Mutlak galibiyet hedefliyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Medipol Başakşehir karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkacaklarını söyledi. Golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın bu maçta oynayıp oynamayacağının ise henüz belli olmadığını ifade eden Çalımbay, "Burak’ın durumu belli değil. Oynamama durumu var. Akbaş ve ameliyat olan Esteban da 1.5-2 ay daha olmayacak" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Gençlerbirliği maçında Trabzonspor’un kötü oynamadığını ve şanssızlık yaşadıklarını söyleyerek, "İlk yarı kötü oynamadık, birazda onların oyun sistemi değişikti. Onlara dikkat edene kadar biraz zaman geçti. İkinci yarı istediğimiz gibi değildi ama her şeye rağmen oyunun içindeydik, son dakikada bir pozisyon yakaladık. Maalesef onu da değerlendiremedik. Tek sıkıntımız gol atmak ve tabii ki galip gelmek. Ama maalesef penaltıyı atamayınca galibiyetten olduk. Belki atabilseydik her şey daha farklı olacaktı. Penaltı olayında herkes kendine göre konuştu, yorumlar yaptı, penaltıcıları seçtiler. Bizdeki penaltıcı Uğur. Biz gelmeden önce Burak’tan sonra da Uğur’du, ve hiç kaçırmamıştı. Şanssızlık bir sürü insan kaçırabiliyor atabiliyor da. O gün yaşadığımız şanssızlıktı. Oyunun son 20 dakikası hariç oyunun içinde olan taraftık. Onların da bizim de pozisyonumuz vardı. Yine bir şanssızlık yaşadık" dedi.

"Başakşehir karşısında takımıma güveniyorum"

Başakşehir maçına da mutlak galibiyet hedefiyle çıkacaklarını söyleyen Çalımbay, takımına güvendiğini belirtti. Çalımbay, "Fenerbahçe’ye karşı çıktığı kadroyla bize çıkmayacak, ideal kadroları ile çıkacaklar. Biz kimseden çekinmiyoruz. Taraftara ve takımıma çok güveniyorum. Taraftarımızın da desteği ile bu maçtan çıkacağımızı biliyorum. Kolay olmayacağını biliyorum. Bundan önce sahamızda oynadığımız maçların üstüne çıkarak oynayacağımızı biliyorum. İnşallah kazanan taraf biz olmak istiyoruz" diye konuştu.

"Her eleştiriye açığız ve saygılıyız"

Bordo-mavili takımın korkak oynadığı yönündeki eleştiriler konusunda da açıklama yapan Çalımbay, şunları söyledi:

"Her eleştiriye açığız, saygılıyız. Nasıl onlar bizi eleştiriyorsa onların da bize saygı duyması gerekiyor. Eleştiri normal. Bir çok spor gazetesi, yorumcu var. Herkesin kendine göre bir futbol görüşü var. Ama korkaklık benim işim değildir. Şimdiye kadar 13 maç oynadık, tek mağlubiyet aldık. Bu mağlubiyet de 60 dakika on kişi oynadığımız ve kendi kalemize gol attığımız bir maçtı. Ondan sonra bu takım hiç mağlubiyet almamış. Eleştirenler için söylüyorum, burada öyle bir kesim var ki kaosu çok seviyorlar. Biz Göztepe maçını mükemmel oynadık o maçtan sonra ve galip geldiğimiz maçtan sonra bile eleştiriyorlar. Yüzde bir milyon bir şey buluyorlar. Arkadaşlarımız önce bir takım nereden nereye gelmiş baksınlar. Son maçlarımıza baktığımızda Konya maçı olsun ya da Fenerbahçe maçı olsun. Göztepe belki de en iyi oynadığımız maç. Son oynadığımız maç penaltıyı atamadık. Kusura bakmasın, Rıza Çalımbay penaltıya bir şey yapamaz. Arkadaşımız da isteyerek kaçırmıyor, futbolun içinde olan şeyler. Oyunun içinde daha çok enteresan şeyler olur. Eleştiriye açığız ancak onların da saygı duyması gerekiyor. Ben takımıma hiçbir zaman ne burada ne deplasmanda korkak futbol oynatmam. Önce bir baksın sonra yorum yapsın insanlar. Benim buradaki amacım burada bir şey peşinde değilim. İstediğim buraya göreve başladığımızda takımın burada bir kaos olduğunu ve kriz olduğunu bilerek geldik. Bu krizi yönetmenin çok zor olduğunu bilerek geldik. İnsanların gelirken neler söylediğini çok iyi biliyorduk. Herkesin takım yaptığını, ne olursa olsun herkesin eleştirdiğini, iyi de kötü de olsan yüzde yüz eleştiri yaptığını. Bunlar beni ilgilendirmiyor, üstünde dahi durmam. Ama biz buraya geldikten sonra çok iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Biz sıralamada 13 maçta 24 puanla 4. sıradayız, 27 puanla Başakşehir lider, biz geldikten sonra. Onun için çizilen grafik kötü değil. Onun için bu yoğun eleştiride ne yapılmak isteniyor onu da anlamıyorum. Ama insanlar adeta kötü olsun diye uğraşıyor. İstikrar iyi. Burada panik, yoğun eleştiri, ne yapmak istediklerini anlamıyorum. Biz yenilmedik. Kötü bir şey de yok. İnsanlar kötü olsun diye uğraşıyor maalesef. Sağduyulu Trabzonspor taraftarı takımına sahip çıkması lazım. Çünkü onlar bu takımın yenilmesini ve daha kötü olmasını istiyorlar. Ben kesinlikle buna izin vermeyeceğim. Ligi çok çok iyi bir yerde bitireceğiz. Biz kötü değil sadece şanssızız. Eğer futbolun içinden gelen insanlar iyi eleştiri yapar bizi analiz ederse gerçeği ortaya koyarlar. Son oynadığımız maçlara bakın, Karabük, Konya, Fenerbahçe berabere bitmiş. Attığımız 4 gol ve hepsini Burak atmış. Bir şeyler anlatmaya çalıştım, isteyen anladı istemeyen anlamadı."

