Ahmet ağaoğlu: Operasyon yapıyorlar!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Gündem Futbol isimli programa konuk oldu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR’a konuk oluyor. Saat 16.20'de başlayacak Gündem Futbol adlı programda Erbatur Ergenekon, Fatih Doğan ve Bahri Havadır soracak, Ağaoğlu cevaplıyor.

Sözlerine olaylı maçla başlayan Ağaoğlu "Artık ürpermeye başladım. Bunlar normal şeyler değil. Başakşehir maçında bakıyorsunuz, 11 pozisyon falan sanırım. Ondan önce yaşadığımız Beşiktaş maçı var. Ama ligin 2. Yarı itibariyle aldığınızda Başakşehir maçı ve dün akşam Galatasaray maçında yaşananlar artık mantığın aklın izah edebileceği şeyler değil. Ekuban’ın penaltı pozisyonu VAR sistemi olmasaydı görmedi, hakem hatası diyebilirdik. Bana bugün telefonların ardı arkası kesilmiyor. Bu adam orada ne seyretti. Bende büyük ihtimalle Galatasaray’ın attığı penaltıyı koydular onu seyretti. İkinci tekrarında kesin penaltı verecek, çalacak acaba penaltıyı kim atacak? Diyordum. O ara top Yusuf’un elindeydi Yusuf mu atacak Rodallega mı atacak derken arkadaş korneri gösterdi. Başakşehir maçı mücadele gücü yüksek... Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe öyle.. Süper Ligde puan sıralamasına baktığınızda hemen hemen bütün maçların zorluk derecesi aynı. Türk futbolunda geçmiş yıllara kısayla üstüne koyarak üzerine gitme noktasında..."

KÖR PARMAĞA KÖR GÖZÜNE OLAMAZ

"Burada yönetenlere büyük görev düşüyor.. Aynı performansı siz göstermek zorundasınız. Bu maçta farklı karar, diğer maçta farklı karar.. Kafaya göre standart... Burada bir şey var. Burada anlam veremediğim bir şey var. Bu kadar kör parmağa, kör gözüne olamaz... Bütün bir ülke seyredecek, seni çağıracaklar, şu pozisyonu seyret diyecekler, seyredeceksin bir şey yok devam diyeceksin.. Bunun adını koyamıyorum.. Bu işi kutuplaşmaya doğru götürme eğilimi var. Ben maçtan sonra da söyledim. Galatasaray’ı da tebrik ettim. Yenebilirsiniz, yenilebilirsiniz.. İlk 20 dakika ciddi baskı koydu.. O 20 dakika içinde son vuruşlarda biraz daha şanslı olsalardı, 3 – 0 aleyhimize de olabilirdi. 4 – 0’da bitebilirdi. Biz de Akyazı’da 4 – 0 kazandık. Bu mücadeleyi adil olarak yönetmeniz gerekiyor..."

"NE VAR BUNDA"

"O yıllarda emperyalist kurşunlarla şehit oldu Trabzon Lisesinin bütün öğrencileri, 2 sene mezun vermedi dedim.. O dönem bütün öğrencileri şehit olan 7 Lise var... O yıllarda tabiki yüzlerce lise vardı... Tepki alabilir ne var bunda... Trabzon Lisesi, 1915’de bütün öğrencilerini cepheye gönderdi.. O vurgulama şu.. Trabzon Lisesinin öğrencileri sahadaydı.. Ve bir hakem bunları katletti. Niye ağrınıza gidiyor bu sizin... Burada o kadar yanlış anlayışacak bir şey yok. Eğer herkes bizim kadar bu konuda hassas olursa hiç bir sıkıntı olmaz. Dün akşamı bu akşamı bırak.. Dün akşam söylenenlerden biri de sizin imzanız vardı.. Herkes duymak istediğini duyuyor. Benim konuşmalarım açık ve net.. Ben asla ve asla hiç bir zaman için rakip Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Rize olur, hiç bir şekilde hiç bir kulübün camiasına yönelik bırakın aşağıcılık, en ufak dahi imada bulunmam. Ben Trabzonspor başkanıyım, ben Trabzonspor’dan sorumluyum. Kendi oyuncularımdan sorumluyum. Kendi yöneticilerimin tasarruflarından sorumluyum. Maçtan sonra söyledim, Galatasaray’ı tebrik ettim. Belki hakem hataları olmasaydı Galatasaray yine galip gelecekti. Çok güzel oynadıkları, çok iyi oynadıkları, tek bir hakem hatası olmayan maçı kazanmanın gururunu yaşacaklardı..."

