Favori Trabzonspor

Efsane golcü Necmi Perekli, derbide bordo-mavililerin galibiyete yakın taraf olduğunu söyledi

Süper Toto Süper Lig’in 13.haftasında Pazar günü Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor Fenerbahçe’yi devirerek yeniden zirvede olmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta basına ve taraftara kapalı olarak Milli takıma giden oyunculardan yoksun çalışmalarını sürdüren bordo-mavililer bir günlük izinin ardından bugün yeniden çalışmalarına devam edecek.

Trabzonspor’un efsane oyuncusu ve gol kralı Necmi Perekli, bu zorlu karşılaşma öncesinde günebakış’a önemli tespitlerde bulundu.

Perekli, derbide bordo-mavililerin galibiyete daha yakın taraf olduğunu belirterek, “Trabzonspor’un kaybedeceğini düşünmüyorum, ancak Trabzonspor gibi oynarsa bu maçtan galip ayrılan taraf olacaktır” diye konuştu.

RODALLEGA’YA GÜVEN

Trabzonspor’un efsane golcü oyuncusu Perekli, Rodallega’nın iyi bir forvet oyuncusu olduğunu belirtirken, “Rodallega’ya destek verildiğinde ben Trabzonspor’un gol yollarında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum” dedi.

Bordo-mavililerin maçına göre çift santrafor oynamak yada oynamamak tercih etmesi gerektiğine vurgu yapan Perekli, “Yani kuvvetli rakibe karşı çift santrafor oynayacağın zaman rakibin gücünü, sana karşı nasıl oynayacağını bileceksin ve onun için muhtemel bir oyun tarzı hazırlayacaksın. Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye karşı çift santrafor oynayacağını sanmıyorum. Ancak santraforun sağdan-soldan ve geriden, ortalardan beslenmesi, desteklenmesi şarttır. Trabzonspor’un bu maçta ileride tek forvetle oynaması gerekir. Santraforun skoru değiştirebilmesi için de söylediğim gibi orta sahadan desteklenmeli, yanlardan beslenmelidir.

MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ

Trabzonspor’da oynayacak olan oyuncuların oynamayacakları aratmayacağını düşündüğünü de ifade eden Perekli şöyle konuştu:

“Bu maçta oyunculara puandan öte moral ve fikri motivasyon gerekli. Ben Trabzonspor’un bu maçta yenileceğini sanmıyorum. Mutlaka puan ya da puanlar alacaktır. Karşıdaki takım şahane bir takım değil, istikrarsız ve eski günlerinde olmayan bir Fenerbahçe. Ancak Fenerbahçe bizden bir adım önde. Bu da futbol değil yönetim olarak bir adım önde olmalarıdır.”

TRABZONSPOR’UN İKİ SORUNU VARDIR

Trabzonspor’un mevcut durumda iki sorunu olduğunu ifade eden Perekli, “Bu sorunlardan birincisi saha içi yöneticisi, diğeri saha dışı yönetimidir. Saha içi sorunu, orta sahada lider bir oyuncu eksikliğidir. Orta sahaya takımı yürütecek, yönlendirecek bir mümessil, bir lider, o kabiliyette bir oyuncu gerekiyor. Sosa var ancak onda kondisyon eksikliği gibi sorunlar var. Söylediğim gibi takımda arkadaşları tarafından sevilecek, sayılacak bir mümessile ihtiyaç var sahada. İkinci sorun ise saha dışı yönetimi. O da bildiğimiz gibi şu andaki mevcut yönetim. Mevcut yönetimin mutlaka kendi içerisinde birlik-beraberlik, bir konsensüs, bir dayanışma ve arkadaşlığın oluşturması lazım. İdari yönetimin bu sıkıntıları sahaya yansıyor, sahaya taşınıyor.

Trabzonspor kulübü bunları hallettiği an yakın zamanda ligin üst sıralarına tırmanacağını düşünüyorum.

Her ne olursa olsun tarihlerin yazacağı bu tür maçta Trabzonspor’un yenileceğini düşünmüyorum. Yeter ki bildiğimiz Trabzonspor gibi oynasın.

ANTRENÖRE DÜŞEN GÖREV

Perekli bu tür önemli maçlarda teknik direktöre de önemli görev düştüğünü hatırlatarak, “Takımı yönetecek ve motive edecek olan antrenöre de bu maçta çok iş düşüyor. Sporcuları motive etmeden önce hocanın kendisini bu maça hazırlaması motive etmesi lazım. Son günlerde takım adına yapılan birlik-beraberlik ve dayanışma adına yapılanlar iyi şeyler. Bu tür organizasyonlar yani oyuncuların birlikte yemek yeme programları takım içi arkadaşlığı bağdaştırmak için iyi şeyler ama takım antrenörünün rakibin takımından önce rakip takımı çok iyi etüt edip incelemesi lazım. Ona göre kendisinin ona mukabil bir taktik hazırlaması lazım. Bu çok önemli. Bunu hazırladığı an Fenerbahçe karşısında Trabzonspor’un kaybedeceğini düşünmüyorum. Yani kendi taktiğini hazırlarken, rakibin muhtemel oynayacağı taktiği çok iyi analiz etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

19 Kas 2018 - 11:20 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.