Partisi sırtını döndü

Önce istifa etti, sonra istifasını geri aldı ama bu kez de partisi sırtını döndü

CHP Trabzon Milletvekilliği adaylığından sırasını beğenmediği için hem partisinden istifa eden hem de adaylıktan çekilen ancak daha sonra bu kararından vazgeçtiğini açıklayan Ferda Kudunoğlu bu sefer partisi kendisine sırtını dönünce tekrar istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 24 Haziran seçimleri için aday adayı olan Ferda Kudunoğlu, partisi tarafından 4. sıradan aday gösterilmiş, listedeki sıralamayı beğenmeyen Kudunoğlu, adaylıktan çekilmişti. Partisinden de istifa eden Kudunoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın kamuoyuna çok sevdiğim inanç ve imanla Atatürk'ün askeri olarak hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi 4. sıra adaylığından çekiliyor ve Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. İstifa açıklamasının ardından tekrar sosyal medya hesabından açıklama yapan Kudunoğlu, adaylıktan çekilme ve partisinden istifa kararını geri çektiğini açıklamıştı. Bu sefer istifasının gerçekleştiğini açıklayan Kudunoğlu, “Bu yazımla bu konuya son noktayı koyuyorum. İstifam gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kudunoğlu, “Bugün yaptığım sabah paylaşımında istifama neden olan gerekçeler ortadan kalktığı için istifamı geri aldığımı yazmıştım. Çok da memnun olmuştunuz. Oysa bana verilen eksik bilgiler nedeniyle istifamı geri alma şansım olmadığını öğrendim. Dün öğleden sonra Ortahisar İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçemi sunmuştum. Partinin de benim yerime yeni bir aday bulmasını da kolaylaştırmak istedim. Akşam bir takım gelişmeler oldu. Telefonla arayan örgütteki bazı arkadaşlar istifa etmememi rica ettiler. Sayfamda da kamuoyu istifa etmememi söylediler. Durumu değerlendirdim. Her olasılığa karşı gece düşünüp karar verdim. Gece 04.11'de Ortahisar İlçe Başkanımızın whatsapp'ına ‘dilekçemi durdurun’ dedim. Sabah oldu. 9.55'te İlçe Başkan Yardımcılarımızdan birini aradım. Dilekçemi işleme koymayın dedim. Tamam hocam dedi. Saat 10.31’de il başkan yardımcılarımızdan birini aradım. CHP ikinci sıradaki Saadet adayının durumu nedir dedim. Listemizdeki saadet kontenjan adayı ile ilgili olarak Trabzon Saadet partililer ile görüş alışverişinde bulunduklarını, Trabzon Saadet partililerinde kendilerinin listeleri olduğunu, CHP 2. sıradaki Saadet Partisi adayının kontenjan olarak kalmasının anlamı üzerinde görüş alışverişi yapıldığını, Ankara ile görüşülüp bu adayın 2. sıradan alınmasının iki partiyi de rahatlatacağı ve Ankara'ya konunun iletildiğini söyledi. Bu bilgi üzerine bende CHP listesindeki 2. sıra Saadet adayı hakkında Ankara'ya görüş bildirildiğini öğrenince istifa kararıma temel olan gerekçenin ortadan kalktığını ve istifa etmeyeceğim kararını aldım” dedi.

"Adaylıktan çekildiğimi açıklayan dilekçeyi imzaladım"

Adaylıktan çekildiğini açıklayan dilekçeyi İl Seçim Kurulu’nda imzaladığını dile getiren Kudunoğlu, “Sabah sizlere istifa etmeyeceğimi sayfamda yazdım. Paylaşımım sonrası saat 11.50'de sabah konuştuğum ve dilekçemin işleme konulmadığını söyleyen Ortahisar İlçe Başkan Yardımcım beni aradı. Hocam dedi, siz istifa etmiyorum dediniz ama biz akşam sizin dilekçenizi yönetimde görüştük ve istifanızı işleme koyduk dedi. Siz beni aradığınızda yanımda misafirler olduğu için size konuyu söyleyemedim dedi. Bence doğrusu şuydu. Madem akşam istifam onaylanmış, bana bir telefon açılıp istifanız gerçekleşti denir ve ben de bunun üzerine siz kamuoyuna istifamı geri aldım paylaşımında bulunmazdım. Bu durum karşısında parti üyeliğim düşmüş oldu. İstifamı da sabah Ankara genel merkeze bildirmişler. Artık size açıkladığım istifamı geri aldım yazımın bir anlamı kalmamış oldu” şeklinde konuştu.

Partisinden ve adaylıktan istifa ettiğini kaydeden Kudunoğlu, “Sizler içinde bana çok kızan çok övenleriniz oldu. Hepinize çok teşekkür ederim. Olumsuz yorumlarınızdan dolayı kızgın değilim. Farklı bakış açılarınızdan çok yararlandım. Teşekkür ederim ama şunu söyleyeyim ki sizi üzecek hiçbir kararı almam. Demek ki herkesin emrivakiler karşısında sustuğu yerde ben farklılık oluşturdum ki kamuoyu bu kadar değer verdi" diye konuştu.

24 May 2018 - 15:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.