Chp-Hdp Birlikte Yürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İyidere'de bir otelde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yerel Medya Bu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İyidere'de bir otelde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yerel Medya Buluşmaları Toplantısı'nda Karadeniz basınıyla buluştu. Bir gazetecinin HDP ile CHP işibirliğini sorduğu Yazıcı “Birlikte yürüdükleri, birlikte hemhal olmak istedikleri konusunda kuşku yok” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İyidere'de bir otelde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yerel Medya Buluşmaları Toplantısı'nda Karadeniz basınıyla buluştu.

Değerler üzerinden siyaset yapılmayacağını belirten Yazıcı “Vaatlerle bulunurken kaynak göstereceksiniz. Türkiye'yi her alanda 3 kat büyüttük. Boşluk bırakmadık. Bu, siyasi partileri proje üretirken zor durumda bıraktı. Biz her şeyi doğru yaptık ama her şeyi yaptık iddiasında değiliz. Topyekûn bir kalkındırma hamlesi sergilemişiz. Şimdiki hedefimiz başkanlık sistemi. 2023 Türkiye’sini inşa etmek istiyoruz.” diye konuştu.

AK PARTİ DARBEYİ ÖNLEYEN İLK PARTİDİR

AK Partinin siyasi merkezinde insanın olduğuna vurgu yapan Yazıcı “Son darbe hariç bütün darbeler amacına ulaşmıştır. AK Parti darbe önleyen ilk partidir. Gece başlayan darbe Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz sayesinde sabah olmadan sonlandırılmıştır. Büyük fotoğrafı görmeden birtakım şeyleri dilllendirmek fantezi olur. Sorunlarımızı dile getireceğiz ama büyük fotoğrafı göreceğiz.” İfadelerine yer verdi.

MUHALEFET PROJEDEN UZAK BİR YARIŞ İÇİNDE!

Türkiye'nin ilk kez iki ayrı seçimi bir arada yapacağını belirten Yazıcı, ittifak uygulamasının ilk kez bir seçimde resmiyet kazanarak seçime gidildiğini söyledi. Partiler arası rekabetin projelerle olacağının altını çizen Yazıcı, muhalefetin projelerden uzak bir yarış içerisinde olduğunu, benzemezlerin bir arada kümelenmelerinin tek sebebinin Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı olduğu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin yeni bir sistem olduğunu belirten Yazıcı, cumhurbaşkanı ile birlikte güçlü bir meclise dikkati çekti. Yazıcı “Her yeni sistemin oluşması, kültürünün oluşması, teamül hukukunun gerçekleşmesi için uyumlu ekip çalışmasına ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışacak, zıtlaşmayacak, parazit yapmayacak, mızıkçılığa yol açmayacak bir meclis çoğunluğuna, AK Parti çoğunluğuna hayati derecede ihtiyaç var çünkü yeni bir sistem. Bunun siyasal ve kültürel dili oluşacak. Bu siyasal dili ve kültürü uyumlu ekip oluşturur.” dedi.

HDP-CHP İŞBİRLİĞİ İDDİARINI DEĞERLENDİRDİ

HDP'nin seçim barajının aşıp aşmaması ile ilgili soru üzerine açıklamalarda bulunan Yazıcı, "Bizim milletimizin sezgileri güçlüdür. Sandığa gittiğinde büyük fotoğrafa bakar, reel faktörleri dikkate alır. Mecliste o doğrultuda oy kullanacaktır. HDP'nin barajı aşıp aşmaması mecliste sayıların artmasına veya aşağıda kalmasına sebep olan bir durumdur." diye konuştu. Kamuoyunda HDP ile CHP'nin Selahattin Demirtaş'ın başkan yardımcısı yapılması konusunda anlaştığına dair söylemlerin olduğuna yönelik bir soruya Yazıcı, "Ben böyle bir bilgi sahibi değilim. Söylemler ve ilişkiler dikkate alınarak söylenen bir fikir mi? Birlikte yürüdükleri, birlikte hemhal olmak istedikleri konusunda kuşku yok." karşılığını verdi.

Bakanların parlamento dışından atanacağını belirten Yazıcı “Bu kuvvetler ayrılığını gerçekleştirmek için bu düzenlemeyi gerçekleştirdik. Parlamentodan bakan olarak bir atama yapılırsa atanan kişinin parlamento üyeliği sona eriyor. Böyle bir düzenleme var ve bununla ilgili bir anayasa değişikliği gündemimizde yok. Değiştirip vekilleri tekrar bakan yapalım gibi bir düşünce yok. Mevcut pozitif değişiklik neyse o. Bir seçime gidiyoruz. Seçimin yapıldığı günün akşamı millet yürütmeyi inşa ediyor. Hükumet kurma veya kuramama diye bir sorunu Türkiye artık yaşamayacak.” diye konuştu.

Filiz YILDIRIM

21 Haz 2018 - 12:13 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Nevzat - sizde pkk yla yürüyorsunuz onuda aciklayin utanmadan söyledikleri lafa bak ulan teröristlerle hükümet düzeyinde görüsen siz degilmiyidiniz utanin biraz utaninnnnn

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 12:13
01

Ahmet Köse - sana ne siz bu milletin 16 yılını çaldınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 12:13