Çaykara’da Tok’un rakibi yok gibi...

AK Parti’nin 2019’de en rahat olacağı ilçelerden biri de Çaykara olacak

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 2014 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimlerini çok rahat bir şekilde kazanan AK Parti, 2019 seçimlerinde de çok rahat görünüyor. Ancak hem geçen seçimlerin ikinci partisi MHP hem de yeni kurulan İYİ Parti, Çaykara’yı kazanmak için çok iyi adaylarla yola çıkacak.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilk döneminde önemli hizmetlere imza attı. Sık sık tartışma konusu olan Uzungöl’le ilgili ciddi bir politika izleyen Tok, yöreye yönelik turizm projelerine yenilerini ilave etti. İlçede kentsel dönüşüm uygulamak için adeta bıçağın altına yatan Tok, yolların altyapısı için de güzel çalışmalar yaptı. Halk ve esnaf tarafından da oldukça sevilen Tok’un önümüzdeki dönem daha da başarılı olacağı konuşuluyor.

2009 seçimlerinde AK Parti’nin belediye başkan adayı olan Hanefi Tok, bağımsız aday Namık Kemal Gedikoğlu’na karşı seçimleri kaybetmişti. Gedikoğlu 659 oyla seçimleri kazanırken, Tok 557 oyda kalmıştı.

2014 seçimlerinden 6 ay önce AK Parti’ye geçen Gedikoğlu, yeniden adaylık beklerken Genel Merkez Hanefi Tok’u yeniden aday gösterdi. Hanefi Tok oyların yüzde 67,27’si karşılığında 5 bin 951 oy alarak belediye başkanlığı yarışını açık ara önde kapadı. Kendisine en yakın oyu ise MHP’nin adayı Dursun Ali Sevinç aldı. Karaçam Belediyesinin son belediye başkanı Sevinç bin 812 oy aldı.

Son seçim sonuçlarına bakarsak AK Parti’nin Çaykara’da oldukça rahat olduğunu söyleyebiliriz. Ancak MHP ve CHP’nin de desteğini alacağı ileri sürülen İYİ Parti yine de seçimlere güçlü adaylarla girecek ve seçimleri kazanmak isteyecektir.

2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için partilerde ismi öne çıkanlar ise şöyle…

AK Parti: AK Parti’nin şüphesiz en güçlü adayı mevcut belediye başkanı Hanefi Tok. Teşkilatla sıkı bağları olan Tok, belki de koltuğunu koruyacak isimlerin başında geliyor. Ancak AK Parti Genel Merkezi’nin uzak bir ihtimal dahi olsa belediye başkanını değiştirme kararı sonrası, başka isimler öne çıkacaktır.

Bunlardan birincisi Eski AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek’tir. İlçede esnaflık yapan Şimşek’in Başkan Tok’la diyaloğu çok iyidir. Tok kendisi olmasa Şimşek’i isteyecektir. Ancak Şimşek bu karara nasıl bakar bilemiyoruz.

Uzungöl’ün eski belediye başkanlarından Mehmet Nuri Alibeyoğlu’nun ismi AK Parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. Uzungöl’le ilgili güzel çalışmalar yapan Alibeyoğlu’nun Çaykara Belediye Başkanlığına talip olabileceği belirtiliyor.

Çaykara’da konuşulan bir diğer isim ise turizmci işadamı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamit İnan. AK Parti Genel Merkezi Başkan Tok’u değiştirme yoluna giderse teklif götüreceği isimlerden biri de projeciliğiyle öne çıkan Hamit İnan olabilir. Eski Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu yeniden şansını deneyebilir ve aday adayı olabilir.

CHP: 2009 seçimlerinde Çaykara’da belediye başkan adayı çıkarma gereği bile duymayan CHP, 2014 seçimlerinde ise Katip Çolak’ı aday göstermişti. Çolak seçimleri 450 gibi çok az bir oyla tamamladı. Yeniden aday gösterilir mi bilinmiyor.

CHP’nin 2019 seçimlerinde de aday göstermeyeceği, İYİ Parti’nin adayına destek vereceği konuşuluyor. Ancak aday göstermesi durumunda Cevat Şahin isminin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

MHP: Çaykara’da ikinci parti konumundaki MHP, 2019 yerel seçimlerine de güçlü hazırlanıyor. MHP ilçe yönetimi, ‘Güçlü projeleri olan ve sorunlara hakim olan bir başkan adayı çıkaracağız’ diyor.

MHP’de geçen dönem aday olan ancak seçimleri kazanamayan Dursun Ali Sevinç yeniden aday olabilir. Daha önce başkanlık deneyimi olan Sevinç, şansını bir kez daha deneyebilir.

Çaykara’nın sevilen esnaflarından Hasan Karaçay, MHP’den milletvekili aday adayı olan Şeref Kabaoğlu, Eski Tapu Müdürü Feryüz Öksüz gibi isimler de belediye başkan adaylığı için konuşulan isimler olarak öne çıkıyor.

İYİ Parti: Çaykara’da bir başka iddialı parti de İYİ Parti. Eski Çaykara Belediye Başkanı Aydın Kofoğlu, şimdi İYİ Parti’de ilçe başkanlığı yapıyor. Ancak 2019 için de hazırlanıyor. Kofoğlu’nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

İYİ Parti’de dikkat çeken bir başka isim ise daha önce AK Parti’den aday adayı olan Yakup Koç. Koç’un da ismi İYİ Parti’de konuşulmaya başlandı.

Saadet Partisi: Saadet Partisi her ilçede başkan adayını gösterecek. Çaykara’da da güçlü bir adayla yola çıkmayı planlayan Saadet Partisi için ilk akla gelen isim geçen dönem de aday olan İbrahim Öner. Öner’in dışında Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu’nun ismi de kulislere sızan bilgiler arasında.

14 Eyl 2018 - 14:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.