CHP’de adaylar sahaya iniyor

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday aday olduğunu açıkladı. Yazıcı “31 Mart’ta AK Partiden ve MHP’den oy alabileceğimizi düşünüyorum. Ortahisar’da oy potansiyelimizi çok yukarı taşırsak; emin olun ben Büyükşehir’i cebimizde görüyorum.” dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı için başvurusunu yaptığını ve aday aday olduğunu açıkladı. Yazıcı “31 Mart Yerel Seçimlerinin kolay olacağına inanıyorum. AK Partiden ve MHP’den oy alabileceğimizi düşünüyorum. Ortahisar’da oy potansiyelimizi çok yukarı taşırsak; emin olun ben Büyükşehir’i cebimizde görüyorum.” dedi.

31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN KOLAY OLACAĞINA İNANIYORUM

İddialı konuşan Yazıcı, 31 Mart Yerel Seçimlerinin kolay olacağına inandığını söyledi. Yazıcı “AK Partiden ve MHP’den oy alabileceğimizi düşünüyorum. Ortahisar’da oy potansiyelimizi çok yukarı taşırsak; emin olun ben Büyükşehir’i cebimizde görüyorum. İnanın, hayal üretmiyorum. Ben bu şehre 30 yılımı verdim. Bu şehirde doğduk, yaşadık ve bu şehirde öleceğiz. Bir yola girdik, bu yolda nasıl başarı elde edilecekse tüm bedenimle, gücümle varım.

GENEL MERKEZİN ADAYLARI BİRAN ÖNCE AÇIKLAMASI GEREK

Genel Merkezin bir an önce adayları açıklaması gerektiğine vurgu yapan Yazıcı “Her geçen gün bizim için önemli. Ocak, şubat, mart aylarında gidemeyeceğimiz köylerde olabilir. İnşallah önümüzdeki kasım ayında adaylar belirlenirde bizde rahat harekete edip, projelerimizi sunarız. Çok çok güzel projelerimiz var ama bunları hayata geçirebilmek için önce aday olmamız lazım.” diye konuştu.

NOKTA PROJELER İLE TRABZON VİZYONLU HALE GELMELİ

Belediye seçimlerinin parti ayırt etmeksizin olması gerektiğini belirten Yazıcı, adayların bulunduğu ili daha iyi konuma taşıyabilmesi için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti. Yazıcı “Aday gösterilirsem bir partinin değil, her partili insanla kaynaşabileceğimiz yapıda olduğumuzu düşünüyorum ve bu özgüvenle yola çıkıyorum. Trabzon’a neler gerek, öncelikli hizmetler neler olmalı, nokta projeler ile şehir daha vizyonlu bir hale nasıl gelmeli, bunları düşünen bir yapıya sahibiz. İşsizlikten ekonomiye, turizmden, amatör futbola, trafik sorunundan otopark sorununa, altyapıya sorunundan, yeşil alana, nokta projelerle Trabzon’umuzun vizyonunu üst seviyelere çıkarmak için çok çalışmak boynumuzun borcudur.

MHP’den AK Parti’ye ‘Andımız’ tepkisi

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Danıştay’ın Andımız kararı AK Parti'den ilk tepki veren isim olan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" ifadelerini eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Danıştay’ın Andımız kararı AK Parti'den ilk tepki veren isim olan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" ifadeleri üzerine Bozdağ’ı eleştirdi. Bozdağ’ı Afrika kökenli olmakla suçlayan Tarım, “Afrika kökenli Bekir Bozdağ’dan andımıza destek vermesini bekleyemezsiniz.” dedi. Danıştay’ın kararı sonrası AK Parti cephesinden gelen tepkiler üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile İl Başkanı Haydar Revi’nin kendilerinden farklı düşünmediğine gönülden inandığını vurgulayan Tarım, “

Ak Partinin gerçekten işi çok zordur. Meselâ Trabzon’da Ak Parti İl Başkanı Haydar Beyi’nde, AK Parti Milletvekili Muhammet Balta’nda Andımız konusunda, bizdenfarklı düşünmediğine gönül den inanıyorum. İşleri gerçekten zordur. Çünkü AK Parti karma partidir.” diye konuştu.

Filiz YILDIRIM

21 Eki 2018 - 11:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.