Dernekpazarı’nda işler karışacak

Trabzon’un en küçük ilçelerinden biri olan Dernekpazarı’ndaki birbirinden güçlü adaylar hem AK Parti’yi hem de diğer partileri zor durumda bırakacak

Trabzon’un en küçük ilçelerinden biri olan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da baba ocağı Dernekpazarı’nda 2019 Yerel Seçimleri İçin birbirinden güçlü isimler belediye başkan aday adayı olarak konuşuluyor. Mevcut belediye başkanı Mehmet Aşık’ın karşısına özellikle kendi partisi olan AK Parti’den birbirinden önemli isimlerçıkmaya hazırlanıyor. AK Parti, kurulduktan sonra ilk yapılan 2004 Yerel Seçimlerinde Dernekpazarı’nda seçimi Doğru Yol Partisinin adayı İbrahim Yüce’ye karşı 9 oyla kaybetmişti. 2009 Yerel Seçimlerinde ise Demokrat Partiden aday olan aynı kişiyi bu kez 208 oyla geçerek seçimleri kazanmıştı. 2014 seçimlerinde ise AK Parti bu kez MHP ile yarıştı. AK Parti’nin adayı Mehmet Aşık bin 323 oyla başkan seçilirken MHP’nin adayı Dursun Atalay 622 oyda kalmıştı. AK Parti, 2009 Yerel Seçimlerinde Demokrat Parti ile 2014 Yerel Seçimlerinde ise MHP ile yarıştı. Ancak şimdi hem İYİ Parti hem de Saadet Partisi var. 2019 Yerel Seçimlerinde ise Dernekpazarı'nda AK Parti'nin aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceği merak konusu

AK Parti: Aynı zamanda doktor da olan Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, geçen dönem AK Parti’den belediye başkanı seçildi. Aşık, ikinci dönem için de ‘adayım’ diyor. Ancak Aşık’ın karşısına hem kurumundan hem de partisinden ciddi isimler çıkıyor.En güçlü adaylardan biri ise Eski AK Parti İlçe Başkanı Zeki Avni Usta. Usta, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada adaylığını ilan ederken, “Aday adayı değil, adayım.” diyordu. Bu da ne kadar kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Usta eğer AK Parti’den aday gösterilmezse başka partiler de kendisine teklif götürebilir. Ancak Usta bu tekliflerle nasıl bakar bilemiyoruz. AK Parti’den bir başka aday adayı ise Belediye Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Ersin Akyol. Bir diğeri ise AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Özkan Keskin. Bir aday aday da belediyeden var. Dernekpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Ekşi de aday adaylığını düşünüyor. Geçen dönem aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Yaşar Falcı ise baskılara rağmen yeniden aday adayı olmaya sıcak bakmıyor. Dernekpazarı’nda aday belirlenirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görüşü de mutlaka önemli olacaktır. Ancak son kararı AK Parti Genel Merkezi verecek.

CHP: Cumhuriyet Halk Partisi, 2014 Yerel Seçimlerinde Dernekpazarı’nda iddialı bir isim olarak İbrahim Akbulut’u aday göstermişti. Ama şartlar Akbulut’u ancak 125 oyla dördüncü sıraya taşıyabildi. Durum böyle olsa da CHP yeniden İbrahim Akbulut’u aday gösterebilir.

MHP: Milliyetçi Hareket Partisi, 2014 Yerel Seçimlerinde Dernekpazarı’nda ikinci parti oldu. Ancak şimdi çoğunluğu MHP’den ayrılanların kurduğu İYİ Parti aldı. Oldukça yüksek bir oy alan Dursun Atalay yeniden belediye başkanlığı için yola çıkacaktır.

İYİ Parti: Yeni kurulan ve milletvekili seçimlerinde de önemli bir başarı elde eden İYİ Parti, yerel seçimlerde de oldukça iddialı. Bu yüzden de ilçelerde güçlü isimlerle yola çıkacak. Bu yüzden de Dernekpazarı’nda AK Parti’den seçilerek belediye başkanlığı yapan Cemal Cansız’ı aday göstermek için hazırlık yapılıyor. İYİ Parti’den adaylık için ismi geçen bir diğer isim ise Mehmet Erdil. Geçen dönem AK Parti’den aday adayı olan Erdil, ÇAYKUR’dan emekli müdür.

Saadet Partisi: Dernekpazarı’nda geçen dönem üçüncü olan Saadet Partisi de güçlü bir aday çıkarma peşinde. Geçen dönem aday olan Recep Yakuphan’ın şimdi Erbakan Vakfı’yla hareket ettiği iddia ediliyor.

Muhtemelen de eylül veya ekim aylarında yeni kurulacak partinin adayı olabilir. Ama Saadet Partisi mutlaka iyi bir isim bulacaktır.

22 Ağu 2018 - 15:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.