"Mukavelemle ilgili düşüncem olmadı"

Devre arasına kadar iyi bir grafik çizdiklerini söyleyen Çalımbay, bu anlamda yönetime, mukaveleyi uzatma talebi yapabileceğini ancak bunu yapmadığını belirterek, "Ama ben istemedim, sezon sonuna kadar da istemiyorum. Tek düşündüğüm Trabzonspor’u çok iyi bir yerde bitirmek. Başka düşündüğümüz bir şey yok. Bize eleştiri yapacaklarına herkesin takımına sahip çıkması gerekiyor. Çünkü burada herkes gider ama Trabzonspor ve taraftarı burada kalır. Rıza Çalımbay’a değil takımlarına destek vermeleri gerekiyor. Eleştirileri iyi düşünüp yapmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Sosa penaltıyı kaçırsaydı 'Takımın penaltıcısı Uğur' demeyecekler miydi"

Gençlerbirliği maçında kazanılan penaltıyı Uğur’un kaçırması sonrası artan ‘Penaltıyı Sosa atmalıydı’ şeklindeki eleştirilere de değinen Çalımbay, "Penaltıyı Sosa atıp kaçırsaydı, ‘Takımın penaltıcısı Uğur demeyecekler miydi? Şimdi başka şey ortaya atılıyor. Benim sosyal medyayla hiçbir işim olmadı. Ama bence arkadaşlar şu andan itibaren Trabzonspor’un iyi olmasını istiyorlarsa sahip çıkmaları gerekiyor. Başka istediğimiz bir şey yok" değerlendirmesini yaptı.

"Tek amacımız oraya bir oyuncu almaktı. Ancak devre arası transfer yapmak çok zor"

Burak’ın oynamadığı maçlarda Trabzonspor’da gol yollarında yaşanan sorunlara da değinen Çalımbay, "Tek amacımız oraya bir oyuncu almaktı. Ancak devre arası transfer yapmak çok zor. Takımımıza tabii ki takviye isteriz bu doğaldır. Her antrenör bunu ister, özellikle ikinci yarı krizli bir takıma gidince ikinci devre takviye ister. Örneğin Başakşehir takımı lider bitirdi takviyeye ihtiyacı yoktu ama bir sürü oyuncu aldı. Başta Arda olmak üzere. Herkes uğraştı ama gerçekleşmedi. O zaman kendimize dönüyoruz. Her zaman Burak olacak diye bir şey yok. Burak’ın olmadığı zamanlarda da bizim işi bitirmemiz gerekiyor. Burak olmayınca gol atamıyor ya da yemiyoruz. Bana göre tarihinin en çok pozisyona girdiğimiz maçlarından birisi Göztepe maçı. Gençlerbirliği maçında penaltı gol olmuyor, buna kötü demekten ziyade şanssızlık demek daha doğru olur. Göztepe maçını oynarken geçmişte oynanıp kaybedilen Vanspor maçı aklıma geldi ve ‘Allah korusun’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği maçında Castillo’yu mecburen oynattıklarını ancak oyuncunun henüz takıma yeni yeni katıldığı için son 20 dakikada yorulduğunu ifade eden Çalımbay, "Son 20 dakika bizim belki de en çok baskı yediğimiz zamandı. Çünkü adam yoruldu, sakatlıktan yeni çıktı. Ancak maalesef bazı şeyler bazen olmuyor. Ben elimdeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum. Kim iyi ise o arkadaşımıza şansı veriyorum. Eğer takımın üzerine gidilirse bu takıma yarar değil zarar verir. Daha 13 maç var. Bu 13 maçta çok şeyler olur" şeklinde konuştu.

"Novak hazır gelmişti"

Deneyimli teknik direktör, devre arası transfer döneminde kadroya katılan Novak’ın hazır geldiğini anlatarak, "Takımı da liderdi öyle geldi. Hazır olmasa onu nasıl oynatacaktık. Elimizde solbek yoktu. Normalde Mustafa Akbaş oynuyordu ancak o kupa maçında sakatlandı. Ve Novak’la konuştuktan sonra, bize hazır hissettiğini söyledi. İki gün de bizimle çalıştı. Ve sonrasında oynattık. Hazır olmayan bir oyuncuyu oynatma konusunda ben de ekibim de çok titiziz. Sosa ise bize gelmeden önce hiçbir hazırlık dönemi geçirmemişti. Hazır olmadığı için de verimli olamamıştı. Sosa çok kaliteli bir oyuncu ama kaliteli bir oyuncu hazır olmadan oynadığı zaman ve verimi vermediğinde, eleştiri alır. Bu yüzden böyle oyuncularımızı yüzde yüz hazır olduktan sonra oynatmaya çalışıyoruz. Volkan’da da aynı şeyi yaptık. Biz bir oyuncuyu hazır olmadıktan sonra oynatmamız mümkün değil. Burak mesela bu hafta oynayıp oynamayacağı mümkün değil. Burak bize her zaman lazım. Onun için hazır olmadan hiçbir arkadaşımıza şans vermemiz mümkün değil" diye konuştu.

"Beşiktaş’ı da çalıştırdım ve böyle zor bir durumda aldım"

Trabzonspor’da üst üste alınan beraberliklerden sonra kendisine yönelik eleştirilerin artmasına daha önce çalıştırdığı takımlardan örnekler vererek açıklama getiren Çalımbay şunları söyledi:

"Beşiktaş’ı da çalıştırdım ve böyle zor bir durumda aldım. Rize 4. sıradaydı ve o devre arası Beşiktaş’ın teklifini kabul ettim. Bu konuşuluyorsa Rıza Çalımbay’ın ne yaptığına bir bakmaları lazım. Denizlispor’la Avrupa Kupaları’na gidip Lyon’u orada yenerek eledim, Sparta Pragı’ı eledim. En son Avrupa Şampiyonu Porto’ya elendim. Ve Porto şampiyon oldu. Yıllarca Beşiktaş’ta oynadım, dört sene Milli Takım’da çalıştım. Bir sene İngiltere’ye gittim ve sonra antrenörlüğe başladım. Beşiktaş’ta başladığımın ikinci yarısında sadece Galatasaray’a yenildim, onun dışında mağlubiyetim yok. Avrupa Kupaları’nda Beşiktaş’ı gruplara kaldırdım. Benim için büyük-küçük takım diye bir şey yok, hepsi aynı. Bu baskıların çoğunu futbolculukta yaşadım. Trabzonspor’da herkes futbolu bilir diyorlar. Ben Trabzonspor’u, burayı seviyorum. Çıkıp insanlarla da konuşuyorum. O eleştirileri yapanlar dolu dolu değil, art niyetli. Konuşanlar, eleştiri yapanlar var, bazen gülüyorum. İnsanlar benim günlerce çalıştığım arkadaşların yerini değiştiriyorlar. Adamın sakat ya da hazır olup olmadığını bilmiyor, kendilerine göre yapıyorlar. Ama işin içine girmeleri gerekiyor. Rıza Çalımbay her yönden doludur. Önemli olan başka şeyler. Onları da sizler biliyorsunuz ama bazı şeyler de sizler de yanılıyorsunuz. Buraya geldikten sonra ‘Başkanım bana 4 oyuncu lazım’ diyebilirdim. Ama öyle bir şey olmadı.”

15 Şub 2018 - 12:54 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

baksoy - kendini savunmaya geçeceğine bero , kuçka ve n.doye ' yinin etkisiz elemanlar olduklarını gör artık adam gibi bir takım sahaya sür ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 12:54
01

Oflu Ömer - bu adamın yaptığı açıklamalara bakın.kendisini dev aynasında görüyor.takımdaki huzursuzluğun tek sorumlusunun kendisi olduğunu unutmuş boş boş konuşuyor.takıma iki pas yapmayı öğretemeyen, topçu ayırımı yapan kendisi değilmiş gibi açıklamalar yapan bu cahil neyin peşinde acaba.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 12:54