Sosa-Onazi-Okay A.Ş

Olağanüstü seçimli kongre kararı alan Trabzonspor'da işler yolunda gitmiyor. Kulüpte, ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde, "Muharrem Usta en yak...

Olağanüstü seçimli kongre kararı alan Trabzonspor'da işler yolunda gitmiyor. Kulüpte, ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde, "Muharrem Usta en yakın tarihte seçim kararı almalı" diyenlerin isteği bir nevi yerine gelmiş oldu. Trabzon'da, "Aralık ayında değil mayısta kongre olmalı" diyenlerin yanında, "mayıs bile beklenmemeli mümkünse hemen" diyenlerin sayısı hiç de az değildi. İstenen gerçekleşti ve Trabzonspor kongreye gidiyor. Bir yandan da zorlu maçlarına odaklanmak zorunda! Rakip Akhisar son haftaların formda takımıydı ve galibiyet gerekiyordu.

Çok sayıdaki eksiğine rağmen sahaya Sosa-Onazi-Yusuf-Burak gibi kaliteli ayaklarıyla çıkan Trabzonspor, ilk yirmi dakika sonrası maçın hakimiyetini eline geçirdi. Özellikle orta alanda Sosa ve Onazi, savunmada da Okay ve Novak çok iyi oynayarak takımlarını ayakta tuttular. Okaysız orta alan ne kadar iyiyse, Okaylı savunma da o kadar iyiydi. Savunmada harika oynadı. Onazi orta alanı müthiş topladı, Sosa sahanın en özel oyuncusu olduğunu herkese bir kez daha ispatladı. İlk yarı Okay, ikinci yarı Burak ve N'doye ile goller geldi ve zorlu maç galibiyetle sonuçlandı. Onur'un maçın son dakikasında amatör bir kalecinin yapmayacağı hatasıyla Akhisar'ın tek sayısı geldi. Türkiye'nin en iyi Türk golcüsü Burak Yılmaz, maçın içinde seksen üç dakika hiç olmayıp takımını bir eksik oynatmasına rağmen bu dakikadan sonra maçı bir gol bir asistle tamamladı. Kutlamak lazım!

Nihayetinde, Bordo Mavililer sezonun en iyi deplasman futbolunu oynadı. Sosa'nın önderliğinde göze hoş gelen bir futbol ve üç puan vardı. Takım oyununu çok iyi oynayan Akhisar karşısında hem iyi oyun hem de net bir sonuç hiç de kolay değil. Hakem Ümit Öztürk, Seleznyov'a göstermediği kırmızı kart ve Burak Yılmaz'a yapılan faulde penaltı pozisyonunu es geçti. Az kalsın maçın kaderiyle oynuyordu. Özellikle son yarım saat çok kötü bir yönetim sergiledi. Hakemin yanlış önemli düdüklerine rağmen hak edenin kazandığı bir maç oldu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - sanıyorum sayın ayvaz zorunluluk doğru on biri buldurdu ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler