İttifak Pekşen’i sinirlendirdi!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, yeni seçim düzenlemesi ile güvenlik güçlerinin sandık alanına girebilmesini eleştirdi. “İktidarın kolluk kuvvetleri seçim sürecine eklendi” diyen Pekşen, seçim güvenliğinin iktidarın keyfine teslim edildiğini belirterek “Böyle bir seçimi, tüm siyasi partilerin boykot etmesi kaçınılmazdır.” dedi.

AK Parti ve MHP ittifakına, CHP kanadından tepkiler sürüyor. Seçim güvenliğine ilişkin yapılan düzenlemeleri eleştiren CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, yeni düzenleme ile güvenlik güçlerinin sandık alanına girebilmesini eleştirdi. “İktidarın kolluk kuvvetleri seçim sürecine eklendi” diyerek yapılan düzenlemeyi eleştiren Pekşen, seçim güvenliğinin iktidarın keyfine teslim edildiğini belirterek “Böyle bir seçimi, tüm siyasi partilerin boykot etmesi kaçınılmazdır.” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İKTİDARIN KEYFİNE TESLİM EDİLDİ!

AK Parti ve MHP, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifini TBMM’ye sundu. İttifak düzenlemesinin de yer aldığı uyum paketinde, seçim güvenliğine ilişkin yapılan bazı düzenlemelere muhalefet kanadından tepki geldi. Sandık alanına girmesi yasak olan güvenlik güçleri, yapılan yeni düzenleme ile kapıya kadar girebilecek. Muhalefet kanadından AK Parti ve MHP ittifakına ilişkin tepkiler sürerken bir tepki de seçim güvenliğine ilişkin yapılan düzenlemelere geldi. CHP’li vekil Pekşen, “Böyle bir seçimi tüm siyasi partilerin boykot etmesi kaçınılmazdır.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Sosyal medya hesabından açıklama yaparak seçim güvenliğine ilişkin yapılan düzenlemeleri eleştiren vekil Pekşen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Her türlü sahteciliğin yapıldığı bir seçim sürecine yetmezmiş gibi bir de iktidarın kolluk kuvvetleri gücü eklenerek sandık güvenliği iktidar keyfiliğine teslim ediliyor. Böyle bir seçime katılmak yapılan her türlü sahtekârlık hile ve entrikaya meşru kılıf uydurmak demektir! Bütün dünya biliyor ki Türkiye’nin Anayasası çalıntıdır. Bunu göze alan bir iktidarın seçim sonuçlarını her türlü hile ve sahtecilikle belirlemeyeceğine kim inanır? Böyle bir seçimi tüm siyasi partilerin boykot etmesi kaçınılmazdır.”

Filiz YILDIRIM

26 Şub 2018 - 11:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.