Şenol Güneş ve kaleci kazağı

AKYAZI Stadyumu adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından (Kendi ifadeleriyle: ‘Arkadaşlar arasında değerlendirerek bu ismi verdik) Şenol Gü...

AKYAZI Stadyumu adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından (Kendi ifadeleriyle: ‘Arkadaşlar arasında değerlendirerek bu ismi verdik) Şenol Güneş’in isminin verilmesi Trabzonspor camiasının içine sinmedi. İsim açıklandığında cılız da olsa yükselen ‘yuhh’ sesi tabandaki rahatsızlığın tezahürüydü. O stadyumda şayet taraftar olsaydı, tepkiler belliki daha yükselecekti. Güneş ismi yanlış isimdi. Zaten yaşanan bölünmüşlük sendromuna bir yenisi daha eklendi.

Şenol Güneş isminin verilmesi, Fatih Terim ismiyle örnekleştiriliyor. Fatih Terim ismi Galatasaray Stadyumuna verilmedi. İstanbul’da bir stadyuma verildi ve bu olay Galatasaray camiasını hiç ilgilendirmiyor. Halbuki Şenol Güneş’in ismi Trabzonspor’un stadyumuna verildi ve camiayı yakından ilgilendiriyor. Camia kahır ekseriyeti ile Şenol Güneş ismini istemiyor. Şenol Güneş, Trabzonspor için ismi yaşatılacak bir konuma gelmedi.

Galatasaray camiası, Galatasaray’a onca hizmetine, şampiyonluklarına, UEFA’daki başarılarına rağmen tartıştırmamak adına Fatih Terim ismini stadyuma koymazken, Trabzonspor’a hiç bir şey vermeyen veya veremeyen Şenol Güneş isminin tercih edilmesi beraberinde yeni bir tartışmayı getirdi.

+++++

Şenol Güneş de isminin verilmesinden pek memnun değil!... Memnun kalmadı ki hiç hak etmediği bu olay karşısında o gece soyunup kaleci kazağını giymedi!... Efsanelerin önüne geçip ‘Haydi düşün kaptanınızın arkasına… Sahaya bir kez daha çıkalım’ diyemedi!... İstanbul’dan misafir gibi geldi, misafir gibi geri döndü!...

İsminin hak etmediği halde o stada verilmesinin ağırlığını taşıyamayan Şenol Güneş, her zamanki gibi garip cümleleriyle “Ben istemiyorum. Benim ismimi istemeyenlerin ismini koysunlar” gibi garip şeyler söyledi!... Güneş’in ismine karşı çıkanlar kendi isimlerinin verilmesini istiyormuş gibi… Bu kadarla yetinmedi. ‘Benim kimseye maddi ve manevi borcum yok’ ifadeleriyle yine Şenol Güneşleşti!... Kimse Güneş’e maddi borcu veya alacağını sormadı. Manevi alacağı var mı onu da bilmiyoruz. Lakin bu kente ve Trabzonspor’a manevi borcu olduğunu söyleyebiliriz. Şenol Güneş’i Güneş yapan Trabzonspor’dur. Ama Güneş’in bu kulübe zerre minneti yoktur. Çok şey almıştır ama hiçbir şey vermemiştir. 2010-11 sezonunda kazandırdığı şampiyonluğu bile sahiplenmemiştir. Beşiktaş’a imza atarken ‘İlk kez bir şampiyonluğu tatmaya geldim’ diyerek Trabzonspor camiasına ‘İşte Şenol Güneş bu’ dedirtmiştir.

++++

Şenol Güneş ismi yalnız bugün değil, yarınlarda ve orada durdukça hep tartışılacaktır. Yıllar sonra arkadan gelen nesiller; “Neden Şenol Güneş?… Takımı şampiyon mu yaptı?” sorusuna, ‘Hayır… Beşiktaş’ı şampiyon yaptığı yıl adı bu stada verildi’ cevabını alınca çok şaşıracaktır.

Şenol Güneş biraz da hak etmediğini ve hep tartışılacağını düşünerek pek memnun kalmadı!.. Yine de samimi davranıp, şayet istemiyorsa ismini o stadyuma öngören Cumhurbaşkanımızdan affını dileyerek konuyu kapatabilirdi. Ama yapmadı. Yani ve bir diğer ifadeyle Şenol Güneş her zamanki gibi oportünist bir yaklaşım sergilemiştir. Şenol Güneş, yine özünde farklı, tribünlere farklı mesaj vermiştir.

+++++

Şenol Güneş, adını verdikleri stadyumda ve adının verildiği gece, 40 bin kişinin önünde paltosunu çıkartıp sırtına kendisini Şenol Güneş yapan o kaleci kazağını giymekten imtina eden biridir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler