SAADET adayları huzurda

SAADET Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından Trabzon milletvekillerinin tanıtıldığı toplantı ve iftar programı düzenlendi. Bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen törende Saadet Partisi Trabzon Milletvekili Adayları Cevat Kurt, Murat Özcan, Ümit Çebi, Furkan Enes Kocagöz, İbrahim Baş ve Mehmet Uz tanıtıldı.

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından Trabzon milletvekillerinin tanıtıldığı toplantı ve iftar programı düzenlendi. Bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen törende Saadet Partisi Trabzon Milletvekili Adayları Cevat Kurt, Murat Özcan, Ümit Çebi, Furkan Enes Kocagöz, İbrahim Baş ve Mehmet Uz tanıtıldı.

DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK GEREK

Saadet Partisi Ortahisar Teşkilat Başkanı Mehmet Koç’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan tanıtım töreninde açılış konuşmasını Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ensar Bozali gerçekleştirdi. Bozali, seçim çalışmalarında izleyecekleri yolu anlatarak “Belki de son yılların en çetrefilli seçimine giriyoruz. Benim âcizane ifademle ölüm kalım savaşı gibi veya ya tamam ya devam seçimi; dolayısıyla ne kadar büyük azim ve hırsla çalışmamız gerektiği ve bu düzeni değiştirmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

KURT: SIFIR BARAJLA SEÇİME GİRİYORUZ

Saadet Partisi Trabzon Milletvekili Adayı Cevat Kurt, seçim pusulalarını eline alarak Saadet’in oylarının CHP’ye gideceğine yönelik eleştirilere açıklık getirdi. Kurt, “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, öyle bir ülkede yaşıyoruz ki en doğru şeyi havuz medyasıyla en menfiye çeviriyor, en müspet şeyi de en yanlışa çeviriyor. Onun için bu süreçte, bu söylenen algı operasyonlarının doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bu seçimde 2 temel amacımız var. Sonuç almak için yapacağımız iş birebir seçmenle muhatap olmak. Elimizde medya gücü yok, sadece helal paramızla kazandığımız imkânlarla direniyoruz. Artık Saadet Partisi, Millet İttifakı sebebiyle 0 barajla seçime giriyor. Artık Saadet Partisine verilecek oy boşa gitmeyecektir, bunun ciddi manada altını çiziyorum. Yapılan Millet İttifakı ile ilgili Saadet Partisine değil, CHP’ye oy vereceksiniz gibi spekülasyonlar yapılıyor. Bu elimde tuttuğum oy pusulasında size gösteriyorum. Oy verilecek yer belli, bir hilal 5 yıldız. Cumhurbaşkanı oy pusulasında Temel Karamollaoğlu’na oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Kurt’un açıklamalarının ardından aday tanıtımına geçildi. Adaylar projeksiyondan yansıtılan öz geçmişiyle tanıtılarak sırayla sahneye çıktı. Adaylardan Mehmet Uz ve İbrahim Baş sahneye gelerek katılımcıları selamladı. Ardından sahneye gelen diğer adaylar Furkan Enes Kocagöz, Ümit Çebi, Murat Özcan ve Cevat Kurt konuşmalarını gerçekleştirildi. Adayların tanıtım konuşmaları şu şekilde oldu.

Furkan Enes Kocagöz: Huzurlarınızda Trabzon’un en genç milletvekili adayı olarak bulunuyorum. Önümüze hedef olarak arşın gölgesinde gölgelenmeyi koyuyoruz. Seçim sürecinde gençleri ve gücümüzü gösterecek şovlara yönelik çalışmalar, videolar, afişler planladık. Sosyal medyalarımızı gençlere ulaşmak için aktif bir şekilde kullanıyoruz.

Ümit Çebi: Algı operasyonları ile arazide önümüze engel koymaya çalıştılar. Bu engeller Hz. Âdem’den (AS) kıyamete kadar olacak olan engellemelerdir. Biz bunları İslâm tarihinde, Osmanlı tarihinde ve Kurtuluş Savaşı’nda görmüş bir nesiliz. Çelikleşmek için çile çekmek gerekir. Sizler zorluğun ne olduğunu bilen insanlarsınız işte bundan dolayı sizlerden korkuyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimde Meclise gireceğiz.

Murat Özcan: Benim yüreğimi en fazla yaralayan eğitim oldu. 15 yılda 7 bakan ve 6 sistem değiştiren bir iktidar ile karşı karşıya kaldık. Çocuklarımız 7 bakan ve 6 sistemin zulmüne uğradı. Benim için siyasetin anlamı eğitimdir, çünkü eğitim olmadığı yerde ahlak olmaz. Onun için daha güzel bir eğitim sistemi için ben de değiştir demek için siyasete girdim. Benim için siyasetin anlamı eğitimdir. Çünkü eğitimin olmadığı yerde siyaset, maneviyat olmaz, adalet olmaz, hiçbir şey olmaz. Onun için daha güzel eğitim sistemleri için ben de değiştir demek için siyasete girdim.

Cevat Kurt: Seçim millete hizmet yolunda bir yarıştır. Buradan sizlere bu şehrin evladı olarak söylüyorum: Allah (CC) nasip eder vekil olursam ben ailemle birlikte Ankara’ya yerleşmeyeceğim. Ankara’da da bir evim olacak. Ama evim Trabzon’un hiçbir evladına ayrım yapmadan misafir evi, konukevi olacak. Bizler siyaseten hangi görüşte olursa olsun Trabzon’da bulunan partililerle bir araya gelip sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız. İş adamlarını temsil eden kuruluşlarla birlikte oturup ekonomi bakımından şehre neler yapılacağına birlikte karar vereceğiz. Sadece kendimiz karar almayacağız, farklı görüşlerle ortak kararlar alarak her zaman üretmeye ve ilerlemeye çalışacağız.

Fatoş BATMAN

26 May 2018 - 11:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.