Milletimiz kimin yanında duracağını iyi bilir

AK Parti Milletvekili Salih Cora, yarın yapılacak seçimler öncesi son mesajlarını verdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi son mesajlarını günebakış gazetesine yaptığı açıklamalarla verdi.

Türkiye yeni bir dönemin ilk seçimini yapacak. Millî iradenin ne yönde tecelli edeceğine inanıyorsunuz?

Salih Cora: Ülkemiz için çok önemli bir seçim yapılacaktır. Hattâ bu, 1946 yılında yapılan ve çok partili hayata geçmemize vesile olan seçim kadar mühimdir. Yeni sistemin ilk sandığı vatandaşlarımızın önüne koyulacaktır. Milletimizin iradesi sonucunda güçlü bir yasama, etkili bir yönetim meydana gelecek ve seçim akşamı hükûmet kurulmuş olacaktır. Cumhur İttifakı, millet aklı galip gelecektir. Millet aklı demek Türkiye’nin içeride kısır siyasî çekişmeler yerine önce vatan, önce ülkem, önce bayrak, önce demokrasi, önce özgürlüklerimiz diyebilmesidir. Dışarıdan gelen tehditlere karşı tek vücut olabilmek demektir. Bu manada başlattığımız süreç yeni sistemle sigortalanmış olacaktır. Yeni sistemle meclis ve hükûmet güçlenecek, yönetimde çift başlılık ortadan kalkacaktır. Devletimiz daha etkin karar alacak, bürokrasimiz hızını arttıracak, vatandaşlarımızın sorunları vakit kaybetmeden çözüme kavuşacaktır. Biz milletimize bunları vadediyoruz. Eski kötü günlere dönme rüyaları görenler Türkiye’yi küçültmek, vizyonunu daraltıp 16 yıllık kazanımlarımızı çöpe atmak istemektedirler. Milletimiz kimin yanında duracağını, kime destek vereceğini yüksek ferasetiyle her zaman ortaya koymuştur. Milletimiz yıkım ekibinin değil, vizyon sahibi inşa ekibinin yanında olacaktır. Milletimiz terörle kol kola gezenlerin değil, mücadele edenlerin yanında olacaktır. Allah’ın izni ile vatandaşlarımız yine Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yanında saf tutacak, iradesini en güçlü şekilde sandıkta gösterecektir.

MEGA PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN YOLA DEVAM DİYORUZ

Trabzon’a bir dönem milletvekili olarak hizmet ettikten sonra hemşehrilerinizden ikinci dönem için onay istiyorsunuz. Salih Cora seçmene ne vadediyor?

Salih Cora: Bu güzel şehirde aziz hemşehrilerimizin teveccühü ile 2,5 yıldır milletvekilliği yapmanın onurunu, gururunu, şerefini ve sorumluluğunu taşıdım. Memleketimize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyorum. Biz bu kente ve bu şehrin güzel insanlarına sevdalıyız. Ankara’ya gidip Trabzon’u unutmadık. Vatandaşımızın sorunlarını her hafta sonu geldiğimiz şehrimizde yüz yüze dinledik ve çok büyük çoğunluğuna da çözüm ürettik. Trabzon’umuz da tarihinin en başarılı dönemi yaşadı. Mega projeleri hayata geçirme noktasında somut adımlar attık. Trabzon-Erzincan demir yolunun projesi ihale edildi, ikinci devlet üniversitesi kuruldu, 7 bin kişiye istihdamın sağlanacağı Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesinin kanununu çıkardık. Trabzon’u sağlık merkezi yapacak, 900 yataklı, bölgenin en büyük hastanesi mahiyetindeki şehir hastanesi ihale edildi. Akyazı Stadı’nı tamamladık, Kanuni Bulvarı’nın ikmal ve ihalesini yaptık, ödenek tahsis ettik, çalışmalar devam ediyor. Aynı şekilde her bir ilçemize hükûmet konaklarından emniyet binalarına, yollara, gençlik merkezlerine ve semt sahalarına kadar her türlü hizmeti yaptık. Her işte doğruluğu ve dürüstlüğü düstur edinerek milletimizin menfaatini, şehir hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını gözeterek çalıştık. Trabzon için çok hayati yatırımlara başladık. Trabzonlu işini yarım bırakmaz. Hem o projeleri hem de yeni yatırımları tamamlamak için yeniden milletimize hizmetkâr olmaya talibiz. Siyasetçilerin notunu millet sandıkta verir. Hemşehrilerimizin daha yüksek bir teveccühle bizleri yeniden görevlendireceğine olan inancımız tamdır.

