Şike anıtı sergilendi

Fenerbahçe, Müzesi’nde kırdığı camdan şampiyonluk kupasını alarak kaçmaya çalışırken yakalanan ve bir süre tutuklu bulunan 39 yaşındaki Halit Şahin ön...

Fenerbahçe, Müzesi’nde kırdığı camdan şampiyonluk kupasını alarak kaçmaya çalışırken yakalanan ve bir süre tutuklu bulunan 39 yaşındaki Halit Şahin öncülüğünde, 2010-11 sezonunda yaşanan şike süreci ile ilgili hazırlanan 'Şike anıtı' Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi Şenol Güneş Spor Kompleksinde bulunan Medical Park Stadyumu önünde sergilendi.

3 Temmuz 2011'de yaşanan şike sürecinin ardından Trabzonsporlu taraftarların tepkisi devam ediyor. Kentte, ‘Oturan adam’ olarak tanınan ve Fenerbahçe Müzesi’nden kupayı alarak kaçmaya çalışırken yakalanan ve uzun bir süredir ‘80 günde devri adalet’ sloganıyla Trabzon’dan İstanbul’a kadar yürüyen Halit Şahin öncülüğünde bu kez şike anıtı platformu oluşturuldu. Gönüllü bağışlarla yapılan ve yaklaşık 95 bin liraya mal edilen mermer yapı üzerine konuşlandırılan 3 metre çapında, 2 metre yüksekliğinde kupanın yer aldığı 'Şike anıtı' bugün saat 19.00'da başlayacak Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi Merical Park Stadyumu'nun önünde sergilendi. TS Clup Mağazası önünde römork üzerine konulan ‘Şike Anıtı’ daha sonra halatlarla birlikte stadyumun ön kısmına kadar çekildi.

"61 günlük projeyi 61 günde bitirdik"

Dünyanın dört bir yanından 1 TL olarak yaptıkları sembolik kampanyada yüreklerin bir araya geldiğini belirten Halit Şahin, "61 günlük bir projeydi ve 61 günde bu anıtı yaptık. Halatlarla çekmemizin anlamı Fatih Sultan Mehmet, geçilmeyen Bizans topraklarını almak için halatlarla gemileri geçirdiler ya biz de hakkımızı almak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizde bunu yuvamıza Akyazı'ya getirdik" dedi.

"İmece usulu yapılan kupayı Trabzonspor'a armağan edeceğiz"

Trabzonspor taraftarlarının imece usulü bir araya getirdiği kupayı kulübe armağan edeceklerini belirten Şahin, "Bu anıtı kompleksin önünde sergilemek istiyoruz. Bu anıtın adını ‘3 Temmuz şike anıtı’ olarak koyduk. Biz taraftarlar hiçbir gruba bağlı olmadan, hiçbir çıkarı olmadan bir araya geldik ve bir hediye yaptık. Bu hediyeyi kulübümüze hediye edeceğiz. Kulübümüz ve şehir yönetenler 'Şike Anıtı’ için uygun bir yer arıyor ama onlarda en güzel yeri bulmaya çalışıyorlar. Aralarındaki bu durum çözüldüğünde en güzel yere gidecek" şeklinde konuştu.

Burada orijinal kupanın büyütülmüş halinin yer aldığını belirten Halit Şahin, "Bu kupa semboliktir. Altında 7 çocuk figürü var. Bunlar 7 bölgeyi, 7 şampiyonluğumuzu ve 7 yıldır gelmeyen kupamızı temsil ediyor. Üzerinde Eren Bülbül var. Kemal Onur var. Mehmet var üzerinde. Biz bunu çocuklarımıza veriyoruz. Mücadele anlamında onlara armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor taraftarlarının dik duruşunu göstermek adına"

Trabzonspor taraftarlarının dik duruşunu göstermek adına bu anıtı yaptıklarını belirten Şahin, "Hiç kimseye bağlı kalmadan yapılan bir anıttır. Kişilerin hiç bir önemi olmadığı bir projedir. Tamamen Trabzonspor taraftarlarının Trabzonspor kulübüne armağan ettiği bir hediyedir. Bu akşam oynanacak olan Trabzonspor -Fenerbahçe maçında üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Şahin, "Hakem adil maç yönetsin. Biz hak ettiğimizi almayı seven insanlarız. Hak bizimse iyi oynayan kazansın. Hiç problem değil" diye konuştu.

28 Oca 2018 - 16:31 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.