AK Parti Hayrat’ta çok rahat

Trabzon’da rekorlara imza atan ilçede tek sorun, Başkan Nuhoğlu’nun üç dönemini tamamlaması…

Trabzon’un Hayrat ilçesi, 3 dönemdir belediye başkanlığına âdeta ambargo koyan ve hem Trabzon hem de Türkiye rekoru kıran AK Parti’nin 2019 Yerel Seçimlerinde en rahat olacağı ilçelerin başında geliyor. Hayrat’ta AK Parti kadar diğer siyasî partiler de belediye başkanlığını AK Parti’nin kazanacağına inanıyor. Bu yüzden de pek fazla kimse hazırlık yapmıyor. Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, 1999 yılından bu yana görevini sürdürüyor. 1999’da Fazilet Partisinden seçilen Nuhoğlu, 2001’de kurulan AK Partinin Trabzon’daki kurucu belediye başkanlarından biri.

Hayrat’ta Nuhoğlu ailesi etkin. Her yıl yapılan Nuhoğlu Vakfı Hayrat Buluşmaları bunun göstergesi. Trabzon’un yeni ilçelerinden biri olan Hayrat’ta hem eğitimde hem de altyapıda önemli hizmetler başaran Başkan Nuhoğlu, 2009 yılındaki seçim hariç, seçimlerin hiçbirinde zorlanmadı. 2004’te yüzde 81’le seçilen Nuhoğlu, 2009’da yüzde 54’le, 2014’te de yüzde 83’le seçimleri almayı başarırken partisi adına rekorlara imza attı. Bu başarısı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaketle ödüllendirildi.

Hayrat’ta en zorlu yarış 2009 seçimlerinde yaşandı. AK Parti’nin adayı olan Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, yüzde 54 karşılığında bin 183 oy alırken, en yakın takipçisi ise Nuhoğlu’nun kökeni olan Saadet Partisinin adayı Halim Adamer Nuhoğlu idi. Halim Adamer Nuhoğlu, 765 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

2014’te ise Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu yüzde 83 gibi rekor bir oyla AK Parti’de üçüncü dönemine merhaba dedi. Kendisi ise dördüncü kez belediye başkanı seçildi. Nuhoğlu 3 bin 808 oy alırken, en yakın rakibi CHP adayı İhsan Hacıbektaşoğlu 378 oy aldı. Hayrat ilçesi şimdi bu tabloda 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere doğru gidiyor. Peki, kimlerin isimleri geçiyor? Şimdi onlara bakalım.

AK Parti: AK Parti’den seçilen ve hâlen görevini sürdüren Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, üçüncü dönemini tamamlıyor. İşte en hassas nokta burası. Nuhoğlu’nun yeniden adaylığı için AK Parti MKYK’sının bir değişiklik yapması bekleniyor. Nüfusu 10 bin altına olan ilçelerle ilgili bir çalışma var. Nuhoğlu yeniden aday olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor. Kendisine bu yönde de ciddi bir destek var. Başarılı bir belediye başkanlığı sürdüren Nuhoğlu’nun halkla diyaloğu da kendisine büyük avantaj sağlıyor. Peki, Nuhoğlu aday yapılmazsa ne olacak? İşte burada aday adayı olabilecek isimler öne çıkıyor.

AK Parti Hayrat İlçe Başkanlığı görevini yürüten Salih Öztel, geçen dönem AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Ali İhsan Nuhoğlu, Eski Balaban Belde Belediye Başkanı Ömer Hacıbektaşoğlu ve Saadet Partisinden AK Partiye geçen Halim Adamer Nuhoğlu, aday adaylığını düşünebilecek isimler arasında gösteriliyor.

CHP: Cumhuriyet Halk Partisinin en zayıf olduğu ilçelerden biri de Hayrat. 2004’te aday dahi göstermeyen CHP, 2009’da ise aday olarak İsmail Koç’u gösterdi. Koç ancak 22 oy alabildi. 2014’te ise CHP’nin adayı İhsan Hacıbektaşoğlu idi. Hacıbektaşoğlu da 378 oy alabildi. Hacıbektaşoğlu yeniden adaylığı dener mi bilinmez ama CHP’nin aday ve seçimi kazanma konusunda sıkıntı yaşayacağı aşikâr.

MHP: Milliyetçi Hareket Partisinin durumu da CHP’den farklı değil. MHP’nin adayları hem 2004’te hem de 2009’da 13 oy ancak alabildi. 2014’te ise MHP’nin belediye başkan adayı Yaşar Öztürk 154 oy aldı. MHP, 2019 Yerel Seçimlerinde Hayrat’ta büyük ihtimalle AK Parti’nin adayını destekleyebilir. Ancak ittifak olmazsa MHP Hayrat’ta adayını gösterecektir.

İYİ Parti: İYİ Parti yeni kuruldu ama yerel seçimlerin startını verdi bile. Ancak AK Parti’nin en güçlü olduğu ilçe olan Hayrat’ta İYİ Parti de sıkıntılı. Hayrat’ın güçlü ailesi olan Nuhoğlu ailesinden Hayrettin Nuhoğlu, hem İstanbul milletvekili hem de İYİ Parti’nin en güçlü isimlerinden biri. Hayrat’a ağırlığını koyup bir aday çıkarır mı bilinmez. İYİ Parti Hayrat İlçe Başkanı Kadem Velioğlu ile konuştuğumuzda henüz hiçbir ismin gündemde olmadığını ifade etti.

Saadet Partisi: Hayrat’ta belediye başkan adayını göstermesine kesin gözüyle bakılan partilerden biri de Saadet Partisi. Yerel seçimlerde iddialı olan Saadet Partisi tüm ilçelerde aday göstereceğini deklare etmişti. Geçen dönem belediye başkan adayı olan Behram Yıldız, Hayrat’ta yeniden şansını deneyebilir.

19 Eyl 2018 - 12:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

07

şükrü - hayrat belediye başkanlık sonucu şimdiden belli mehmet nuhoğlu cok rahat kazanır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
06

Turan s - Bağımsız aday başkan mehmet Nuhoğlu kesin kazanır diye düşünüyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
05

Ahmet - Hayrat ta en güçlü aday ikna edilirse Cengiz Nuhoğlu olur herkes tarafından sevilen bilinen her eve emeği ve hizmetleri olan birisi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
04

alaatin - Cengiz kardesimize yakisir baskanlik bilgisiyle yoneticiligiyle tam isabetli olur herkes tarafindan sevilen bir sahsiyet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
03

Fuat - Adam gibi adamdir Mehmet nuhoğlu hayratta. Dengedir başkan turkiyeyi gezdim kibir yok randevu yok belediye kendi evin gibi yolun açık olsun başkanım hayrat seninle güzel yine devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
02

Ayse - Uzun yıllar sosyal sigortalarda hizmet veren herkesi güler yüzle karşılayan sorun cozen Ali Cengiz Nuhoğlu partili partisiz tüm halkın sevgisini kazanmıştır aday gösterilmesi halinde Türkiye rekoru kırar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28
01

ismail - hayrat belediye secimini taraflı tarafsız herkesin gönlüne taht kuran mehmet nuhoğlu acık ara kazanır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:28