Sarıkamış’tan Sisdağı’na

Sarıkamış ŞehitleriSisdağı’nda anıldı. Şehitlerin hatırasına Trabzon Valiliği’nin himayesinde Sisdağı’nda bir yürüyüş düzenlendi. Hanyanı’ndan başlatı...

Sarıkamış ŞehitleriSisdağı’nda anıldı. Şehitlerin hatırasına Trabzon Valiliği’nin himayesinde Sisdağı’nda bir yürüyüş düzenlendi. Hanyanı’ndan başlatılan yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar arasında askerler, öğrenciler ve ciddi bir halk topluluğu vardı. Sarıkamış Şehitlerimizin bu 103’üncü yıl anma yürüyüşünde askerlerimiz 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını sağından solundan tutarak 1500 metre yürüdüler, yürüyüş esnasından marşlar söylediler.

1900 metredeki pazar alanında yapılan konuşmaların arkasından şehitlerimiz anısına Kur’anı Kerim okundu ve dua edildi. Törenin ardından vatandaşlara kırma buğday çorbası, ekmek dağıtıldı, Çaykur tarafından sıcak çay ikramında bulunuldu.

Hava çok güzeldi. Protokol neredeyse tam kadro Sisdağı’ndaydı. Milletvekili. Av. Ayşe Sula KÖSEOĞLU, Vali Vekili Nusret ŞAHİN, Şalpazarı Kaymakamı Murat BEŞİKÇİ, Şalpazarı Belediye Bşk. Refik KURUKIZ Garnizon Komutanı Albay Osman AKYILDIZ, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal ÖZTÜRK, Şalpazarı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ahmet KARAÇOBAN, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire ve kuruluşların temsilcileri, çevre ilçelerin gençlik ve spor ilçe müdürleri okul öğrencileri mahalle muhtarları, yaşlı anneler ve basın…

Basın deyince, olması gereken katılım yoktu. Verilmesi gereken önemi göremedik. Basın mensupları olarak Sisdağı’nda yoktuk! Bu büyük halk hareketinde basından yeterince katılım ve gözlemci olmadığını gözlemledik. Bu nedenle Sisdağı’ndaki bu büyük organizasyon basında yeterince yer alamadı; dağdaki coşku ve görkem basına yansımadı, halkımızla paylaşılamadı.

TRT, Şalpazarı ve Beşikdüzü yerel basını dışında varsa da gözümüzden kaçmış diyelim. Bu da bizim kusurumuz olsun.

Yıllar boyunca Sisdağı Otçu Şenliklerini planlayan komitede görev alan, sunumunu yapan bir kişi ve Sisder’in kurucu başkanı olarak gözlemim odur ki kalabalık basın mensuplarına, şenliklerde sayılarının çokluğu nedeniyle horon halkası içinde yer gösterme zorluğu yaşadığımız yaz günlerini hatırlayarak, kış gününde aynı dağda görkemli Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşü ve programına şenliklerdekine benzer bir basın grubunun katılmamış ve bütün medyada hak ettiği tanıtımın yer almamış olması, yöre halkı ve katılımcılar açısından üzücü olmuştur.

İlgililerle bu konuda yaptığımız görüşmelerde yeterli düzeyde ön tanıtım, davetiye ve afiş basımı, dağıtımı ve yüksek perdeden çağrı yapılamadığını ifade ettiler. Ağasar/ Şalpazarı halkı, “bir başka dağda yapılmış olsaydı böyle olmazdı” diyerek alınganlıklarını ve sitemlerini açığa vurmaktan çekinmediler.

Bunu dışında düzenleme güzeldi. Sorun yaşanmadı. Düşünen, tasarlayan, girişimde bulunarak anma yürüyüşünün Sisdağı’nda yapılmasını sağlayanları, Hizmetin alt yapısını gerçekleştiren Şalpazarı Belediye Başkanlığı’nı ve görevlilerini tebrik etmek gerekir .

2185 metrelik zirvenin 1900 metresindeki pazar alanında düzenlenen anma programının içeriği, kitabi anlatımların arasında heyecansız ve sönük kaldı. Oysa şiirlerle ve edebi metinlerle halkımız, şehitlerimizin anısına duygu galeyanına taşınabilirdi.

Bir ilkti. Bundan sonra yine Sisdağı’nda yıllar boyunca tekrarını diliyoruz. Kim nasıl anlar bilmiyorum ama amacımız eleştirmek değil, daha güzel olması için artıları eksileri bir araya getirerek güzelliklerin ve başarıların sürdürülmesi içindir.

Mevsim kış, hava soğuk! Üşüdüm, üşüyorum! Ey şehit oğlu şehit! Seni düşünüyorum!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler