Ne yazık ki ‘VAR’ı bile bize benzettik

Ağaoğlu, “Bu penaltıda uygulanmayan sistem ne işe yarar” dedi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Eğer teknolojiye ruh katmak gibi bir şeyi becerdiysek ülkem adına gurur duyarım ancak görünen o ki Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini de kendimize benzetmişiz" dedi. Ağaoğlu, kulüp yöneticilerinin görevlerinin ne pahasına olursa olsun sadece başarıya odaklanmak olmadığına dikkati çekerek, "Aynı zamanda kim olursa olsun rakibine ve futbolu yönetenlere saygı duymalı. Biz bu duruşu gösterdik. Aynı saygı ve hassasiyeti hem rakiplerden hem de futbolunu yöneten kişi ve kurumlardan beklemek en doğal hakkımızdır” dedi.

DÜNYA’DA BİR İLK

Türkiye'de VAR sistemi hakem kararlarının daha sağlıklı verilmesini sağlayacağına ve hakem hatalarının önüne geçeceğine inandıklarını kaydeden Ağaoğlu, "Teknoloji mümkün olan en az hatayı yapar, teknolojinin duyguları yoktur. Teknolojinin görevi doğruları söylemektir ancak Antalyaspor maçında gördük ki belki de dünyada bir ilk olarak teknolojiye hata yaptırdık. Ofsayt gerekçesi ile iptal edilen gol kararında eğer son 24 saat içerisinde kurallar değişmedi ise yardımcı hakem pozisyonu devam ettirip gol olduktan sonra VAR kararını beklemesi gerekirdi” dedi.

O BAYRAK NİYE KALKTI?

Ağaoğlu, “O zaman soruyorum; Burak daha henüz topla buluştuğunda o bayrak niye havaya kalktı? Yardımcının çok mu acelesi vardı? Yine 90+2'de Burak'a yapılan tartışmasız penaltı pozisyonunda VAR teknolojisi gerçekten psikolojik baskı altında kalıp duyguları doğrultusunda mı karar vermişti?” dedi. Ağaoğlu, Burak pozisyonun da VAR’ı da kendilerine benzettiklerini gördüklerini belirterek, “ Bariz penaltı pozisyonunda VAR hakemi uyarmamış mı? Uyarmışsa da hakemin neden pozisyonu izlemediğini, birilerinin çok ciddi şekilde açıklamalı” dedi.

ÖNCEKİ HATALAR GİBİ

Ağaoğlu, “Aksi takdirde VAR'ın olmadığı dönemlerde ve bugüne kadar masum hakem hataları olarak kamuoyuna yansıtılan tüm hataları da 'teknolojiye rağmen' aynı şekilde devam ettirdiğinizde artık bunlara masum hatalar deme şansınız tamamen ortadan kalkar. Bu durumda ya futbolun kurallarını bilmiyorsunuz ya da teknolojiyi kullanmayı. Belki de gördüğünüzü algılayamıyorsunuz. Yahut daha da trajik olanı, gördüğünüz pozisyonla alakalı karar verecek cesarete sahip değilsiniz. Tabii ki insanın aklına müsabakadan 36 saat önce Antalyaspor Kulübünün maçın hakemi ile ilgili yaptığı açıklamalar da gelmiyor değil" dedi.

4 PUAN OLMUŞTUR

Ağaoğlu, her zaman olduğu gibi sadece sporcunun değil, sporun her kademesinde görev yapan insanların da zeki, çevik ve ahlaklı olması prensibinden hiçbir zaman ödün verilmemesi gerektiğini, mücadelelerini devam ettireceklerini kaydederek, "Ancak unutulmamalı ki göz göre göre yapılan bu hatalar daha ligin 10. haftasında takımımıza eksi 4 puan olarak yansımıştır. Hakemdir, hata yapar. Eyvallah ama hakemlerin böyle kritik kararlarda 'VAR'a rağmen' hata yapması asla ve asla kabul edilemez” dedi.

29 Eki 2018 - 11:52 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Cevdet - sayin baskan , hepsi bilincli bu yapilanlarin...

bize elektronik hakem gelse yine bir seyini bulurlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 11:52
01

Cevdet - senol günes kompleksi: bunun örnegi de dünya da yok . lütfen baskanim bjk li bir hocanin ts nin sahasina adi neden verilir..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 11:52