SON ÇAYLAR RODALLEGA'DAN

Karadeniz Fırtınası, sezonun son ve mühim maçı için komşu Rizespor'a konuk oldu. Aynı tavanın balıkları olan iki güzide şehir, dostluğun merkezlerinde...

Karadeniz Fırtınası, sezonun son ve mühim maçı için komşu Rizespor'a konuk oldu. Aynı tavanın balıkları olan iki güzide şehir, dostluğun merkezlerinden birinin de Karadeniz olduğunu herkese tekrar göstermeliydi. Okan Buruk Çaykur Rizespor'u ayağa kaldıran, Ünal Karaman da Trabzonspor'u Avrupa Kupaları'na taşıyan isimdi. Dünya’daki ve ülkemizdeki ekonomik zorlukları dikkate alırsak, iki teknik adamı da bu sezonluk her şeye rağmen alkışlamak gerek!

Rize-Trabzon mücadelesi, hakemin ilk düdüğüyle müthiş başladı. Trabzonspor oyunu kontrolüne alıp garanti pasla rakip kaleye gitmesine rağmen golü kalesinde gören taraf oldu. Hemen akabinde Hugo Rodallega'nın golleri geldi. İlk yarı sonundaki Abdülkadir Ömür'ün şık golü komşu Rizespor'da moral bırakmadı. Bordo Mavililer'in üç golünde de, Nwakaeme ismi ön plandaydı. Kolombiyalı Hugo Rodallega attığı gollerle, "benimle hemen burada sözleşme yenilemeniz gerek" der gibiydi. İkinci yarıda çok tempolu bir oyun seyrettik. Çaykur Rizespor'un oyundan kopmaya hiç niyeti yoktu. Her iki takımın mücadelesi ikinci yarıda da tavan yaptı. Vedat Muriqi farkı bire indirdiyse de, takımının mağlubiyetini önleyemedi. Çünkü, karşısında en az kendisi kadar iyi mücadele eden ve genç yıldızlara sahip olan bir takım olmasıydı. Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Nwakaeme ve Rodallega dün gecenin yıldızlarıydı. Rizespor'da da Brezilyalı Fernando Boldrin ve Kosovalı Vedat Muriqi çok iyi oynadılar.

Trabzonspor Rize'den üç puanla döndü. Beşiktaş da aynı dakikalarda oynanan maçta Kasımpaşaspor'u aynı skorla mağlup edince üçüncülüğü Karadeniz Fırtınası'na kaptırmamış oldu. Dün gece oynanan sezonun son maçlarıyla, zirve sıralaması Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor diye tamamlandı. Çok zorluklar yaşamasına rağmen Avrupa Kupaları'na katılma işini alnının akıyla gerçekleştiren Trabzonspor bu sezon başarılıdır, diyebiliriz. Daha iyisi olabilir miydi? Elbette olabilirdi. Şimdi önümüzdeki sezonun planlarını camiaya açıklayıp gerçekleştirme vakti. İlk icraat hoca işini resmiyete dökmek, akabinde bu sezon golleri atan Hugo Rodallega sözleşme yenilemek! Sonrası mı? Sabırla bekleyeceğiz!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler