Başakşehir maçının ardından ne dediler?

Geç kalınan müdahale! İskender Günen Sabah Geçen 4 haftaya göre daha farklı bir Trabzonspor seyrettik. Maça istekli, arzulu bir başlangıç yaptılar....

Geç kalınan müdahale!

İskender Günen

Sabah

Geçen 4 haftaya göre daha farklı bir Trabzonspor seyrettik. Maça istekli, arzulu bir başlangıç yaptılar. Rakip alanda baskı, rakibi hataya zorlayarak kazanılan toplar vardı. Top üçüncü bölgeye geldiği zaman Sosa ve Yusuf ile şekillendirilen hücum organizasyonları oldu. Olcay ile gole yaklaşılan pozisyonun ardından, rakip kendi sahasından çıkarken yapılan baskı sonucu kazanılan topta gerçekleşen penaltı. Burak ile öne geçtikten sonra yine oyunda doğruları yapmaya çalışan takım Trabzonspor'du. Maç öncesi ilk 11'i göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor'un en yumuşak karnı olarak savunmanın ortasını düşünebilirdik. Çünkü Okay ve Mustafa Akbaş ilk kez birlikte oynayan ikiliydi. Ama maç başladıktan sonra ise en yumuşak karın orta sahada Kucka'ydı. Ersun Yanal, 86 dakika bu oyuncuya nasıl tahammül etti anlamak gerçekten son derece zor. Kaptırdığı iki toptan Başakşehir pozisyonlar buldu, oyunda kaldığı sürede mücadele yönünden son derece yetersiz görüntü çizdi.

Yanal geç kaldı

Hami Mandıralı

Takvim

Yanal geç kaldı

Trabzonspor maçın genelinde Başakşehir'e göre organize oynadı. Skoru kazanmak adına da daha doğru işler yaptı. Ancak Ersun Yanal takımın oyundan düştüğü anda maça müdahale etmeyince Trabzon 1 puana razı oldu. İki taraf da maçı kazanabilirdi, ama Trabzonspor bir adım öndeydi. Oyuna doğru zamanda müdahale edilseydi Trabzonspor hanesine 3 puanı yazdırabilirdi.

ALKIŞLAR BURAK'A

Burak Yılmaz bireysel becerileri ile takımını iki kez ön geçirdi ve yine tam not aldı. Takımın genç yıldızı Abdülkadir de küçük olan yaşına karşın büyük bir futbol ortaya koydu ve formayı bırakmayacağını gösterdi. Çok büyük umutlarla alınan Kucka da hala bekleneni ortaya koyamadı. Trabzonspor bundan sonraki maçlarını güzel futbolla kazanmak istiyorsa kanatları da çok iyi kullanmalı. Takımın bekleri Pereira da Mas da geldikleri günkü görüntüsünden uzaktalar. Sosa da kaleye biraz daha yakın oynamalı. Arjantinli 10 numaranın Başakşehir maçında geriden oyun kurması, etkili bölgede topla buluşmasını zorlaştırdı. Ancak buna rağmen Sosa dün maçın iyilerindendi. Trabzonspor, Başakşehir deplasmanından 3 puanla ayrılamadıysa bence Ersun Yanal, kendini sorgulamalı.

---

Normal sonuç

Necmi Perekli

Fotomaç

Bu kritik ve atmosferi yüksek maçın hakemi Halis Özkahya çok iyi bir yönetim gösterdi, benden tam puan aldı. Pozisyonlara yakın oldu, kararlarında isabetliydi ve iki penaltıda da doğru düdükler çaldı. Bence haftanın en başarılı hakemi unvanını hak etmiş durumda.

Bakalım bizim Erman Toroğlu bu maçta hakemle ilgili ne diyecek, doğrusu merak ediyorum.

Ortaya koydukları futbol nedeniyle iki takımı ve teknik adamlarını kutlamak isterim.

Maç son derece çekişmeli geçti, takımlar birbirini yenmek adına tüm yapılması gerekenleri ortaya koydu. Hiçbiri attığı golün üzerine yatmak gibi bir zaaf göstermeyerek futbolu olduğunca güzelleştirdi. İstanbul'da stada gidenlerin son derece zevkli bir maç seyrettiklerini umarım. Trabzonspor'un bizi en fazla mutlu eden tarafı orta sahayı çabuk ve isabetli paslarla geçerek forvete gerekli desteği vermiş olmasıdır. Başakşehir de bu maçta aynı mantıkla çabuk ve rakibinin arkasına sarkmak için bir hayli efor sarf ederek oyunu elinden geldiği kadar güzelleştirdi.

19 Eyl 2017 - 12:48 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - neden iskender günen ,hami mandıralı ve necmi perekliye bu kulüpte görev verilmiyor ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:48