Şike davasında Trabzonspor'u savunmuşlardı!

Trabzonspor'un şike sürecindeki iki önemli avukatı Erdem Egemen ile Nusret Yılmaz görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

Trabzonspor'da avukatlar Nusret Yılmaz ile Erdem Egemen görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

İkili ortak yazılı açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı;

Veda…

Trabzonspor’un hakları, 2010-2011 sezonunda önce şikeyle; ardından hukuka aykırı uygulamalar ve futbolumuzu kuşatan ilişkiler ağıyla gasp edilmiştir. Trabzonspor; 2011 senesinde şike yapanı, onu aklayanı ve her ikisinin yurtdışındaki işbirlikçisini; uluslararası bir mahkemede, uluslararası hukuk kurallarına göre dava etmiş ve yargılatmıştır. Bunun anlamı ve mücadelenin amacı bugün yeterince anlaşılmamış olabilir. Gelecek nesiller değerlendirmesini daha iyi yapacaktır.

2010-2011 sezonuna ilişkin olarak, Trabzonspor’ un taleplerini ve beyanlarını destekleyen, 20’yi aşkın ulusal ve uluslararası mahkeme kararı mevcuttur. 15 Mart tarihinde CAS’ta yapılan duruşma da, Kulübümüz açısından son derece olumlu cereyan etmiştir. Trabzonspor’ un lehinde yirmiden fazla kararın olduğu bir noktada; sürecin devam eden bölümünün hukuki olmaktan ziyade, iradi olduğu açıktır. Kulübümüz yetkililerine muhtelif tarihlerde sunduğumuz raporların gereğinin yapılmasına yönelik irade ortaya konduğunda ve sonuç istenildiğinde, Trabzonspor hakkına kavuşacaktır.

2011 senesinden beri, Trabzonspor’un menfaatlerinin gerçekleşmesi ve ülke sporunun medeni bir yapıya kavuşması için çaba sarf ettik. Birçok ulusal ve uluslararası mercii önünde, adaletin yerine getirilmesi amacıyla; taraftarımız ve farklı renklerden birçok futbolseverle birlikte emek verdik. İhtiyaç duyulduğunda çağrıldık, geldik, görevimizi yaptık. Konuşmadık, çalıştık. Gayretimizin gazete sayfalarına ve fotoğraflara yansıması için değil; resmi evrakların satırlarında netice bulması için özen gösterdik.

Artık veda zamanıdır. Trabzonspor için çalışmak kadar, zamanı geldiğinde veda etmek de bir hizmettir. 19 Mart 2019 tarihi itibariyle görevimizden ayrılıyoruz. Ümidimiz; kararımızın, Trabzonspor’un hakkını alabilmesi için ortaya konması gereken irade noktasında itici güç olmasıdır. Bu vesileyle; “birlikte çalışma kültürü ve Trabzonspor’un menfaatleri” konuları üzerinde tekrar düşünülmesi faydalı olacaktır.

Bugüne kadar varlığı ve dualarıyla bizlere destek olan tüm adalet sevdalılarına, birlikte görev yaptığımız ekip arkadaşlarımıza ve bu uğurda gayret gösteren herkese teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

19 Mar 2019 - 15:42 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.