Akçaabat için yola çıktı

AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Eski Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strateji Daire Başkanı Mustafa Uzun, başvurusu...

AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Eski Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strateji Daire Başkanı Mustafa Uzun, başvurusunu yaptı. Dün Akçaabat İlçe Başkanlığında geniş bir katılımla adaylığını duyuran Uzun, çalışmalarını dört esas üzerine oturttuğunu açıkladı. Uzun, “Çalışmalarımızı şu dört temel esasa göre uygun yürüteceğiz: 1) Bilgi ve tecrübe, 2) Samimiyet, 3) Hakkaniyet ve şeffaflık, 4) Ortak akıl.” dedi. Uzun, “Bilgi ve tecrübe… Bilgiyi ve tecrübeyi daima öne alacağız. Bunun çok kıymetli olduğunu ve bize daima ışık tutacağını aklımızdan çıkarmayacağız. Samimiyet… İşlerimizi yaparken kati suretle içten pazarlıklı olmayacağız. Hakkaniyet ve şeffaflık… Hizmetleri sürdürürken hem ferdin kamuya karşı hukukunun korunmasında hem de kamunun fertlere karşı hukukunun korunmasında titiz davranacağız. Daima hesap verebilir olmayı göz önünde tutarak bundan katiyen yüksünmeyeceğiz. Kayırmacılığa imkân verebilecek tutum ve davranışlara müsamaha göstermeyeceğiz. Toplumun bize verdiği vekâleti topluma rağmen kullanmaya kalkışmayacağız. Ortak akıl… İlgili tarafların görüş ve düşüncelerini esas alan katılımcı, paylaşımcı, istişareyi öne alan bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Belediye başkanları halkın vekâletiyle halka hizmete talip kimselerdir. Vekâletini aldığımız kişilerin fikirlerini kıymetli bulmamak, onlara sırt dönmek ya da ortak aklı bir politik manevra malzemesi olarak kullanmaya kalkmak anlayışına karşı çıkacağız.” diye konuştu.

TOPLUM MENFAATİNDE CESUR OLACAĞIZ

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından oluşturulan Akçaabat Kent Konseyini çok değerli bulduğunu vurgulayan Uzun, “İşlevli olması noktasında taraf olacağız ve elbette ekip olarak çok çalışmamız, fedakârlık yapmamız gerektiğinin bilincinde olacağız. Aynı zamanda bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz birçok prestij projesinden edindiğimiz bilgi ve tecrübe ışığında karar alırken daima toplum menfaatleri yönünde cesur olacağız.” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUK ÜSTLENİRİZ…

Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: “Zaman gelir toplum yönetiminde bizatihi biz sorumluluk üstleniriz, zaman gelir sorumluluk üstlenenlere destek olur dua ederiz. Bunların hepsinin nasip olduğunu ve ondan ötede bir yolumuz olmadığını unutmayacağız. Çok kısa olarak özgeçmişimizden bahsedecek olursak bu düşünceler ışığında aday adaylık başvuru merasimimize katılımızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Önümüzdeki çileli ancak bir o kadar da kutlu olan bu yolda yürürken sizlerin gönülden destekleri bize daima azim ve kuvvet katacaktır.”

Berkant PARLAK

13 Kas 2018 - 11:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Sultan - Sayın Mustafa Uzun bey, dolu dolu bilgi ve tecrübe ile hizmete hazır değerli bir kişiliğe sahiptir. Hayırlı olsun inşAllah..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:51