Kartal’da kriz var! Bakanlar devrede

TTrabzonspor’un önüne şimdi de 20 milyon dolarlık Kartal darbesi çıktı

Bakanlar devrede!i de 20 milyon dolarlık Kartal darbesi çıktı

Mali açıdan yaşadığı sorunlar yetmezmiş gibi Kartal’daki tesislerden darbe alan Trabzonspor’un imdadına Bakan hemşehrileri yetişti

BÜYÜK ŞOK

İstanbul Kartal’da Trabzonspor’a tahsis edilen 2.5 dönümlük arazide yeni bir sıkıntı yaşanıyor. OPET’e 10 milyon dolara kiraya verilen ve 10 milyon dolar alan Trabzonspor’a şimdi 20 milyon dolarlık fatura çıktı. Trabzonspor’a Kartal Tesisleri için 20 milyon dolar bulan fatura çıktı. Usta ile görüşen Bakan Soylu ile Albayrak tesislerin tapusunun alınmasını sağlayıp maddi kriz ile boğuşan Trabzonspor’u bu yükten kurtarmaya çalışıyor

BAKANLAR DEVREDE

Kartal krizine bakanlar el koydu. Mali krizdeki Trabzonspor’a yılan hikayesine dönen Kartal darbesi eklenmesi yönetime büyük sıkıntıya sokarken, olaya hemşehrimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji Bakanı Berat Albayrak el koyarak kulübü bu büyük krizden çıkarmaya çalışıyor. Bilindiği gibi önceki yönetimler döneminde İstanbul Kartal Tesisleri’ndeki 2,5 dönümlük parsel kiraya verilmiş ve ayrı ayrı olarak toplamda 14 milyon dolar kasaya konmuş, ardından ruhsat alınamaması büyük sıkıntı yaratmıştı.

OPET DAVAYI KAZANDI

Benzin istasyonunu kiralayan ünlü akaryakıt şirketi OPET, ruhsat olmaması nedeniyle zarar ettiğini ileri sürerek 10 milyon doları geri istedi. Geçmiş dönemlerde bu parayı alamayınca mahkemeye başvurdu. Devam eden dava ne yazık ki şimdi Trabzonspor aleyhine sonuçlandı ve mahkeme bordo-mavili kulübün yasal faizi ile 14 milyon dolar ödemesine hükmetti. OPET davayı kazanınca arazinin içindeki kiracı da 4 milyon dolarlık tazminat davası açarak ikinci bir süreç başlattı. Dava sonunda Trabzonspor’a yaklaşık 20 milyon dolarlık bir fatura çıkması bekleniyor.

USTA’DAN YOĞUN MESAİ

Büyük maddi kriz ile boğuşarak kulübü yönetmeye çalışan Başkan Muharrem Usta ve ekibi, son gelen Kartal darbesi ile şok yaşıyor. Devreye Trabzonspor’un her zaman zor anında yanında olan Bakanları Süleyman Soylu ve Berat Albayrak girdi. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da Başkan Usta ile buluşan Bakan Soylu, bu konuda Albayrak ile birlikte Kartal’ın 2,5 dönümlük kısmının tapusunun alınması için harekete geçti.

75 MİLYONLUK KURTARMA

Yıllar önce iptal edilen akaryakıt istasyonun ruhsatı Başkan Muharrem Usta tarafından yeniden alındı. Trabzonspor’a tahsisli ancak mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan arazinin 33 milyona satın alınabileceği belirtilirken, yönetimin 30 milyonu bulması durumunda Milli Emlak’tan satın alınacak olan 2,5 dönümlük parsel ile yaklaşık 75 milyon liralık kamburdan Kulübü kurtaracağı belirtildi.

Nurgül GÜNAYDIN

14 Ara 2017 - 14:51 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.