Temayüller başladı

2019 YEREL seçiminin startını veren AK Parti, saha araştırması başlattı. Aday tespiti öncesi yerel yönetimlerin performansını halka soran AK Parti, belediye başkanlarının icraatlarını da anketlerle ölçüyor. Böylece başkan-hemşerileri arasındaki iletişimin düzeyi ve beklentisi tespit ediliyor.

2019 yerel seçiminin startını veren AK Parti, saha araştırması başlattı. Aday tespiti öncesi yerel yönetimlerin performansını halka soran AK Parti, belediye başkanlarının icraatlarını da anketlerle ölçüyor. Böylece başkan-hemşerileri arasındaki iletişimin düzeyi ve beklentisi tespit ediliyor.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için start veren AK Parti, aday tespiti için önemli bir rol oynayacak olan veri havuzu sistemini oluşturacak. Başkan Erdoğan, AK Parti'nin adaylarını belirleme sürecinde tek tuşla tüm sorularının cevaplarını görecek.

RAPOR İSTENİYOR

Bunun yanı sıra halka "Hangi hizmetlerden memnunsunuz, hangilerinden memnun değilsiniz" soruları yöneltiliyor. Ayrıca 2014'te yapılan yerel seçim öncesi verilen sözlerin ne kadarının hayata geçirildiğine yönelikte de çalışma yapılıyor. Yine belediye başkanlarının performanslarına ilişkin parti teşkilatlarından da raporlar isteniyor.

Belediye başkanlarına yönelik olarak en önemli değerlendirme ise belediye başkanlarını halkın gönlüne ne kadar hitap ettiği yönünde olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan "gönül belediyeciliği seferberliğine" belediye başkanlarının katkıları ölçülecek.

DİĞER BELEDİYELER DE ARAŞTIRILIYOR

AK Parti önceden kazanıp son seçimde kaybettiği belediyeler başta olmak üzere tüm belediyeler de saha araştırmasına eklenecek. Bu çerçevede AK Partili olmayan belediyelerin halka sunmadığı hizmetler teker teker tespit edilecek.

BİLGİLER İÇİN ÖZEL HAVUZ

Ulaşılacak sonuçlar yerel seçimler öncesinde aday belirleme süreçlerinde yol gösterici olacak. AK Parti, söz konusu alandan derlediği bilgileri veri havuzunda toplayacak. Veri havuzunda, şimdiki belediye başkanına yönelik olumlu-olumsuz tepkiler, şehrin eksikleri, vatandaşın talepleri, vatandaşın istediği ancak gerçekleşmeyen talepler, diğer adaylara yönelik geçmiş dönemde aday olup olmadığı aday ise neden seçilmediği gibi bilgiler bulunacak. Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, aday belirlerken tek tuşla tüm sorularının cevaplarını alacak. Milletle gönül bağı kuramayan, milletin ihtiyaçlarına cevap veremeyen ya da AK Parti'nin hizmet politikalarına ayak uyduramayan isimler listelerde tercih edilmeyecek.

TEMAYÜLLER EKİM’DE BİTECEK

Ekim ayı sonuna kadar temayülleri bitirmeyi ve kasım ayı sonuna kadar ise adayların tanıtımının yapılacağını belirten AK Parti yöneticileri, yerel seçim beyannamesi üzerinde de ayrı bir çalışma yürütüyor. Her ile ayrı bir beyanname hazırlayacak olan AK Parti, bunun için halkın beklentilerinin yanı sıra, belediye başkanları ve akademisyenlerin önerilerini dikkate alacak bir metin ortaya çıkarmayı hedefliyor. Aydın GELLECİ

20 Tem 2018 - 11:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.