Şeriat isteyenlerle istemeyenlerin ittifakı ve listeler üzerine

Seçime tam bir hafta kala meydanlar iyice ısınmaya başladı. Birileri bizim için gece gündüz çabalarken bize de düşen görev vatandaş odaklı siyaset yap...

Seçime tam bir hafta kala meydanlar iyice ısınmaya başladı. Birileri bizim için gece gündüz çabalarken bize de düşen görev vatandaş odaklı siyaset yapan, Hakk’ın ve haklının yanında yer almaktır. Bana göre seçimin en ilginç yönü Şeriat isteyenler ile şeriat istemeyenlerin birlikte hareket etmesi! Ne acıdır ki şeriata uygun kanunlar çıkarmıyor diye Ak Partiden nefret ettiğini iddia edenler! ile eyvah şeriat getirecek diye Ak Partiden nefret edenler ittifak ediyor. Bu nasıl bir nefrettir ki iki zıt kutubu bir araya getirebiliyor. Olayın bir diğer boyutu ise bazı arkadaşlarda mikro milliyetçilik ile mikro hesaplar yaparak doğu ve batı adaylarından dem vurması maalesef.

Ömrünü İslâm’a İslami hizmetlere adayan bir dava misyon adamı doktor arkadaşın belirttiği gibi; Mısırda Mursiyi ve İhvanı desteklerken; Kahire veya İskenderiye adayı kimdir diye merak etmedik. Tunus’ta da Gannuşi liderliğindeki Nahdanın adaylarının kimler olduğuna bakmadan Nahda hareketi kazansın istedik. Adayların kim olup olmadığı, bu işi hak edip etmediği sorusunu sormadık. Mısırda Mursi ve İhvan, Tunus’ta Nahda kazansın diye dualar ederken listelere bakmak aklımıza bile gelmedi. İnanın oradaki Türkiye dostları da bizim listelere bakmadan dua ediyorlar.

Türkiye düşmanları amansızca saldırıp, ülkeye zarar vermek için her şeyi yaparken, onlarda listelere bakmıyor şüphesiz. Liste bu haliyle değil de herhangi birinin yaptığı şekilde olsa da! Bu alçaklar düşmanlığa devam edeceklerdi. Listeyi sende bende hazırlasak herkesin memnun olacağı bir listede yok üstelik. Olmayacakta.

Biz nasıl Mısırda ve Tunus’ta aday listesine bakmadan gönlümüzde ki partileri desteklediysek, Türkiye düşmanları nasıl listede kim olursa olsun düşmanlık ediyorsa, dünyanın dört yanında ki mazlumlarda Türkiye için dua ederken listede kimin olduğunu önemsemeyeceğiz.

Lafı uzatmadan diyeceğimizi diyelim. Dost içinde, düşman içinde listelerde kimin olduğu önemli değil. Doğal olarak bizim içinde, gün listeye bakma günü değildir. Gün düşmanı üzmek, dostu sevindirmek ve Büyük Türkiye için “Yeniden Bismillah” deme günüdür. Kalın sağlıcakla. Hayırlı Bayramlarımız olsun..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler