Helal sana Busenaz!

Çinli rakibine ringi dar edip, Dünya Şampiyonu oldu…

Rusya'nın Ulan Ude kentinde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Trabzonspor’un milli sporcusu Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu. 69 kilo finalinde Çinli rakibi Liu Yang ile karşı karşıya gelen Busenaz, rakibini mağlup ederek altın madalya kazandı. Kariyerinde ilk Büyükler Dünya Şampiyonluğuna ulaşan 21 yaşındaki Busenaz mücadelenin ardından Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe asker selamı gönderdi.

Boks Milli Takımı Antrenörü Cahit Süme, Busenaz’ın özel yetenekleri olan sporcu olduğunu söylerken, “Gençler ve yıldızlarda 5 kez Avrupa Şampiyonu, 2 kez de Dünya Şampiyonluğu var. Bunun yanında sayısız şampiyonluklar kazandı. Busenas istedikten sonra her şeyi yapar. İnançlı, cesur bir boksör. İyi motive olduk ve şehitlerimiz, vatanımız için istedik. Olimpiyat için bu madalya çok önemli” dedi.

Süme, Dünya Şampiyonluğunun kendilerini olimpiyat elemelerinde seri başı yapacağını da belirtirken, “Asıl hedefimiz olimpiyatlar. Trabzon’a, Türkiye’ye, ülkemize olimpiyat madalyası getirmek istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Çok çalışacağız. Bizi sevenlerin dualarıyla yeni hedeflere yelken açacağız. Olimpiyat madalyası kazarak bir ilki yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

14 Eki 2019 - 11:05 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.