman, “Bir şeyin hazırlığı içinde olmalısınız ki o şey de size hazır olsun. Evet biz zaten mücadelenin içerisindeyiz. Ama benim hayatımdan ağzımdan bu sezon için asla bu kelimeyi duyamayacaksınız. Biz nereye gittiğimizi, ne yaptığımızı biliyoruz, ne olduğumuzu ve yeteneklerimizin de farkındayız. Kulübümüzün ekonomik yapısı ve oyuncularımızın zihinsel yapısı ortada iken bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin içerisinde önemli bir kesim her ne kadar görmese, saygı duymasa, zaman zaman bizi kırıp dökseler de biz yine kendi doğrularımızdan taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kendilerine yakıştırdıklarını yapmaya devam edeceklerini de söyleyen Karaman, “Uzun vadeli hiçbir sözü ağızımdan duymayacaksınız. Ama ben geldiğim ilk gün de söyledim, “Trabzonspor’u şampiyon yapmadan bir yere gitmeyeceğim” diye. Bu da bir hazırlık gerektirir. O hazırlığı yaptığınızda elbette ki Trabzonspor gereğini yapacaktır. Bu şöyle algılanmasın; ‘Tamam biz gidiyoruz ama istemiyoruz’ Biz kazanmaya devam edeceğiz, onun çabası içinde olacağız. Gidebildiğimiz nokta bizim için ulaşılacak son noktadır. Onu hep beraber bekleyip göreceğiz” dedi.

KRİZ ORTAMINDA FIRSAT VARDIR!

Genç oyuncular için de konuşan Karaman, “Genç futbolculara ben güvenmeyeceğim de kim güvenecek? Mutlaka bir kriz ortamı varsa ortada bir fırsat vardır. Bu kardeşlerimiz bunu değerlendirdiler gibi düşünülebilir. Ancak bunların henüz geldikleri bir nokta yok. Şu anda yolun başındalar Acıyı, kısmen ihaneti görüp yaşayacaklar bununla beslenip büyüyecek ve Trabzonspor’a inşallah uzun yıllara hizmet edecekler. Bu elbette son değil. Bizim 17, 19 ve 21 yaş takımlarında izlediğimiz ve gözüme batan oyuncular var” dedi.

ARAMIZDAN AYRILACAKLAR OLACAK

Karaman, Trabzonspor’da kadro dışı kaldıktan sonra alacakları için TFF’ye müracaat eden Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak ile ilgili de “Bu iki futbolcu ve belki daha sonra transfer dönemi içerisinde yakın gelecekte belki aramızdan ayrılacak arkadaşlar olabilir. Onlarla ilgili her türlü açıklamayı sayın bakanımız ve yönetim kurulumuzdan alabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

FUTBOL İYİYE GİTMİYOR

Türkiye’de futbolun iyi bir yere gitmediğini söyleyen Karaman, “Bildiğimiz anladığımız başka bir mesleğimiz yok. Avrupa’daki planlama maalesef bizde olmuyor. Son zamanlarda tesis yapmaya gayret ediyoruz, cicili-bicili tesislerle çok ciddi tesisler yaptığımızı zannediyoruz. Biz eğitim olarak sportif eğitim noktası içerisinde Avrupa’yı yakaladık, belki onlardan bir eksiğimiz yok ama bir plan ve programın içinde olmadık hiçbir zaman. Bu plan ve programın sizi bir yere götürmesi mümkün de değil” dedi.

ELİNDE KALEM OLAN!

Basın mensuplarının farklı bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Karaman, “Elinde kalem olan bir insan yeri geldiğinde silah taşır gibi vatan savunması yapar, yeri geldiğinde kaleminden kan damlatır kul hakkını gözetmeksizin kendi sığ fikri ile yorum yapmaya kalkar ve insanları farklı noktaya çekmek ister” dedi.

13 Ara 2018 - 11:42 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.