Bizans oyunlarını Rize’ye de taşıdı!

İYİ PARTİ Rize Kurucu İl Başkanlığından istifa ederek önceki listede birinci sırada yer alan ve yeni listede bulunmayan Nusret Karaca, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a sert ifadelerle yüklendi. Karaca, “Koray Aydın nasıl Trabzon’da Bizans oyunları varsa bu oyunlar Rize’ye de intikal etti.” diye konuştu.

İYİ Parti Rize’de bir ay önce açıklanan milletvekili aday listesi, dün YSK’ya resmen bildirilen milletvekili aday listesinde şok bir şekilde değişti. İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanlığından istifa ederek önceki listede birinci sırada yer alan ve yeni listede bulunmayan Nusret Karaca ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a sert ifadelerle yüklendi. Karaca “Koray Aydın nasıl Trabzon’da Bizans oyunları varsa bu oyunlar Rize’ye de intikal etti.” dedi. Koray Aydın’ın kendisini arayıp “Milletvekili adaylığın hayırlı olsun, il başkanlığından istifa et” dediğini öne süren Karaca şöyle devam etti: “Ben de istifamı verdim. Benden sonra görev yapacakları söyledim. Koray Aydın beni aradı ‘milletvekili aday listeni belirle’ dedi. Onu da belirledim. Listeyi Ankara’ya gönderdim. Sonra ne olduysa iş değişti. Bir insan kurucu il başkanlarını harcamaz.” Karaca Trabzon’da Hasan Saka’nın, Rize’de de kendisinin harcandığını ifade ederek “Bu parti 2. MHP olacak, dedikleri zaman CNN Türk’te canlı yayında Gazeteci İsmail Saymaz ‘Trabzon’da CHP’li başbakanın torunu Hasan Saka, Rize’de Başbakan Mesut Yılmaz’ın yıllarca il başkanlığını yapan Nusret Karaca var.’ dedi. Sonra Mesut Yılmaz’ın İYİ Partiye destek verdiği algısı da kamuoyuna yayıldı. Bu iki adamı da harcarsanız bu işte bir şey var demektir.” şeklinde konuştu. Karaca, kendisinin yerine konulan Hızır Keskin’in Rize’yle çok içli dışlı olmadığını ve yılın belirli zamanlarında Rize’ye geldiğini ifade etti. Karaca İYİ Partiden istifa sinyali de verdi.

Berkant PARLAK

23 May 2018 - 11:29 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.