Cora, Pekşen’e rest çekti

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Memlekette bir dikili taşı olmayanların bize milliyetçiliği öğretecek durumu yoktur. Milletin aşında, tuzunda olmayanların millete ve milletin adamına zehir kusmalarına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Memlekette bir dikili taşı olmayanların bize milliyetçiliği öğretecek durumu yoktur. Milletin aşında, tuzunda olmayanların millete ve milletin adamına zehir kusmalarına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cora, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında çirkin iftiralarda bulunduğunu söyledi. Pekşen'i hakaret içeren ifadelerinden dolayı kınadığını belirten Cora, "Ramazanda yalan söyleyenin bayramda yüzü kara olur. Ama bunun için yüzde ar hissinin olması gerekir. Yalanı şerbetleyenden de bunu beklemek mümkün değildir." diye konuştu. Her bireyin kendine göre bir dünya görüşünün olabileceğini, bunun düşünce hürriyetinin yansıması olduğunu söyleyen Cora, ancak bazı hallerde bireylerin toplumun ortak faydası için aralarındaki görüş ayrılıklarını bir kenara bırakabileceğini, bunun da hoşgörü ve dayanışmanın bir örneğini teşkil edeceğini belirtti. Cora, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşanan Yenikapı ruhunun bu birlikteliğin en güzel örneklerinden olduğunu vurgulayarak, bütün liderlerin Türk bayrağı rozetleriyle milletin huzurunda birlik ve beraberlik mesajı verdiğini dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimine "kontrollü darbe" ve "251 şehidin katili devlettir." diyenlerin Yenikapı ruhunu zehirlediğini belirten Cora, "Siyasî prensipleriniz yoksa çıkarlarınız için her türlü gayrimeşru ve illegal yola başvurabilirsiniz. CHP'lilerin de içinde bulunduğu durum bundan ibarettir." dedi. Pekşen'in, "faydasız, amaçsız, laf olsun torba dolsun" cihetinden sözler söylediğini, her seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a "çamur attığını" ifade eden Cora, şöyle konuştu: "Memlekette bir dikili taşı olmayanların bize milliyetçiliği öğretecek durumu yoktur. Milletin aşında, tuzunda olmayanların millete ve milletin adamına zehir kusmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de ifadeleri, bize göre ülkesinin bekasını siyasî ikballer üzerinde gören bir anlayışın yansımasıdır. Birlikteliği sağladığımız her durumda ülkemiz, milletimiz kazanmıştır. Bahçeli'nin ifadeleri bir kez daha teyit ediyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği tüm siyasî partilerin geleceğinden önemlidir. Uzlaşıdan rahatsız olanlar ülkemiz adına art niyet taşıyanlardır. Burada birleşenler siyasî partiler değil milletin ta kendisidir. Milletin birliğini istemeyenlerin, milletin yararına bir şey isteyeceğini düşünmek de akılla bağdaşmamaktadır."

12 Oca 2018 - 11:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.