TÜRKİYE’NİN ŞAHLANIŞINA TANIKLIK EDECEĞİZ

Yaklaşık bir aydır Trabzon’da yoğun bir saha çalışması içerisindesiniz. Vatandaştan aldığınız izlenimlere göre AK Parti’nin seçim taahhütleri onları tatmin etti mi?

Salih Cora: Her şeyden önce milletimiz AK Parti’nin ve liderinin ortaya koyduğu “Büyük Türkiye” mücadelesinin farkındadır. 2023 ve 2071 vizyonumuzun ne olduğunu biliyor. Türkiye’nin dünyaya karşı oluşturduğu pozisyonun öneminin farkındadır. Terörle mücadele sıradan bir olay değildir. Dış güçlerin bir müdahalesidir. Bunun yarım kalmasını istemiyor. Yapılan dev yatırımlar Türkiye’yi ayağa kaldırmıştır. Bir Avrasya Tüneli, bir Kanal İstanbul sadece mühendislik harikası değildir. Bu aynı zamanda bizim bir özgüven kazanmamıza sebep olmuştur. Şimdi nükleer enerji santralinin temelini attık. Bunu bitirmek zorundayız. Türkiye’nin enerji açığı en büyük bütçe açığıdır. Biz bu yatırımlara devam etmek zorundayız. Seçmen bu yatırımların devam etmesini istiyor.Bu manada Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen seçim beyannamemizin heyecan verici olduğunu ve büyük bir yankı uyandırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hepinizin bildiği gibi biz bu yeni dönemi şahlanış dönemi olarak adlandırıyoruz. Milletimizin desteği ve AK kadroların hizmet aşkıyla bu şahlanış gerçekleşecektir. Türkiye küresel bir güç olacak ve bunu da Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başaracağız. Bunun heyecanını hemşehrilerimizle beraber yaşıyoruz. Bu, milletinin hassasiyetlerini, heyecanlarını, beklentilerini karşılayarak yepyeni başarılara imza atma heyecanıdır. Daha gidecek çok yolumuz, varacağımız millî hedeflerimiz var. Türkiye’nin şahlanışına aziz milletimizle hem tanıklık edeceğiz hem de büyük reformlara hep birlikte imzamızı atacağız. Büyük Türkiye geliyor, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

TRABZON, AK PARTİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

AK Parti’nin en çok destek aldığı illerin başında Trabzon geliyor. Bu istikrarlı başarının sırrı ne?

Salih Cora: AK Parti için Trabzon çok önemli bir şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir muhabbet beslediği kenttir. 16 yıldır Trabzon bize çok ciddi destek vermiş ve bunun karşılığını da hizmet olarak almıştır. Bu birliktelik önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Türkiye’de enleri ve ilkleri gerçekleştirirken Trabzon’un da bu nimetlerden faydalanmasını sağladık. AK Parti iktidara gelmeden önce başlayan ve bir türlü bitirilemeyen projeler bizim dönemlerimizde nihayete erdirilmiştir. Biz geldiğimizde yılların sorunları olarak gözüken birçok olaya müdahil olduk. Başta çöp sorununu çözdük. Karadeniz Sahil Yolu’nu, Tanjant’ı, Atasu Barajı’nı bitirdik. Trabzon artık temiz su içiyor. Doğal gazı getirdik Trabzon’un havası değişti. Enerji hatlarını yerin altına aldık, kentsel dönüşümü gerçekleştirdik, görüntü kirliliğini kaldırdık. Her köye beton ve asfalt yol getirdik. Milletimizi çamurdan kurtardık. Bununla da kalmadık mega projeler ve devasa yatırımlarla şehrimizi ihya ettik. Hastaneler, üniversiteler, demir yolu, OSB’ler, Yatırım Adası projelerinde çok önemli adımlar attık. Trabzonspor’umuza Akyazı Stadyumu gibi bir kompleks kazandırdık. Daha yapacaklarımız bitmedi. Büyük hedeflerle yeni bir yolculuğa başlarken hemşehrilerimizin desteklerine ve hayır dualarına talibiz.

SOSYAL PROJELERİ TRABZON İLE BULUŞTURACAĞIZ

Yine bu dönem en çok konuşulan konulardan olan “Millet Bahçesi” ve “Millet Kıraathanesi” projelerinden Trabzon ne şekilde faydalanacak?

Salih Cora: Her iki proje de Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde partimizin çok büyük değer verdiği sosyal projelerdir. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerinde bir şehir parkı yapılacağını seçim kararı alınmadan çok önce beyan etmiştik. Şimdi bunu bir adım daha öteye taşıyoruz, bu alana Millet Bahçesi yapacağız. Cumhurbaşkanı’mız bunu Trabzon’daki mitingimizde müjdeledi. Yeşil alan olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Akçaabat Fatih Stadyumu’nun bulunduğu alanı da aynı şekilde değerlendireceğiz. Şehirlerimize nefes aldıran yeşil alanlardır. AK Parti’nin şehircilik anlayışında bu vardır. Ayrıca Millet Kıraathanesi Projesi’ni de toplumumuzun ufkunu açacak bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Burada özellikle gençlerimiz kitap okuma, ders çalışma, sohbet etme fırsatı edinecekler. Zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirecekler. Muhalefet her zamanki gibi konunun magazin tarafında yer alıyor. Sürekli bilimden bahsettiğini söyleyen Muharrem İnce, Millet Kıraathanesi denilince kitaplara değil de çaya, keke takılıyor. Onlar geçmişte halk evi açıyorlardı. Oralarda ne yapıyorlardı? Biz bunu gayet iyi biliyoruz.Gençlerimizi geleceğe daha yetkin bir şekilde hazırlanmalarına imkân sağlayacak olan bu projeyi Trabzon’a da kazandıracağız.

TERÖRÜ ÜLKE GÜNDEMİNDEN KALDIRACAĞIZ

Türkiye’nin son dönemde terörle mücadelede kazandığı büyük bir ivme ve başarı var. Yeni dönemde AK Parti’nin bu konudaki taahhüdü nedir?

Salih Cora: Öncelikle ülkemizin canını en çok yakan konu olan terörü ülke gündeminden bir daha geri dönmemek üzere kaldıracağız. Milletimize bunun sözünü veriyoruz. Bu sözü verirken de hamaset yapmıyoruz. Son dönemde teröre karşı hem sınırlarımız içerisinde hem de sınır ötesinde verdiğimiz mücadeleye tüm dünya şahittir. Bu mücadele yine AK Parti döneminde yapılan yerli ve millî silahlarımızla veriliyor. İHA’lar ve SİHA’lar teröristlerin korkulu rüyası hâline geldi. Hendeklerle, barikatlarla karşımıza çıktılar onları kazdıkları çukurlara gömdük. Kurtarılmış bölge ilan ettikleri yerlerde bugün çaresizce kurtarılmayı bekliyorlar. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile teröristlere dünyayı dar ettik, koridorlarını başlarına yıktık. Diplomatik bir başarı ile bugün Münbiç’te tek kurşun atmadan kontrolü ele aldık ve PKK ile PYD’yi bölgeden çıkarttık. Kandil’e operasyon düzenledik, örgütün lider kadrosunu toplantı hâlindeyken ortadan kaldırdık. İnşallah kahramanlarımız muzaffer olacak ve Kandil’e de Türk bayrağını dikeceğiz. Aynı şekilde terörle iltisaklı olan siyasetçilere, lojistik destek sağlayan kurum ve kuruluşlara karşı tedbirler aldık, dokunulmazlıklarını kaldırdık. Teröre destek verenler, “Bu daha ne ki? Biz Apo’nun büstünü dikeceğiz!” diyenler şimdi yargı önünde hesap veriyorlar. Teröre yönelik kararlı irademizi devam ettireceğiz. Milletimize saldıran hainlere pabuç bırakmayacağız. Bu yoldan asla dönüş olmayacak. Lakin ne hazindir ki muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayları bu teröre arka çıkanları cezaevinde ziyaret edip başkan yardımcılığı teklif ediyor. Halkın karşısında maske takıp arka planda gizli ve kirli bir ittifak peşindeler. Millet bu maskeyi sandıkta düşürecektir.

AK Partili bazı seçmenlerin Cumhurbaşkanlığında ve milletvekili adaylığında farklı tercihlerde bulunabileceği konuşuluyor. Buna ne dersiniz?

Salih Cora: Aynı gün hem Cumhurbaşkanımızı hem de milletvekillerini seçeceğiz. Yeni sistemde herhangi bir sıkıntının olmaması için cumhurbaşkanının ekibinin de kadrolarının da Meclis’te olması gerekiyor. Güçlü bir yönetim ancak güçlü bir yasama ile mümkün olabilir. Başkomutanı ordusuz, orduyu başkomutansız bırakmamamız gerekiyor. Şimdi hükûmet terörle mücadele için sınır ötesi operasyon yapması gerekiyor. Bunun için Meclisten tezkere çıkarması lazım. Hükûmetin bu kararı Meclisten geçirilemezse uyumlu bir görüntü olmaz. İlk başlarda ufak bir sorun gözüküyordu ama şimdi yaptığımız çalışmalar neticesinde liderimizin açıklamalarının ardından AK Partili seçmen cumhurbaşkanına oy verecektir bunda tereddüt görmüyoruz aynı şekilde de Cumhurbaşkanımızın uygun gördüğü listelere de oy verecektir.Biz bir ekibiz, buradan güçlü bir şekilde gidersek mega projelerin tamamlanması yolunda nasıl önemli adımlar atmışsak bunların tamamlanması ve yenilerinin hayata geçirilmesi yolunda da aynı başarıyı yakalarız. Aksi bir tercih, AK Parti’nin elini zayıflatmak aynı şekilde Cumhurbaşkanının elini zayıflatmak anlamına gelecektir.

Salih Bey, seçimlere ve seçmene mesajınız nedir?

Salih Cora: Türkiye yeni dönemde çok daha güçlü olacaktır, ülkemize karşı oynanan oyunlar bozulacaktır. Güçlü bir yönetim ve güçlü bir yasama ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızı içeride ve dışarıda itibarsızlaştırmak isteyenlere seçmenimiz sandıkta bir Osmanlı tokadı atacaktır. Biz her defasında bizim sandıktan başka beşer manada gücümüz olmadığını ifade ediyoruz. AK Parti olarak bugünlere gelmişsek, hangi başarıları yakalamışsak bunun tek sebebi aziz milletimizden aldığımız güçtür. Onlarla aramızda kurduğumuz gönül bağıdır. AK Parti döneminde birçok olay yaşadık. e-muhtıra oldu sandığa gittik, kapatma davası açıldı sandık dedik, 17-25 Aralık kumpasında sandığa gittik, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sandığa gittik, milletimizden destek aldık. Onlar bize “dik dur eğilme bu millet seninle” dediler. Yine desteği milletimizden istiyoruz. Önce ülkemiz, milletimiz diyoruz, milletimizin engin ferasetine güveniyoruz. Onların terazisi sarraf terazisidir, hiçbir zaman şaşmamıştır, aynı şekilde sandıktan çok güçlü bir şekilde çıkacağız. Şu anda hesap kitap yapanların hepsinin hesabı sandıkta bozulacaktır. Aziz milletimize teşekkür ediyoruz, destek bekliyoruz. Bu seçimlerin siyasî hayatımıza, demokrasimize, ülkemize, milletimize, tüm mazlum milletlere hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Yapılan hizmetlerin geri dönüşleri ile sahada karşılaşıyor musunuz?

Salih Cora: Tabii ki çok dua alıyoruz. Mesela Sürmene Pazarı’nda karşılaştığımız Meryem Teyze “Kızımı İzmir’e gelin verdim. Bana dediler ki ‘Çok uzağa verdin.’ Şimdi torunlarımı göreslediğim zaman atlıyorum uçağa 1,5 saat sonra varıp kucaklayrum onları. Allah’ım razı olsun Tayyip Erdoğan’dan.” diyerek memnuniyetini ifade etti. Siyaset akademisi için gittiğim Ağrı’da bir vatandaşımız, babasının kışın ortasında aniden rahatsızlandığını, bir telefonla helikopter ambulansın gelerek babasını hastaneye yetiştirdiği için teşekkürleri sunmuştu. Önceden evlerin karanlık odalarına hapsedilen engelli çocukları şimdi engelli eğitim merkezlerinde gün ışığıyla buluşturduk, topluma kazandırdık. Engelli çocuklarından utanan bir toplumdan, başarılarıyla gurur duyan bir topluma dönüştük. Her köyde bir bakıyorsunuz evde yaşlı bakım hizmetleri, evde hasta bakım hizmetleri bunlar önemli şeyler, sosyal devletin bir gereğidir. Bunda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çok büyük emeği vardır. Bu imkânlar AK Parti döneminde vatandaşımıza sağlandı. Milletimiz bunu unutur mu?

İmar Barışı bölgemize ne getiriyor?

Salih Cora: Yaylalarda yaşanan sıkıntıları son yaptığımız düzenlemeyle çözüme kavuşturduk. Hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimiz yaylalara ev yaptırmışlar ancak yapı kayıt belgesi olmadığı için o evlere elektrik bağlatamıyorlardı. Şimdi yapı kayıt belgesi ile fiili durum güvence altına alınarak yaylalara verilecek olan yol ve elektrik hizmetlerinin daha etkin şekilde sağlanmasının önü açılmıştır. Bundan sonra yayla yolları kısa sürede tamamlanacak ve elektriksiz yayla kalmayacak. İmar Barışı ile beraber yaylalardaki kaçak yapılaşma sorunu da çözülmüştür.

Sayın Cora teşekkür ederiz.

Salih Cora: Ben teşekkür ederim.

23 Haz 2018 - 12:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

ali - sanki trabzona sınıf atlatılar birde gelip oy istitıor beyefendiler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:39