Ses Kaydına 7 İtirazımız Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında yaşandığı iddia edilen ses kaydı bugüne kadar hükümete karşı yapılan en ağır saldırı nit...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında yaşandığı iddia edilen ses kaydı bugüne kadar hükümete karşı yapılan en ağır saldırı niteliği taşıyor. Ses kaydı, Başbakanı yolsuzluk batağında bir siyasetçi olarak yoketmeyi amaçlıyor. Ancak en önemlisi, toplumun bu kayıtlara inanıp inanmaması. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Gerçeği seçime kadar öğreneceğiz.

***

Aslında ses kayıtları kadar, bir ülkenin başbakanının dinlenmesi en az kayıtlar kadar vahim. Devletin savcıları başbakanı dinliyor başsavcının haberi yok. Devletin polisleri başbakanı dinliyor amirlerinin haberi yok. İşte böyle bir tabloyu normal görmemiz mümkün değil. Olayların en başından beri milli iradeyi hedef aldığını söylüyoruz. Ortaya çıkan her yeni argüman bu değerlendirmemizi doğruluyor.

***

Başbakan ve oğlu arasında geçtiği söylenen konuşmayı herkes gibi biz de dinledik. Ayrıca tapeleri defalarca okuduk. Kafamıza takılan bazı noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1- Başbakan Erdoğan, konuşmanın yapıldığı saatte Ankarada değil, Konyadaymış. Aynı dakikalarda ise bir canlı yayındaymış.Gece yapıldığı iddia edilen konuşma saatinde ise Şeb-i Aruz törenlerindeymiş.

2- Başbakana ait olduğu iddia edilen ses, çok değişken. Her seferi birbirini tutmuyor. Bilal Erdoğanın sesini tanımıyoruz. Ancak çok canlı ama hiç heyecanlı değil. 1 milyar AUROyu polis ve savcıdan kaçıracak ama dünya umurunda değil!..

3- Bilal Erdoğan sanki çok salak bir delinkanlıymış!.. Leb demeden leblebiyi anlamayan bir delikanlıya 1 milyar AURO emanet edilmiş!.. Söyleneni anlayamayan, dinlendiğini ve hatta takip edildiğini bilmesine rağmen para miktarlarını konuşan, parayı paylaşacağı veya götüreceği isimleri ayrıntılarıyla sıralayan hiç inisiyatif alamayan salak tipli biri!..

4- Bilal Erdoğan en başta paranın kasada olduğunu söylüyor. Ama o kasa ne menem kasaysa 1 milyar AUROyu alacak kadar büyük!.. Halbuki, a) Banknotların hepsinin 500lük olduğunu düşünerek kaplayacakları yeri sorduk. 7 metre küp dediler. Yarısı 100lük olsa 10 metre küp alan lazım. Kasa yetmez, oda lazım. Bunun bir de sayması var. 500lük banknot olsalar 20 bin deste para Bunu Bilalle Sümeyye hiç evden çıkmasalar 1 günde ancak sayarlar!.. Zaten Bilal Erdoğan, milyon AUROları akşama kadar bir türlü becerip dağıtamıyor bile!..

5- Bir oda paranın evden çıkışı nasıl olacak? Araca kaç kişi taşıyacak? Paralarla görüntüleri de servis etseler de izlesek!..

6- Dinlenen Bilal Erdoğan olduğuna göre, Bilal babasıyla görüştükten sonra paraları götüreceği isimleri de aramıştır. Öyleyse Bilalin babasıyla görüşmesinden sonraki tapelerinin de olması lazım. O tapeler bu kaydın gerçekliğinin kanıtı olabilir!.. Varsa servis etsinler de dinlesek!..

7- Biz kaydın ve önceki gün ortaya çıkan 7 bin kişinin dinlenmesi rezaletine misilleme olarak apar topar hazırlandığını düşünüyoruz. Biraz acele olmuş ve çok sırıtmış!.. Biz sadece görüşümüzü yazdık. Herkesin kanaati kendine. Bu 7 maddelik karışıklık giderilirse söz biz de inanacağız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler