İstanbul'u aşan bir seçim olacak

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs YSK’nın İstanbul kararını yorumladı.

MUHALEFET DARBE DEDİ İKTİDAR DEMOKRASİ...

YSK’nın İstanbul’da seçimin yeniden yapılması yönündeki kararı beraberinde yeni tartışmaları getirdi. Muhalefet partileri 23 Haziran’da yapılacak seçimin mahalli seçimin ötesine geçeceğini belirtirken YSK kararını darbe olarak nitelendirdi. AK Parti kanadı ise kararın hukuki olduğunu ve milletin yeniden bir karar vereceğini kaydetti.

CORA “YSK HUKUKİ BİR KARAR VERMİŞTİR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir seçimlerine ilişkin yaptığımız itirazı inceleyerek delillerle uyumlu hukuki bir karar vermiştir. İlçe seçim kurulu tarafından usulünce oluşturulacak sandıklarla yeniden seçime gidilecek ve nihai kararı milletimizin yüce iradesi verecektir” dedi..

KAYA “YSK ELİYLE BİR DARBE YAPILMIŞTIR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “YSK eliyle, 6 Mayıs’ta Türk Demokrasisine bir darbe yapılmıştır. Bu kararı alanlar, bu kararın alınması için baskı yapanlar milletin yüzüne nasıl bakacak? 16 milyon İstanbullunun iradesi mi yoksa 7 YSK’lı üyenin iradesi mi daha güçlü bunu hep birlikte 23 Haziran’da göreceğiz.” dedi.

ÖRS “İKTİDAR YANLIŞ BİR TUTUM İÇERİSİNDE”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: “İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararıyla, millet iradesi yok sayılmıştır. İnsanların demokratik yöntemlerle iktidara gelme ümitleri, halkın iradesinin sandığa ve yönetime yansıması ilkesi yerle bir edilmiştir. Artık tuz koktu diyebiliriz. İktidar yanlış ve yersiz bir tutum içerisindedir.”

Filiz YILDIRIM

08 May 2019 - 12:37 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.