Pekşen’den Cerattepe kararına tepki

ARTVİN'İN Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkisinde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olu...

ARTVİN'İN Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkisinde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan çevre davasında, Rize İdare Mahkemesi'nin, 'Madencilik yapılabilir' yönündeki kararı Danıştay tarafından onandı. Cerattepe’de ki maden ocağı ile ilgili kararın Danıştay tarafından onaylanmasına tepkiler ise gecikmedi. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Danıştay’ın Cerattepe kararını Anayasa’yı ihlal ederek aldığını ileri sürerek, Danıştay’dan adalet beklemediklerini ifade etti. Pekşen, “Cerattepe’de Anayasa’nın 138. Maddesi’ne göre daha önce Danıştay tarafından onanan madencilik yapılamaz hükmüne rağmen yargı eliyle hile yapılarak madencilik yapılabilir kararı verilmiştir. Anayasa ve kendi kararlarını inkâr eden Danıştay’dan adalet beklemiyoruz. Adalet Cerattepe’de olacak” sözlerini kullandı.

İPTAL EDİLECEK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yeşil Artvin Derneği, Rize İdare Mahkemesi'nin verdiği karara geçen yıl 10 Ekim tarihinde Danıştay'a başvurarak itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren Danıştay, yerel mahkemenin verdiği 'Madencilik yapılabilir' yönündeki kararı onadı ve 25 sayfalık kararda kararın iptal edileceği bir durumun söz konusu olmadığına yer verdi. Danıştay 14'üncü Dairesi, daha önce aynı bölge için 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onamıştı.

Gültekin SADIKOĞLU

07 Tem 2017 - 12:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.