Güneş hasret giderdi

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, 48 yıl sonra liseden arkadaşlarıyla bir araya geldi

Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Lisesi 1970-71 yılı 6 Edebiyat D sınıfındaki eski arkadaşları ile bir araya geldi.

48 yıl sonra dün saat 12.30'da mezun oldukları Trabzon Lisesi'nde buluşan 1970-71 yılı 6 Edebiyat D sınıfı mezunları, birbirleriyle hasret giderdiler. İlk olarak okulun bahçesinde bir süre sohbet eden Şenol Güneş ve arkadaşları, daha sonra eski sınıflarına giderek yine eski sıralarında oturdular. Burada hayatta olmayan arkadaşları için yapılan duanın ardından tek tek isimler çağırılarak yoklama alındı.

ARKADAŞLARIMIN KATKISI VAR

Yoklamanın ardından burada bir açıklama yapan Şenol Güneş, bugün çok daha farklı bir heyecan yaşadıklarını belirterek, "Hayat bizi öyle bir sınıfa getirdi ki, yaşı büyük, küçük hep beraber burada okuduk. O zaman Hababam sınıfı yoktu, Hababam sınıfı aslında bizdik. 48 yıldır görüşmediğim arkadaşlar var. Saçı dökülen, kilo alan, zayıflayan arkadaşlar var ama en önemlisi sağlık. Aramızdan ayrılanlar var, onların mekanları cennet olsun. Bu çok önemli bir gündü. 48 yıl sonra bir araya gelmek kolay değil. Arkadaşlarımın emeği bende çok büyük. Biz birbirimizi etkileyerek büyüdük. O günkü sevgiler, ilişkiler hepsi farklıydı. Saf, temiz duygulardı. Şimdi yine birlikteyiz. Biz bir aileyiz. O aile olgusunu o günde bugün de gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. İçimizde hakimi, polisi, devlet memuru, iş adamı, sanatçı, sporcu hepsi çıktı öyle bir sınıftı burası. Benim futbolcu olmamda da buradaki arkadaşların hepsinin katkısı var" dedi.

ÖĞRENCİLERİN DERSİNİ ZİYARET ETTİ

Konuşmasının ardından Şenol Güneş'e 1970-71 yılı 6 Edebiyat D sınıfının hatıra fotoğrafı hediye edildi. Daha sonra okulda Edebiyat dersi işleyen öğrencilerin sınıfını ziyaret eden Güneş, burada öğrencilere hitap ederek, "Bugün bizde 48 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğu var. Bu kolay değil. Zaman öyle geçiyor ki. Onun için inşallah arkadaşlığınız, dostluğunuz iyi olur. Dersleriniz başarılı, geleceğiniz aydınlık olur. Mesleğiniz ne olur bilemeyiz ama hayatı sevin. Hayat önemli" ifadelerini kullandı.

"EN ASİL OLAN BORDO-MAVİ FORMA"

Daha sonra okula ait müzeyi gezen Şenol Güneş, ardından okulun çıkışında Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyinenlerin de aralarında bulunduğu öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Güneş, burada kendisine yöneltilen 'Trabzonspor'un yeni formalarını beğendiniz mi?' şeklindeki soru üzerine, "Diğerleri de çeşitlilik olarak olur ancak en asil bordo-mavi olanıdır" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Şenol Güneş ve sınıf arkadaşları, daha sonra yemekte tekrar buluşmak üzere Trabzon Lisesi'nden ayrıldı.

19 Kas 2018 - 11:15 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.