Gerileme dönemi!

Rizespor son 6 maçta kazanamayıp ligi kapattı Rizespor, ligdeki son maçında evinde Trabzonspor’a mağlup olarak kötü gidişini sürdürerek ligi noktala...

Rizespor son 6 maçta kazanamayıp ligi kapattı

Rizespor, ligdeki son maçında evinde Trabzonspor’a mağlup olarak kötü gidişini sürdürerek ligi noktaladı. Ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakalayan ve 11 maçta 8 galibiyet 2 mağlubiyet 1 beraberlik 25 toplayıp alt sıralardan kurtulan yeşil-mavililer, ligin son maçlarında düşüşe geçti. Son galibiyetini Göztepe’ye karşı elde eden Rizespor, bundan sonra oynadığı 6 maçta 4 beraberlik 2 de yenilgi alarak ‘gerileme dönemi’ ile sezonu kapatmanın üzüntüsünü yaşadı.

Trabzonspor karşısında galibiyet hasreti 4 yıla çıktı

Rizespor, Trabzonspor karşısında yine hüsran yaşadı. Dün akşama kadar Trabzonspor karşısında çıktığı son 11 maçta sadece 1 galibiyet elde eden yeşil-mavililer, yine hüsran yaşadı. Rizespor, evinde Trabzonspor’a karşı oynadığı son 6 maçta 4 yenilgi, 1 beraberlik 1 de galibiyet aldı. Yeşil-mavililer, Trabzonspor karşısında son galibiyetini Aralık 2015’te 3-0’lık sonuç ile almıştı.

İlk maçta Rizespor’a 2 gol atan Abdülkadir Ömür, deplasmanda da ‘VAR’ kararıyla fileleri havalandırmayı başarıp, 5 gol 8 asist ile ligi tamamladı. Rizespor deplasmanında da kaybetmeyen Trabzonspor, sezonu 12 maçlık yenilmezlik serisi ile kapatırken, deplasmandaki yenilmezlik serisini ise 7 maça çıkarttı. Trabzonspor bu sonuçla ligi 4.sırada bitirirken, Rizespor ise ligi 10.sırada tamamladı.

Buruk: ‘Küme düştü’ denen bir takımın geldiği nokta başarılıdır

Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, ligin ikinci yarısına 12 puanla başladıklarını ve bir çok kesimin ‘Rize düştü’ dediğini hatırlatarak, “O takım son 6 haftaya bambaşka bir hedef ile girdi. Küme hattından çıkıp, Avrupa’ya gitme yarışının içerisine girmek önemli ve değerliydi. Tabiki son 6 haftada kazanamayarak ligi kapatmak istemezdik ama nereden nereye geldiğimize baktığımızda başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Buruk, “Ligin ikinci yarısında sonuç kadar futbol olarak da takımın yukarılara çıkması bugün olduğu kadar ileriki yıllar içinde önemli. Bu doğrultuda oyuncularıma teşekkür ediyorum. Diğer özel teşekkürü de taraftarımıza yapmamız gerekiyor. İçerde dışarda bize müthiş destek verdiler.

Biz de onları Trabzonspor maçını kazanarak onları mutlu etmek isterdik ama olmadı. İyi başladığımız maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Artık gelecek sezonun planlamasına başlayacağız” dedi.

25 May 2019 - 11:38 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

hasan - kazandıkları 3 0 lık maçtada ts nin 3 net penaltısı verilmedi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 11:38