Akaç adaylığını ilan etti

CHP İl Başkan Yardımcısı Akaç, Ortahisar İlçe Başkalığına adaylığını açıkladı

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Ortahisar İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ortahisar İlçe Başkanlığında gerçekleşen Akaç’ın adaylık açıklamasından önce Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 8 vatan evlâdı için saygı duruşunda duruldu. Uzlaşmacı bir siyaset anlayışı yürüteceğini belirten Akaç demokratik yarışları olumlu bir süreç olarak değerlendirerek “Önemli olan seçimden sonra adayların bir araya gelebilmesidir.” dedi.

Ortahisar İlçe Başkanlığının, İl Başkanlığıyla uyum içinde çalışması gerektiğini belirten “Biz bunu sağlayacak olgunlukta, duyarlıktayız. Hiçbir sorun olmayacak, bu uyumlu çalışma ile de siyasî çıtamızı nasıl yükselteceğimizi bütün halkımıza göstereceğiz. Şunu da söylemek istiyorum. İl ilçe barışık, uyumlu olmakta yetmez. Trabzon halkının bütünüyle uyumlu, kucaklayıcı, eleştiride bile seviyeli, sorunların çözümünü kavgada değil çözüm yolu oluşturmada gören bir yönetim anlayışını kurgulayacağız.” diye konuştu.

İlçe başkanı seçilmesinin ardından hedeflerini açıklayan Akaç, mahalle temsilcilerinden oluşan işlek bir yapı kuracağını belirtti. Akaç “Mahalle temsilcilerimiz o mahallelerin muhtar yardımcısı gibi çalışacak ve mahallenin sorunlarını ilçe merkezine taşıyacak. 85 mahallesinde işlerlik kazanmış bir örgüt yapısını hayata geçirmek için çalışacağım. İl, ilçe koordinasyonu gereken konular ilgili kamu görevlileri, basın mensupları ile irtibatlı çözülecek. Aktif işletilebilecek konumlarda mahalle temsilcilikleri açılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Mahalle temsilcimizden, mahallesinin resmini çekmesini isteyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Siyasete yeni yüzler katmayı en büyük hedefi olarak belirleyen Akaç şöyle devam etti: “Yeni yüzleri tecrübeli siyasetçiler ile buluşturup, geleceğe yeni kadrolar oluşturmak zorundayız. Meslek guruplarının temsiliyeti, halkımızın sorunlarını takip açısından önemli bizim için. Sadece asıl liste değil, yedek listemizde böylesi isimlerden olacak. Belki karar defterine imza atmayacaklar ama bütün karar alma süreçlerinde katılımcılığı en üst seviyede tutacağız. Şehir dengelerini de gözeteceğiz. Biliyorsunuz Ortahisar ilçemiz 17 ilçenin bileşkesi konumundadır. İmkânlar ölçüsünde eşit temsiliyet sağlamaya da çalışacağız.”

Berkant PARLAK

03 Kas 2017 - 12:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.