"10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değildir"

Rıza Çalımbay: "10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değildir"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değildir. Futbol disiplini ister, son paslara çok dikkat ister. Biz çoğunu yaptık ama oyunu değerlendiremedik" dedi.

Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Atiker Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çalımbay, puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinin güzel bir maç izlettiğini söyleyerek, "Konyaspor 10 kişi kaldıktan sonra çok güzel bir avantaj yakaladık, pozisyonları da çok yakaladık bunları değerlendirmemiz gerekiyordu maalesef girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Mağlup duruma düştük sonra öne geçtik, son dakika golü uzun toptan, ya da faul sonrası kullanılacak toptan geleceklerdi. Futbolda olan şeyler son saniyede olan şeylerden yapacak bir şeyimiz yok son saniyede olan olaydan dolayı. Biz kazanmak için ne yapılması gerekiyorsa yaptık her türlü riske de girdik ama olmadı. Bazen olmuyor. Bizim 16 tane çok kritik maçlarımız var. Özellikle evimizde oynayacağımız Fenerbahçe ve Göztepe maçları. Bunları kesinlikle çok iyi bir şekilde bitirmemzmi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değil"

Futbol şansının bugün kendilerinden yana olmasına rağmen Atiker Konyaspor’a oyunu kabul ettiremediği ve son 3 maçını aynı takımla oynamasına rağmen hiçbir maçı kazanamadığının anımsatılması üzerine Çalımbay, "Biz istediğimiz pozisyonların hepsine girdik. Hem bu maçta hem de oynadığımız Türkiye Kupası maçının ikinci yarısında da bütün üstünlükler bizde olmasına değerlendiremedik. Şimdi herşeye rağmen 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen oyunu kopardık aldık ama futbolun içinde olan bir şansızlık oldu. 10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değildir. Futbol disiplini ister, son paslara çok dikkat ister. Biz çoğunu yaptık ama oyunu değerlendiremedik" ifadelerini kullandı.

Çalımbay, maçta bazı gergin anlar yaşandığını hatırlatarak, Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ile yıllarca aynı takımda ter döktüğünü, maç sonrası birbirlerine başarılar dileyip sarılarak ayrıldıklarını dile getirdi.

21 Oca 2018 - 16:50 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

Yasar - Fiyasko açıklama, sanki 10 kişi biz kaldık. Ayrıca değişiklikler konusunda sorunlar var ben hala ilk 11 be mevkiler belli değil, ilk defa N’Doye yu sağ açık gördüm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 16:50
04

Yusuf Yıldız - Takım çok kötü ama hocalar hep aynı nakaratı zırvalıyor.rıza hocada diğerleri gibi sıradanlaştı.işsiz kalmamak için hiçbir hoca dürüst konuşmuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 16:50
03

Manisali - La defol bir 3 maçta bir konya yi yenemedik rıza efendi sana bu takım bol geldi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 16:50
02

Gurbetçi - Ne. Diyo. Buya. Takım. Acemi. Mangası. Girende. Kazma çıkanda. Yusuf. Kuz gibi. Oynuyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 16:50
01

ersoy erkul - 10 kişiyle planın sistemin yoksa elbette zor oynarsın adamlar 2 kişi ile bizim liberolar dahil geri dörtlüye hallaç pamuğuna çevirabilirlarsa oturup düşünmek lazım rıza baba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 16:50