“Hükümeti bugünden uyarıyoruz!”

Fındıkta yeni sezonun açılmasına 2 aydan daha kısa bir süre kaldığını hatırlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, hükümete seslendi. Kaya, “Uluslararası sermaye ve Türkiye’deki bir kısım özel sektör, üreticinin emeğini alın terini ucuza kapatmanın peşindedir. Hükümeti bugünden uyarıyoruz. Fındık üreticisinin hakkını koruyun.” dedi.

Fındıkta yeni sezonun açılmasına 2 aydan daha kısa bir süre kaldığını hatırlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, hükümete seslendi. TMO’nun sezon başında mutlaka devreye girmesi gerektiğini belirten Kaya, “Uluslararası sermaye ve Türkiye’deki bir kısım özel sektör, üreticinin emeğini-alın terini ucuza kapatmanın peşindedir. Hükümeti bugünden uyarıyoruz. Fındık üreticisinin hakkını koruyun.” çağrısında bulundu.

ÜRETİCİNİNİN HAKKININ YENMESİNE MÜSAADE ETMEYİN

Fındık sezonun açılmasına kısa bir süre kala tekel konumuna gelen yabancı firma ve bazı tüccarların 2019 fındık rekoltesini olduğundan daha yüksek gösterme çabası içine girdiklerini kaydeden Milletvekili Kaya, “‘Fındık bol oldu, fiyatı da düşük olsun’ diye uğraşan bu fırsatçıların fındık üreticisinin hakkını yemesine müsaade edilmemelidir.” diye konuştu.

REKOLTE AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Kamu ve uluslararası platformda yapılan rekolte açılamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Milletvekili Kaya, “Uluslararası sermaye ve Türkiye’deki bir kısım özel sektör, üreticinin emeğini-alın terini ucuza kapatmanın peşindedir. En acısı ise 500 binin üzerindeki fındık üreticisi ailenin hakkını koruması gereken kamu kurumlarının da bu yalan ve emek sömürüsünün destekçisi gibi davranmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

TMO SEZON SONUNDA DEĞİL SEZON BAŞINDA DEVREYE GİRSİN

Hükümetin geçen sezon fındığa zamanında müdahale etmediğini ifade eden Milletvekili Kaya, “Hükümet geçen sezon, verilen tüm sözlere karşın fındığa desteği zamanında yapmamış, üreticinin elindeki fındığın yüzde 80’i ucuza piyasaya verildikten sonra Toprak Mahsulleri Ofisi devreye sokulmuş, böylece zaten zor durumda olan üretici iflasla ve büyük zararlarla karşı karşıya bırakılmıştır. Hükümeti bugünden uyarıyoruz. Fındık üreticisinin hakkını koruyun. TMO, geçen yılki gibi sezon sonunda değil, sezon başında devreye sokulmalı, piyasanın gerçek anlamda adil oluşabileceği koşulları oluşturmalıdır.” değerlendirmelerinde bulundu.

Filiz YILDIRIM

15 Haz 2019 - 12:26 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.