"OPERASYON MU YAPILIYOR"

"4 maç içinde iki defa insanın başına taş düşerse bunu tesadüfle açıklayamazsınız... Israrla söylediğim bir şey var. Fatih hoca dün mesela basın toplantısında, benim bir hedefim var, programım var ben bu hedefe ve programa böyle bir oyuncu kadrosuyla hazırlanıyorum. Bu tasarruftur. Bunu eleştiremezsiniz. Trabzonspor kulübünün politikası var. Kulüp, ruhunu benimsemiş takım ruhunu benimsemiş, takım için mücadele eden tecrübeli yerli veya yabancı oyuncularla Trabzonspor kendi alt yapısından yetiştirdiği başarılı olacaklarına inandığı genç oyuncuları bir bütün haline getirip, yola buradan çıkıyor. Bu da kulüp politikası bunu da kimse eleştiremez. Hedefinize gidersiniz, yakalarsınız veya yakalayamazsınız o zaman sizin bu politikanız eleştirilebilir. Bu politika başarılı bir şekilde yürüyorsa, Galatasaray açısından yürüyor, Başakşehir’in ensesine yapışmış durumda. Bizim açımızdan Başakşehir maçında hakem kararları ve VAR kararları, Galatasaray maçında hakem kararları ve VAR kararlarına rağmen biz hala bu mücadeleye bu şekilde devam ediyoruz. Çok kırılgandır bu yaş gurubu.. Bir olur, iki olur, 3 olur.. Allah korusun bunlar ardı ardına gelmeye başladığı zaman ki ben bunu yaşadım. Aynı şekilde hakem hatalarıyla saha kapamalarla, biz Trabzon’dan bir çıktık, 2 ay sonra döndük... Burası çok kırılgan. Bu çocuklar kolay mı yetişiyor? Ekonomisi batmış, kadro maliyeti 37 milyon Euro olan, şampiyonluk için yola çıkmış ama 6 senedir UEFA kupasına katılmamış bir kulübü teslim alıyorsunuz... Bir taraftan bunlarla mücadele ederken radikal bir değişikliğe gidiyorsunuz..."

"KULÜP BAŞKANLARI BANA MESAJ ATTI"

"Bu kadar net şeylerin hata olduğuna inanmıyorum. MHK Futbol Federasyonuna bağlı.. MHK ile ilgili tasarruf Futbol Federasyonuna bağlı.. Futbol Federasyonundan en azından, ya da MHK’den dün akşam ki hakem kararlarını beklemek hakkımız. Bu can yakıyor... Ciddi şekilde farklı noktalara çekilerek direkt kutuplaşmalara gidiyor... Rekabete dayalı olabilir, Futbol bir temaşa zevki, insanların seyrederek zevk alacağı bir şeyi, neticede bir nefrete dönüştüren bir takım faktörler varsa bu faktörlerin temizlenmesi lazım. Ama bu kasıttan, ama ilgisizlikten, liyakatsizlikten... Eğer dönüp sizin FİFA kokartı verdiğiniz hakem, bu pozisyonu izleyip tekrar tekrar izleyip, burada bir şey yok, arkadan müdahaleye kırmızı kart veremiyorsa, iki gün sonra kırmızı kart gösterilen F... ile başlayan K.. ile biten kelimeleri İngiltere’de farklı şeylerde oluyor... Yap bakalım burada... Orada gösteriliyor, 48 saat sonra burada gösterilmiyorsa, bana göre tartışılacak penaltı pozisyonu VAR’a dahi gitmiyorsa burada sıkıntı var... Kulüp başkanları bana mesaj attı. Siz bu hakemle oynasanız da kazanamazdınız.. Bırakın oynayarak yenilelim, senin düdüğün neticeyi tayin etmesin.."

"F. OFF'A NEDEN KART YOK"

Bir Fenerbahçeli şunu sormaz mı?.. F.. 48 saat sonra kırmızı kartta, şimdi verilmez mi? Umut vadeden atak kesilirse sarı kart mı değil mi? İnsanlar bunu soruyor. Az önce söylediğim gibi gencecik çocuklarına biz o güveni verdik, kendilerine de güvendik. Bunlar üst üste geldiğinde onların hakkını sahada koruyamayan yönetici konumuna düşüyorsunuz.. Trabzonspor taraftarı yıllardır hiç olmadığı kadar ilk defa bu kadar sakin.. İlk defa 30 bin seyirci ortalamasını yakaladık. Bundan rahatsız olanlar var, istemeyenler var.. O taraftarın yıllardır hırçınlık yapmasını yakıştıran kimlerse, bugün taraftarın o sakinliğini ve takımını sahiplenmesini istemeyenler var.. Kulüpler Birliğinin yapısal bir şeyi yok... Bugün küme düşüyor, z takımı ondan sonra y takımının başkanı geliyor.. Farklı farklı oluşumlar olabiliyor... Kulüpler Birliğinin bildirisine baktığınızda biz onun altına imzayı koymadık. Bunu söylememize rağmen anlayanlar nasıl anladı... Bunu söyledik orada üslup Trabzonspor’un üslubu ile bağdaşmadığı için... Galatasaray kulübünün başkanı, Cengiz şunu söyledi... “Bana bildirselerdi bende imza atardım” dedi... Niye kimse ceza almadı.. Çünkü kulüpler birliği.. Aslında futbol yapısının dışında...

"BU KADAR BASİT OLMAMALI"

Bir dakika içinde iki dakika içinde bütün pozisyonları değerlendirecek VAR sistemi kurduk. Başına TFF ve MHK’de görev yapmış Trabzon’da yaşayan eski hakem ve MHK üyelerinden... Biz alt yapıya bu kadar yatırım yapıyoruz. Ekonomiyi düzeltmek için meydan muharebesi içine giriyoruz. Galatasaray dünyanın yatırımını yapmak zorunda kalıyor. Avrupa Liglerinde mücadelesi var, UEFA ile onun stand by anlaşması var. Ha bozuldu ha... O kadar basit olmamalı.. VAR sistemi tartışılıyor. O bir teknoloji.. VAR sistemini kifayetsizliği asla ve asla söz konusu değil. Eli belinde, Dallas dizisi mi seyrediyorsun. Ne seyretti ne gördü ki ondan sonra işaret etti korneri gösterdi... Şu hakemin düdüğünü astırırız.. Biz sokak kabadayısı değiliz. Futbol kulübü yönetiyoruz.. MHK ve TFF’den dün ki hakem kararları ile ilgili bir açıklama bekleme hakkımız...

"17 YAŞINDAKİ KALECİM 50 BİN KİŞİNİN ÖNÜNDE EZİLMEDİ"

"Geçen sene o kadar hata üzerine, ben bilmiyordum, dönüp o arkadaşa FİFA kokartı takıyorsunuz, benim kalecim 17 yaşında 50 bin seyircinin önünde ezilmedi. Ama bu arkadaş ezilmedi. Benim kalecim eldivenlerini taşıyabildi, ama bu arkadaş FİFA kokartını taşımadı. Kaldıramıyorlar bu yükü. Ya eğitimleri noksan, ya eğitimleri yanlış, ya da işin içinde gerçekten bizim bilmediğimiz bir şeyler var..."

LUCESCU... YABANCI SAYISI...

"Ben yabancıya hiç bir zaman için karşı değilim. Yabancı politikası üzerinden kulüpler çok ciddi ekonomik açmazların içine girdiler. Finansal darboğaza girdiler. Darboğaz değil hatta ucu bucağı olmayan tünelin içindeler. Kontrollü olarak yabancı futbolcu sayısı düşürülebilir. Eğer burada söz konusu olan Türk futbolunun gelişmesi mi? Yoksa endüstriyel olarak bizim futbolun yurt dışına pazarlanması mı? Bu açıdan baktığınızda yabancı sınırın olmaması avantaj sağlar. Amao zaman getireceğiniz yabancılara kriter koyabilir.. Bankalar Birliği ve Kulüpler Birliğinin yaptığı 3’lük protokol ve Finansal Yapılanma... Eğer böyle bir şey olsaydı biz UEFA kapısında hesap vermek zorunda kalmayacaktık. Bu uygulamaya girerde orada ki yaptırımlar uygulanırsa belirli sayıda olması koşuluyla, alt yapıya yatırım da yapılması koşuluyla yabancı sayısının 10 olmuş 15 olmuş sınırsız olmuş bende sıkıntı yok. Trabzonspor olarak alt yapısından yetiştirdiği futbolcuları, ülkenin çeşitli yerlerinde futbolcuları yetiştirdiği futbolcuları satarak ki Benfica, Chelsea’nın kadrosunda 80 oyuncu var kiralıklar la.. Futboldan böyle para kazanılır. Çin’den ve Katar’dan önce son durak olmamalı.. İngiltere’de yabancı serbest ama kriterler var..."

"KUL HAKKI DENEN BİR ŞEY VAR"

"14. yabancıyı aldığınız zaman 2 milyon 500 bin lira federasyona, katkı payı olarak.. Alt yapı için aktarılan kaynaklar hangi yapıya kullanılıyor... Biz alt yapıya kullanıyoruz... Sahaya çıkan hakemin şunları düşünmesi lazım, yanılmıyorsam, 2 bin 500 TL aylık alıyor kaleci Arda.. Çocuklar bu maçtan puan alsalar, almış oldukları galibiyet primi ile belki bütün sene ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Alın teri denilen bir şey var, emek denilen bir şey var, kul hakkı denilen bir şey var bu kadar kolay ve çabuk yenilmemeli.. En fazla transferimizi 8 – 14 yaş grubunda 34 oyuncu tranfser ettik. Akedemiyi yeni oluşturduk. Dışardan part time olarak 12 tane hoca anlaşma imzaladık. Zayıf olduğu derslerle alakalı olarak akademik eğitimine bir ölçüde yardımcı olmak amacıyla.. Alt yapıya yaptığınız yatırım popüler yatırım değildir. Tribüne veya camiaya hoş gelen şeyler değildir bunlar. Bunu da kırmaya başardık. Trabzon uzun zaman üzerine, Trabzonspor taraftarı alt yapıdan yetişen oyuncuların kendisini başarıya götüreceğine inandı ve bağrına bastı.. Ama kalkıp şunu yaparsanız aynı amaçla kurulmuş 1461’i lağ vertem noktasına getirirseniz, alt yapıyı baş ağrısı olarak görürseniz 200 – 300 oyuncunun barındığı alt yapıya her sene 1 – 2 tane A takımda oynayacak oyuncu yetiştiremezsiniz üstüne üstlük bunu Trabzon’da yapamıyorsanız sizde ciddi sakatlık var demektir. Gerçekten çok beceriksiz olmanız lazım.. Futbolun sokak aralarında konserve kutularıyla oynandığı bir kentten bahsediyoruz."

Ocak ayını kapsayan dönemdi. Ocak ayını kapsayan dönem için bir transfer yasağıydı... Performanstan hedefe doğru gidersek, performans buysa yetersiz. Gerekli eğitim verilmesine rağmen dünki olayda benim aklım tamamen karıştı. Gidiyorsun, görüyorsun önüne koyuyor bunu bütün dünya diyor ki Rusyaların uzay istasyonu var. Adam oradan maçı seyrederken peneltı diyorsa bu pozisyona sen burnunun dibine kadar girip koca ekrandan o pozisyonu süzemiyorsan, çok yetersizsin.. Eğitimin çok kötü, değil FİFA kokartı, sen bölge hakemliği il hakemliğini hak etmiyorsun. Buna rağmen o görüyor ve çalmıyorsa bunun bir şekilde anlatılması lazım. Bu pozisyonu bu arkadaşımız şu şekilde yorumladığı için şöyle karar verdi, kırmızı kartları göstermedi ey Trabzonspor bu size yönelik değil diyip benim camiamın ateşini düşürme mecburiyetindeler...

11 Şub 2019 - 17:18 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

Cevdet - sayin baskan , her yönü ile haklisin. ben bir seyler eklemek istiyorum. kul hakki, böyle seylere o kisiler inanmaz . ikincisi ise hata diye bir sey yöz konusu degil. adamlar ts yi istemiyor o kadar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 17:18
04

baksoy - çekinmene gerek yok , başkanlar içinde futbolu en iyi bilen ve yorumlayan adamsın şimdi sana saldırılar olacaktır bundan çekinme arkanda dağ gibi bir halk olduğunu unutma ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 17:18
03

TEMEL DOGRU - bu hakem rezaletini basimiza bela diye gedirenler utansin, basta demirören molozunugedirdiler sonrada ts u katletmeye devam ediyorlar, türk futbolunu resmen katlettiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 17:18
02

Nurettin Tak YDO 73 - sayın ağaoğlu sağlığına dikkat et sen bize lazımsın. seninle gurur duyuyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 17:18
01

kenan - şota bizi yine bir ts-gs maçindan sonra çok güzel açiklamişti, şöyle demi̇şti̇ ne i̇sti̇yorsunuz bu şehi̇rden, neden korkuyorsunuz bu takimdan daha 4 maç oynadik, birakin futbolumuzu oynayalim, çünkü o maçta en i̇yi̇ hakem dedi̇kleri̇ bi̇le elle alinan topu penalti verememi̇şti̇, ayni nakaratlar bugu, yarin devam edecek yazik türk futboluna...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 17:18