Ziraat Bankası tarıma çalışacak

İYİ Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, seçim çalışmalarına Araklı ve Şalpazarı ilçelerinde devam etti. Örs, “Çiftçimizi bankala...

İYİ Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, seçim çalışmalarına Araklı ve Şalpazarı ilçelerinde devam etti. Örs, “Çiftçimizi bankalara ezdirmeyeceğiz. Ziraat Bankasının asli görevi olan tarımın finansmanına yoğunlaşmasını sağlayacağız.” dedi. İYİ Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, seçim çalışmalarına Araklı ve Şalpazarı ilçelerinde devam etti. Dr. Hüseyin Örs, yaptığı konuşmalarda İYİ Parti’nin tarım ve hayvancılıkla ilgili programını anlatarak vatandaşlardan destek istedi. AK Parti iktidarının tarım politikalarını eleştiren Örs, “Ülkemizin sahip olduğu topraklar ve kaynaklar bizi dünyanın en büyük tarım deposu yapabilecek yeterlilikteyken, hem ineği hem de samanı ithal eden ülke durumuna düşürüldük. Bu iktidar döneminde, kendisini yakan, ürününü yakan çiftçilerimiz oldu. Kendilerini ağaçlara zincirleyerek ormanını koruyan, elindeki bastonla, 70 yaşından sonra protestocu olan köylülerimiz oldu bizim. Yazıktır yazık! Bu duruma derhal bir son vereceğiz.” dedi. Türkiye’nin 5 yıl içinde tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke olmasını hedeflediklerini söyleyen Dr. Hüseyin Örs, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi, 5 yıl içinde tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke hâline getireceğiz. Ekilebilir tarım alanlarını artıracağız. Meraların yok olmasını engelleyeceğiz. Çiftçimizin mazotu %50 indirimli almasını sağlayacağız. Çiftçimizi bankalara ezdirmeyeceğiz. Ziraat Bankasının asli görevi olan tarımın finansmanına yoğunlaşmasını sağlayacağız. Çiftçimizin takipteki borçları için faiz yüklerini kaldıracağız, krediye erişimini kolaylaştıracağız. Tarım sigortalarını yaygınlaştıracak ve maliyetlerini düşüreceğiz.” İYİ Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, konuşmasının son bölümünde hazine arazilerinin tahsisi üzerinde durarak “Hazine arazilerini, ölçek ekonomisine uygun proje uygulayacak müteşebbislere Üret-Hak Et Projesi kapsamında uzun süreliğine bedelsiz tahsis edeceğiz.” dedi.

23 Haz 2018 - 12:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.