‘70 bin oyla kazanırız’

TRABZON Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Yazıcı, “AK Parti son s...

TRABZON Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Yazıcı, “AK Parti son seçimde 97 bin, CHP ise 37 bin oy aldı. Bizim tabandaki seçmenle diyaloglarımız çok daha iyi. Bizim hedefimiz merkezde 70 bin oy almaktır. AK Parti’den 35 bin oy aldığımızda onları 60 bin bandına kadar düşürüyoruz. Bu oyu alabilecek güçteyiz. Hayal görmüyoruz, hayal üretmiyoruz. Her bir sandığa 50 tane fazladan oy taşıdığımızda biz bu ipi göğüsleyeceğiz.” diye konuştu.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ EŞİTTİR TRABZON DEMEK

Ortahisar için CHP’den aday adaylığını açıklayan Mehmet Salih Akyüz’ün ardından Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı da aday adaylığını açıkladı. Yazıcı, dün Trabzon basını ile bir araya geldi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ortahisar ilçesinden CHP’den aday adayı olacağını açıklayan Yazıcı, önümüzdeki hafta içerisinde resmî başvurusunu yapacağını söyledi. Yazıcı, “Ortahisar Belediyesi eşittir Trabzon demek. Ben kendimi şu anda bir belediye başkanı olarak addedebilirim. Bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Trabzon şehrinin yaşam kalitesini tekrar arttırıp ortak aklı egemen kılacağız.” dedi.

Büyükşehir’e değil de niçin Ortahisar’a aday olduğunu açıklayan Yazıcı, “Ortahisar’ı daha iyi tanıyorum. Buradaki bağlarım daha kuvvetli. Ortahisar’a en iyi oyu benim taşıyacağıma inanıyorum. Mehmet Salih Akyüz arkadaşımız da aday adayı ama inşallah ben aday gösterilirim. Her siyasî partiden, tabandan oy alacağıma inanıyorum. AK Parti son seçimde 97 bin, CHP ise 37 bin oy aldı. Bizim tabandaki seçmenle diyaloglarımız çok daha iyi. Bizim hedefimiz merkezde 70 bin oy almaktır. Bunu aldığımızda 35 bine yakın oy taşımış olacağız. Diğer ilçelerden de bir 35 bin eklersek Büyükşehir’de de çok çok iddialı olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

AK PARTİ’DEN 35 BİN OYU ALACAĞIZ

Merkezde 70 bin oyun kendilerine yeteceğini söyleyen Yazıcı, “AK Parti’den de 35 bin oy aldığımızda onları 60 bin bandına kadar düşürüyoruz. Bu oyu alabilecek güçteyiz. Hayal görmüyoruz, hayal üretmiyoruz. Her bir sandığa 50 tane fazladan oy taşıdığımızda biz bu ipi göğüslüyoruz. Sahada tüm ekibimizle, belediye meclis üyelerimizle, il ve ilçe yönetimimizle çalışacağız. 13 bin esnafımız var. Esnafın Ali Yazıcı’ya tam destek vereceğine eminim.” ifadelerine yer verdi.

İstifa edip etmeyeceği ile ilgili soruları yanıtlayan Yazıcı, “31 Aralık tarihine kadar genelge gelmesini bekliyoruz. Şu an istifa etmek gibi bir durum söz konusu değil. Ekip arkadaşlarımızın da desteğini alarak güçlü bir şekilde yola çıktık. Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odasında 25 tane yöneticim var. 25 tane yöneticimin arasında sadece 1 tane CHP’li var. Diğerleri AK Partili ve MHP’li. Onların da tüm desteği vereceğine inanıyorum. Hedefimiz Ortahisar burçlarına CHP bayrağına dikmek ve Büyükşehir’i de almaktır.” dedi.

1 NİSAN’DA KARŞINIZA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÇIKACAĞIM

Partisinde oy kaybı yaşanmadığını, tam tersi enerjilerinin her gün arttığını belirten Yazıcı, “Ancak bazı isimler vardır ki sandığa çok daha fazla oy taşır. Ben bu kitlenin önünde yürüyen bir lider olarak kendimi gördüğümden, bu enerjiyi aldığımdan bu işe soyundum. İnşallah 1 Nisan’da karşınıza belediye başkanı olarak çıkıp sizinle konuşacağız.” dedi. Tüm partilerin oylarına talip olduklarını söyleyen Yazıcı, “Ali Yazıcı isminde ittifak olacaktır. Hedefim 2019’da belediye başkanı olmak. Olmadı Ali Yazıcı önümüzdeki 5 yıl boyunca Ortahisar Belediye Başkanı olacak.” ifadelerine yer verdi.

Filiz YILDIRIM

14 Eki 2018 - 11:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.